Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez thor1984
      Podrzućcie nazwy jakichś wieloletnich krzewów tak, żeby w miarę szybko rosły, były bajecznie kolorowe i ładnie pachniały. Po prostu żeby umilały czas spacerując między nimi czy jeśli przysiądziemy na dłużej
    • Przez Świerzy
      Torf wydobywamy w Kolechowicach.
      -Torf odkwaszony  6-7 ph, ( WŁÓKNISTY ROZDROBNIONY) ma szerokie zastosowanie w ogrodnictwie jak również jest wykorzystywany jako PODKLAD POD PIECZARKI . 
       -  Podana cena jest za 1m3. Powyżej 200m3 możliwość negocjacji ceny.
      - Torf suchy (odsączony z wody)
      -  Hurtowe ilości wysokiej jakości torfu.
      -  cena dotyczy ilości powyżej 6m3 , 
       -  Załadunek gratis!
        Wszystkie osoby i firmy zainteresowane zapraszamy do współpracy. Kontakt pod numerem tel: 725 660 007
       Zapraszamy

• Przez pansadzinki
      Witam, zostałem poinformowany przez piorin że będę miał kontrolę. Prowadzę szkole roślin. Sprzedajemy rośliny i nasiona których nie produkujemy tylko kupujemy,  przetrzymamy i jak podrosną sprzedajemy. Nasiona kupujemy od dużego  producenta z Polski. 
      Sprzedajemy głównie przez internet. Zdałem egzaminy, paszporty sami wystawiamy, kontrolę mamy co roku i wszystko było ok az do dzisiaj. Wiorin się dopatrzył że  możemy sprzedawać tylko podmiotom nie profesjonalnym.bo przy zgłoszeniu nie zaznaczyliśmy na kartce ewidencji dostawców i nie możemy sprzedawać podmiotom profesjonalnym. Sprzedajemy przez internet. Rocznie wystawiamy ok 700 faktur. Faktury są na kwotę ok 80 tys zł z jednego roku.  Sprzedaż prowadzimy od 5 lat 
      Kara która nam grozi to 200 % od obrotu czyli kara 160 tys za jeden rok. Mam czekać na informacje od nich z ilu lat mam przygotować faktury.... 

Proszę o pomoc co ja mam robić bo ta kara to normalnie jest dla mnie masakryczna.  
      Może ktoś miał podobną sytuację ? Do kogo się z tym udać ? 
      Na czysto zostaje nam ze sprzedaży ok 10%... 

• Przez WhyDuck
      Witam.
      Interesuje mnie założenie szkółki drzewek owocowych. Posiadam odpowiednią wiedzę na temat uprawy i pielęgnacji  (skończyłem szkołę w tym kierunku ) Niestety nurtuje mnie kwestia opłacalności takiego ,, biznesu". Mam około 4.5 ha ziemi z możliwością dzierżawy kolejnych 5 ha. Może ktoś z forumowiczów prowadzi taką działalność i podpowie jak z dochodowością takiej szkółki?
      Będę bardzo zobowiązany za każdą podpowiedź . Pozdrawiam
    • Przez Jakub92
      Witam , jestem nowym użytkownikiem forum i nie wiem czy poprawnie wybrałem miejsce gdzie powinienem utworzyć ogłoszenie.
      Znajomy ma pole , na którym rosną świerki. Chciałbym te świerki sprzedawać teraz w okresie świątecznym i co powinienem zrobić ? Mogę wydzierżawić od niego 2ha pola piątej klasy ale co dalej ? Proszę o pomoc .
      Za wszystkie podpowiedzi dziękuję bardzo.
      Pozdrawiam Jakub
  • Dodaj nową pozycję...
v