Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Ładny ładny. 

A co bysta powiedzieli na fendta 610

Dziad i taki ciągnik.  Nie mondra o takim czymś  pisać  bardzo nie mondra 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

napisałbym ale nie napiszę 🤭😁

Cichaj 🤭

Przed chwilą, danielhaker napisał:

Czekaj, daj pinezkę o którym mówisz, bo bezpośrednio przy kościele jest tylko jeden, ale tam nowe drobne maszyny, a Tobie chyba chodzi o używki

Mam pytanie do przekazania. Temu sławnemu poszukiwaczowi ciągnika z pod Bełchatowa kiedy się ban kończy? 

@Qwazi domyslił się🤭 i taki jeden z wielkopolski mu doradził 

• Like 1
Opublikowano

Witam w niedzielę 🙂

Widać wszyscy moi ulubieni chłopcy tu są ... 

mam takie pytanie bo stron temu x widziałam że ktoś tu wędzi 🙂 więc moje pytanie z czego ? jakie macie wędzarnie ?  Bo sama szukam pomysłu a stara już woła o pomstę do nieba ...

Opublikowano
danielhaker napisał:

3 minuty temu, Baks00 napisał:

A to nie Piotrek?

Czekaj, daj pinezkę o którym mówisz, bo bezpośrednio przy kościele jest tylko jeden, ale tam nowe drobne maszyny, a Tobie chyba chodzi o używki

teraz to i grzegorz i tu na dziewule i dwóch w stronę siedlec a i północna blisko a i tu w stronę targu czasem ciś stoi... tam gdzie nie spojrzyszcto handlarz słoneczna szkolna 🙆‍♂️ bylo jastech...

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

napisałbym ale nie napiszę 🤭😁

w Zbuczynie gdzie byłeś?

Sławek po drodze u kilku byliśmy, napewno w rafrolu i jeszcze u 2 czy 3 ale nazw czy miejscowości nie pamiętam, nie obciążam głowy nie potrzebnymi sprawami 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Tego co miałeś 3080?

Tego co mam 6480, tamtego to kupiłem koło siebie w Białej i to był 3085 

3 minuty temu, Migotka napisał:

Ps ja też cos umiem :)

IMG_20240204_132715.jpg

IMG_20240204_132755.jpg

IMG_20240204_132926.jpg

IMG_20240204_132732.jpg

Zdjęcia ładne robisz 😉🤭

Żarcik 

Smacznie wygląda 👍

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
12 minut temu, danielhaker napisał:

Musiał byś chwilę zaczekać bym to znalazł...

Chyba że to nie jest już Zbuczyn,ale pamiętam że przy kościele, wzdłuż podjazdu ciągniki po prawej a za warsztatem kilka gratów rozrzutnik itp

Opublikowano
6 minut temu, Migotka napisał:

Jakbyście dysponowali zdjęciami swoich wędzarni albo fajnym pomysłem to jestem zobowiązana , z góry dziękuję 🙂

ja mam z kręgu betonowego wieki stoi, ile litrowa masz nadziewarkę do kiełbasy?

Opublikowano
16 minut temu, superfarmer02 napisał:

Cichaj 🤭

Mam pytanie do przekazania. Temu sławnemu poszukiwaczowi ciągnika z pod Bełchatowa kiedy się ban kończy? 

Nie wie, nie dostał żadnej wiadomości, pewnie dożywocie ma 🤭

Orientuje się ktoś po ile teraz płacą za kg konia ?

Opublikowano
27 minut temu, PAN88 napisał:

Dziad i taki ciągnik.  Nie mondra o takim czymś  pisać  bardzo nie mondra 

Mi na taki ciągnik to pozostaje spoglądać 

28 minut temu, superfarmer02 napisał:

Cichaj 🤭

Ciekawe czy buja 

Opublikowano
25 minut temu, Migotka napisał:

Witam w niedzielę 🙂

Widać wszyscy moi ulubieni chłopcy tu są ... 

mam takie pytanie bo stron temu x widziałam że ktoś tu wędzi 🙂 więc moje pytanie z czego ? jakie macie wędzarnie ?  Bo sama szukam pomysłu a stara już woła o pomstę do nieba ...

