Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, robert1226 napisał:

Łój  się posypało bo cie nie poklepałem po plecach to aż słówka łapiesz .

Nie potrzebuję klepania po plecach. Błędy ortograficzne wytykam każdemu choć i sam je popełniam z tym że ja to akceptuje a nie rzucam się do całego świata.

Zadałem pytanie odpowiedź dostanę?

Opublikowano

Nie nie znam .

9 minut temu, Mateusz1q napisał:

I ty będziesz tym który będzie to oceniał? Tak jak w temacie cen mleka tam gdzie przeszedłeś najwspanialsza chłopie lodu

Każdy ma prawo I może swoje spostrzeżenie i swój punkt widzenia wyrazić,  a jak ci się to nie widzi to nie czytaj moich wypowiedzi , a po wture nie do ciebie pisze także możesz być spokojny.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, robi57362 napisał:

jaki mleczarz kupi byka LM na rozplodnika?😱

Są tacy co kupują bo twierdzą że lepiej im ciąże zaskakują .. byk skuteczniejszy ponoć 

9 godzin temu, robert1226 napisał:

A ja mam odmienne zdanie , jak taki niby producent wołowiny przyjedzie kupić cielaka , to najlepiej jak by mu dał go za darmo i jeszcze przez dwa tygodnie mu mleko do pojenia dowozić,  bo ceny na byki niema a on taki łaskawy i mnie z tego byczka wyzwoli.

A mnie tam nie obchodzą jakieś zdechlaki mleczne .. ja mam swoje stado mięsne i nawet takiego dziadostwa nie chce na oczy widzieć .. męcz się potem i patrz na to przez dwa i pół roku heh

8 godzin temu, krzychu121 napisał:

Też jestem ciekaw czy już szał na pozbywanie się minął . Jest kilka na sprzedaż 

Dwóch znajomych już po 5-7 lat sprzedają i jakoś sprzedać nie mogą hehe .. i tak co roku że za rok likwiduje krowy .. a tu co roku to  kombajn , to ciągnik to garaż dostawia hehe .. ja tam nie zazdroszczę , niech się rozwijają tylko po co te pitolenie non stop 

Edytowane przez tomaszmab
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, tomaszmab napisał:

A mnie tam nie obchodzą jakieś zdechlaki mleczne .. ja mam swoje stado mięsne i nawet takiego dziadostwa nie chce na oczy widzieć .. męcz się potem i patrz na to przez dwa i pół roku

A widziałeś czy kupowałeś moje cielaki?

Cie zaskoczę bo jeszcze trzy lata temu miałem kilkanaście opasów to najczęściej po lm nigdy nie miały 2 lata przy sprzedaży i po 800 bez problemu łapały a jak ceny nie było i potrzymałem 27 miesięcy największy 980 kg .

Także nie piernicz. 

Opublikowano
Dnia 5.01.2024 o 19:40, tomaszmab napisał:

Krowa urodziła przy minus 10 na pastwisku .. zabrałem go z pastwiska z matką bo mokremu cielakowi bardzo łatwo zamarzają uszy i ogon .. kiedyś u cielaka odmrozily się uszy więc teraz wolę  takiego delikwenta zabrać bo stado stoi bez budynku na tą chwilę a lekki wiatr i minus 10 i mokry cielak to różnie mogłoby być   😁 u Ciebie może się cielą w niskiej temperaturze ale w budynku bo napewno nie wystawione na wiatr snieg i mróz 😉

Masz dla nich jakieś schronienie od wiatru?

Opublikowano
10 minut temu, Daro20 napisał:

Masz dla nich jakieś schronienie od wiatru?

U mnie tylko i wyłącznie dla mojej wygody -kontroluje na kamerach porody zganiam sztuki przed wycieleniem na porodówkę tj niewielki wybieg i kawałek dachu

Opublikowano
44 minuty temu, GABBER85 napisał:

serio tak uważam

kurna to chyba jutro odmówię sprzedaż  i pojadą w lutym z następnymi....🤪 będzie można cos lepszego wynegocjowac jak bedzie wiecej sztuk:)

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v