Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

ma ktos oc rolnika w pizetju ?? od 1 I ?? przyszly jakies sms czy listy ?? do dzisiaj  nic nie dostalem

To na co czekasz?

Nie ma tam agentów ubezpieczeniowych?

Na wschodzie są.

Mało tego.

Ubezpieczam wszystko u jednego gościa, różne firmy w ofercie, to bywa że dzwonią sami że kończy mi się któreś ubezpieczenie...

Tak na wschodzie mamy....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@konteno

fajna skrzynia z tyłu na podnosniku , musze coś takiego sobie wymodzić 

3 godziny temu, radekz200 napisał:

kurła nie mam szczęścia do nich 

wiąż na sznurku żeby w gospodarstwie siedziały a nie szły za tobą do domu 

15 minut temu, soltys48 napisał:

Mało chodliwy kombajn i z tego co się orientowałem ciężko o części 

pytanie jaki motor i czy w jakiej ciężarówce czy sprzęcie budowlanym nie idzie znaleźć identycznego 

19 minut temu, soltys48 napisał:

zależy jak wiele modeli bazowało na tej konstrukcji i jaka jest unifikacja

Opublikowano
54 minuty temu, Qwazi napisał:

W Centrum też tak jest, chociaż to też wschód, według Jacusiowej geografii...

Potwierdzam, mało tego agentka sama dzwoni i wsio na maila podeśle, potem wieczorem przy piwie zaakceptować i przelew pyknąć. Aż strach pomyśleć jak na "zachodzie" jest

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Lexy mają tendencję do pękania, co dopiero taki po ogniu...

Handlowa jest dziś? qq do siewu przyjechała...

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Nie mam zdania

JESTEM ODMÔŻDŻONY BO OGLĄDAM TVN

Rysiu ale to nie jest żadne odmóżdżanie tylko detox od szczujni.

Spokojnie dasz radę. 

Masz nasze wsparcie. 

Trzym się chopie. 

Opublikowano (edytowane)

@radekz200 jak Twój Pelet?

Ten co kupiłem niezbyt mi się podoba.

Znaczy kaloryczny jest, ale w workach są takie już rozklejajace się te kluski.

Wilgoć gdzieś połapały.

Nie ma tego dużo, ale we wcześniejszych peletach tego nie miałem...

A jeszcze jak na złość znalazłem teraz inne o podobnych parametrach z dostawa gratis. Ze 3 i pół stówy taniej by było...

Biednemu to zawsze.....ech...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

fajna skrzynia z tyłu na podnosniku , musze coś takiego sobie wymodzić 

wiąż na sznurku żeby w gospodarstwie siedziały a nie szły za tobą do domu 

pytanie jaki motor i czy w jakiej ciężarówce czy sprzęcie budowlanym nie idzie znaleźć identycznego 

zależy jak wiele modeli bazowało na tej konstrukcji i jaka jest unifikacja

Cat tak lache kładzie na branżę agro jak nasz Rysiu na robotę 🤭

Więc nie liczył bym na wsparcie w takim kombajnie. 

Opublikowano
21 minut temu, Buszmen11 napisał:

Potwierdzam, mało tego agentka sama dzwoni i wsio na maila podeśle, potem wieczorem przy piwie zaakceptować i przelew pyknąć. Aż strach pomyśleć jak na "zachodzie" jest

Lexy mają tendencję do pękania, co dopiero taki po ogniu...

Handlowa jest dziś? qq do siewu przyjechała...

U mnie nie dość że dzwoni. I pyta czy jakieś zmiany np w budynkach były, to jeszcze osobiście polisy przywiezie i jeszcze jakieś suweniry ale to TUW nie PZU 

22 minuty temu, PRIMO napisał:

Rysiu ale to nie jest żadne odmóżdżanie tylko detox od szczujni.

Spokojnie dasz radę. 

Masz nasze wsparcie. 

Trzym się chopie. 

Przemek myślę że to ten sam uj tylko w innym garniturze, bezstonnych mediów to raczej nie ma 

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Wilgoć gdzieś połapały.

A jeszcze jak na złość znalazłem teraz inne o podobnych parametrach z dostawa gratis. Ze 3 i pół stówy taniej by było...

to po co żeś się wyrwał, ogólnie berlinek to dobry pelet, mój wsypałem ze 2 worki ale to jeszcze pewno nie doleciał do palnika, najpierw wypalę tamten wcześniejszy i dopiero jak będę palił samym tym to się wypowiem 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

to po co żeś się wyrwał, ogólnie berlinek to dobry pelet, mój wsypałem ze 2 worki ale to jeszcze pewno nie doleciał do palnika, najpierw wypalę tamten wcześniejszy i dopiero jak będę palił samym tym to się wypowiem 

13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Wilgoć gdzieś połapały.

A czysty jest pellet🤔 

Wlej wody do słoika i wsyp garść pelletu i zobaczysz czy jest z samych trocin czy z zabrudzeniami

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

po co żeś się wyrwał

A bo tak miewam.

Wieczorem coś mi przyjdzie do głowy i rano kupuję.

...przez to kasy nie mam...😆

Nie wiem, czy źle przechowywany na składzie, czy wina produktu te rozlazace się. Jeden worek to był lekko dziurawy, 

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

A czysty jest pellet🤔 

Wlej wody do słoika i wsyp garść pelletu i zobaczysz czy jest z samych trocin czy z zabrudzeniami

Raczej jakościowo dobry.

Jasny i w tym co się rozkleja nie widać zanieczyszczeń.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Łolek napisał:

U mnie nie dość że dzwoni. I pyta czy jakieś zmiany np w budynkach były, to jeszcze osobiście polisy przywiezie i jeszcze jakieś suweniry ale to TUW nie PZU 

Przemek myślę że to ten sam uj tylko w innym garniturze, bezstonnych mediów to raczej nie ma 

To broń jest. Jak to ma być bezstronne 

36 minut temu, stempos1980 napisał:

A czysty jest pellet🤔 

Nikt trociny w sterylnych warunkach nie trzyma chyba 

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano i tak kłoda co z niej trocina jest to też różnie zrywana przez co różne zanieczyszczenia są

Dobry pelet z czystej trociny. Drewno jest korowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v