Ja się do nich zaliczam?

Smutne to stworzenia 

FB_IMG_1707051824771.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja się do nich zaliczam?

A chcesz by Cię zaliczyła czy zaliczała?🤔🤭😜

Opublikowano

Pjotera coś nie widać, wyjazd miał dziś mieć to może I gdzie zabłądził. Zapomniałem mu powiedzieć żeby jaką nitkę puścił to łatwiej wrócić będzie a reraz weź zarządzaj sztab kryzysowy, ekspedycje jakaś ehh...

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, malaczarna napisał:

ja mam z kręgu betonowego wieki stoi, ile litrowa masz nadziewarkę do kiełbasy?

Ona jest na 3 kg z firmy Hendi ,ale jakbyś chciał/chciała kupić to teraz powiedziałabym żeby brać od razu trochę większą,mam ja 3 lata ,wcześniej robiłam zwykła maszynka elektryczną z Zelmera ale szkoda już było mi jej męczyć a i tak kilka razy w roku się robi to kupiłam sobie tą, , wszytko jest naprawdę ok ,fajne jest to że masz tylko nakrętki kilka nakładek pod śruby i taki klucz na gwiazdke i każdy obsłuży ale już jak naładujesz sobie mięsa i zaczniesz zabawę to szybko się kończy i w tym przypadku przydałaby się właśnie większa pojemność 

Małaczarna - pojemność 3kg , wkradl mi się tu błąd 

Edytowane przez Migotka
Opublikowano
39 minut temu, superfarmer02 napisał:

A przypomnij jak mu tam teraz? Bo z tego co pamiętam to się przechrzcił 🙄

36 minut temu, slawek74 napisał:

teraz to i grzegorz i tu na dziewule i dwóch w stronę siedlec a i północna blisko a i tu w stronę targu czasem ciś stoi... tam gdzie nie spojrzyszcto handlarz słoneczna szkolna 🙆‍♂️ bylo jastech...

No ale dla mnie właśnie ze względu na ich liczbę przy kościele to jest przy kościele :P:P W samym Zbuczynie 20 naliczyłem, choć mogłem jeszcze kogoś pominąć

23 minuty temu, Baks00 napisał:

Musiał byś chwilę zaczekać bym to znalazł...

Chyba że to nie jest już Zbuczyn,ale pamiętam że przy kościele, wzdłuż podjazdu ciągniki po prawej a za warsztatem kilka gratów rozrzutnik itp

Tutaj? https://sprzedajemy.pl/kosiarka-dyskowa-z-kondycionerem-kverneland-zbuczyn-4-e30984-nr67831009

To Maciek, ale Piotrek to akurat chyba jego ojciec

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja się do nich zaliczam?

Smutne to stworzenia 

FB_IMG_1707051824771.jpg

Ja aż tak nikogo nie określam 🤣

6 minut temu, Agrest napisał:

A chcesz by Cię zaliczyła czy zaliczała?🤔🤭😜

Haha to nikomu z Was nie grozi 

Opublikowano
2 minuty temu, Migotka napisał:

Ona jest na 5 kg ,ale jakbyś chciał/chciała kupić to teraz powiedziałabym żeby brać od razu trochę większą,mam ja 3 lata ,wcześniej robiłam zwykła maszynka elektryczną z Zelmera ale szkoda już było mi jej męczyć a i tak kilka razy w roku się robi to kupiłam sobie tą, , wszytko jest naprawdę ok ,fajne jest to że masz tylko nakrętki kilka nakładek pod śruby i taki klucz na gwiazdke i każdy obsłuży ale już jak naładujesz sobie mięsa i zaczniesz zabawę to szybko się kończy i w tym przypadku przydałaby się właśnie większa pojemność 

Jarkowa

https://youtu.be/IE3OGOg8Xwg?si=FHwGkfNsYV78eW-U

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v