Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

kupowałem synowi samochód i też wszystko ustalone cena itp I pisze chłop fakturę ja wolno kasę liczę i mówi że pisze  na fakturze VAT marża 2tys mniej ja kiwnowem głowa i też mu odliczyłem 2tys mniej i ten do mnie z ryjem ja mówię że place tyle ile jest na fakturze j głupa przypaliłem że to chyba nie legalne co on chce zrobić i że żona w urzędzie pracuje już nawet nie pytał w jakim 

ale się chłop wkurwił bo musiał drugi raz fakturę pisać 😆😆😆

Też kiedyś tak zrobiłem. Się yebańce w pluły  chyba z pół godziny.  A DR, kluczyki i kartę miałem już w kieszeni 🤭 grat za 5k a na kwicie pisze 2900...

Nie każdy pisze VAT marża. Przeważnie Ci co sprowadzają bezpośrednio piszą fv 23% wiadomo że handlarzowi zależy wpisać mniej co by prawie wcale dochodów nie wykazywać.  

5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak tam

Klątwa z Parczewa dojechała już do kogoś? 

Zachodniego sprzynta się nie ima

Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Nie każdy pisze VAT marża. Przeważnie Ci co sprowadzają bezpośrednio piszą fv 23% wiadomo że handlarzowi zależy wpisać mniej co by prawie wcale dochodów nie wykazywać.  

Tylko to też problem kupujących bo się cieszą z promocji 1000 taniej ale na fakturze to proszę pana napiszemy 10000 mniej ... Kupowałem samochód, na fakturze cena rzeczywista, jeszcze dostałem poprzednia fakturę z cena 10.000 mniejszą i sprzedający nic nie ukrywał, można, można, tylko trzeba kupować w normalnych miejscach a nie byle takiej, później takie "okazje" się odbijają czkawka ...

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Zamierzam powoli zejść z dojenia. A tak jak teraz, to ani mont ani SIM. Na taki sposób hodowli musi być krzyżówka tych dwóch ras

@Kowalsky30U mnie najlepiej się sprawdzają hf i dżersej .  Te dżerseje są jeszcze lepsze od hf więcej mleka dają. A simów jak i montków  już nie mam ani jednej i nie żałuje. 

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tu na forum jest taki handlarzyna spod Krakowa. Dzwonie pytam się cena brutto czy netto a ten odpowiada: a jak myślisz? No k**wa debil. Niech będzie netto brutto ale określne jasno i czytelne.

Szmergiel czy jakoś tak 🤭

Są jakieś kleje co by łożysko nie ślizgało się na wałku? Czy po chlopsu punktakiem go podziobać🤔

Opublikowano
13 minut temu, Elon napisał(a):

Babka by mu dała.

No gdzie, toć on...poszukuje młodszej 🤷

8 minut temu, Michal2399 napisał(a):

@Kowalsky30U mnie najlepiej się sprawdzają hf i dżersej .  Te dżerseje są jeszcze lepsze od hf więcej mleka dają. A simów jak i montków  już nie mam ani jednej i nie żałuje. 

Twój cyrk, Twoje małpy...znaczy krowy🤷

Opublikowano

@Kowalsky30 @Qwazi kiedyś te se simy były jakieś lepsze. A teraz to rosną jakieś małe krótkie. Mleka prawie  tyle co dla cielaka tylko dają. Długo się doją niektóre sztuki a mleka całe 3-4 l . Montbeliardy niewiele co lepsze cięższe wycielenia .  Hf ,Jersey czy też inna rasa mleczna da pełne wiadro mleka na raz a tamte tylko 3-4 l

Opublikowano
Teraz, Michal2399 napisał(a):

@Kowalsky30 @Qwazi kiedyś te se simy były jakieś lepsze. A teraz to rosną jakieś małe krótkie. Mleka prawie  tyle co dla cielaka tylko dają. Długo się doją niektóre sztuki a mleka całe 3-4 l . Montbeliardy niewiele co lepsze cięższe wycielenia .  Hf ,Jersey czy też inna rasa mleczna da pełne wiadro mleka na raz a tamte tylko 3-4 l

Bo je traktujesz jak HF-y🤷

Opublikowano

To pewnie im trzeba dawać same siano i to w dodatku jakoś rzeżuchę łąkową i z garść kukurydzy 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Bo je traktujesz jak HF-y🤷

Ja daję tylko podstawowe pasze bez żadnych nowości więc raczej nie w żywieniu problem ale w sumie nie muszę już się nad tym zastanawiać bo już nie mam tych 🐃 

Opublikowano
3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Ja daję tylko podstawowe pasze bez żadnych nowości więc raczej nie w żywieniu problem ale w sumie nie muszę już się nad tym zastanawiać bo już nie mam tych 🐃 

To się nie zastanawiaj. Już Ci kiedyś napisałem, że źle bilansujesz. Sim najlepiej, jakby paszy treściwej nie widział wogóle, jeśli ma niezłą jakość objętościowej. Ale Ty musisz wiaderko śruty🤷

Opublikowano

,, Jak nie wiadomo co chodzi to chodzi o pieniądze ''A nie dawno omawiany tu był temat jak to rzad chce zabrać dostęp do gotówki oczywiscie opinie Wystawiliscie negatywną .        ale płatnosci przelewem wyeliminuje takie zjawisko i cwaniactwo .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v