Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, w czasie pracy zerwało mi sznurek i wiąże tylko 1 strona, przełożyłem sznurek ponownie, tylko jak sprawić by prasa sama zaczęła ucinać sznurek i wiązać? idzie jakoś to wymusić? czy prasa sama utnie sznurek i rozpocznie wiązanie

362914746_848267440228568_444126978901960525_n.jpg

362886288_592247919648179_1929708610587457792_n.jpg

Edytowane przez ŻakowskiSławomir
Opublikowano
6 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

dzięki kolego za sugestie, ta 303 też tak ma, tylko po założeniu sznurka przestałą go ucinać więc znowu zabawa z nożami :/

Jak z nożami?

Nie złośliwie....ale czy Ty na pewno wiesz co robisz próbując naprawić?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Jak z nożami?

Nie złośliwie....ale czy Ty na pewno wiesz co robisz próbując naprawić?

wykluczam po kolei opcje, jeżeli prasa nie docina sznurka, iglice są w porządku, palce wiążące proste, to przyszła kolej na noże, chyba że coś pominąłem.

ekspertem nie jestem, ale uczę się

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

A co łuna tak drutami powionzano?

Faktycznie.... Na co to?

Opublikowano
6 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

wykluczam po kolei opcje, jeżeli prasa nie docina sznurka, iglice są w porządku, palce wiążące proste, to przyszła kolej na noże, chyba że coś pominąłem.

ekspertem nie jestem, ale uczę się

Też nie jestem...też się uczyłem metodą prób i błędów...

Tylko żeby aparaty wytrzymały te nauki....

Opublikowano

Też nie jestem...też się uczyłem metodą prób i błędów...

Tylko żeby aparaty wytrzymały te nauki....

najwyżej pójdą spać, na czym mam się nauczyć?

swoją drogą, to na przyszłość, w mojej 203 jest z lewej strony taki specjalny ząb, nie wiem jaką to ma funkcję bo 224 już takiego czegoś nie ma, w trakcie pracy poszła sprężyna, ten ząb się nie schował i zanim doszedłem do tego to 4 bepieczniki mi ścięło, nie wiem jaką to ma funkcję, jutro wymienię to, wrzucam dla przestrogi dla posiadaczy 303

362922853_946994979723342_4384163859716780742_n.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

najwyżej pójdą spać, na czym mam się nauczyć?

Rozumiem... Jednak widzę dziwne fuszerki... Ten drut...

Patrz na sucho włączając wiązanie co nie tak.... Zlikwiduj wszelkie zadry od sznurka na aparatach... Nie bój się poprawiać fabryki przy nowych palcach.. ma wiązać. Mi puszczała baaardzo rzadko... A jak już, to szlifierka, pilnik i do przodu ..

Opublikowano

Rozumiem... Jednak widzę dziwne fuszerki... Ten drut...

Patrz na sucho włączając wiązanie co nie tak.... Zlikwiduj wszelkie zadry od sznurka na aparatach... Nie bój się poprawiać fabryki przy nowych palcach.. ma wiązać. Mi puszczała baaardzo rzadko... A jak już, to szlifierka, pilnik i do przodu ..

nie nie kolego, ten drut od tylko i wyłącznie trzyma sprężyne , nic więcej, w kwestii palców, prasa chodziło wyśmienicie, w pewnym momencie zerwało mi sznurek, no mówię normalna sprawa, kiedyś musiało. No więc założyłem od nowa sznurek przez aparat, no wiązać wiąże tylko nie ucina, tak to nie było żadnych problemów z tym sprzętem.

Sprzęt konserwowany, smarowany, dmuchany także to moja pierwsza grubsza sprawa, rozwiązałem już problem wiązania, teraz jakoś ogarnę ucinanie.

Ale dzięki za troskę, jakbyś nie wierzył na słowo chętnie podeślę fotki sprzętu i tej fuszery😉

Opublikowano (edytowane)

Jedynie mnie dziwi...

A to że nie ucinanie, skoro dobrze było.... To tak jak byś coś źle założył ten sznurek... No by nie ma jak .. ale nie powinno tak... Chyba że się zerwał z innego powodu .. iglicy nie ruszyło? Ale też uważaj żeby nie złamać poprawiajac

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

no właśnie jutro od nowa poprawię ten sznurek, ale wydaje mi się że dobrze był założony. iglice też w porządku

362914746_848267440228568_444126978901960525_n (1).jpg

znaczy gdy wymusiłem zrobienie belki, to wyszła belka w połowie związana tak jak powinna, i gdy już się ucieszyłem to znowu zerwało sznurek. 

zaraz powiesz że tam robię magię więc już tłumaczę, wymusić zrobienie kostki to znaczy podnieść i energicznie opuścić tą dźwignie która jest przy regulacji długości belki, wtedy prasa zbija to co jest w komorze, i gdy tak zrobiłem to związało, 

image.png

Edytowane przez ŻakowskiSławomir
Opublikowano
8 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

To tak jak byś coś źle założył ten sznurek

Nie mógł założyć źle bo by w ogóle nie wiązała , coś z nożykiem jest, może się przestawił.

Opublikowano

aparaty przejrzane ,sznurek założony poprawnie, iglice proste, palce proste, problem pojawia się w miejscu w którym zaznaczyłem[ wiem że sznurek powinien być założony przez środek- już jest to poprawione] w momencie wiązania za każdym razem ucina sznurek w tym miejscu, wie ktoś co jest przyczyną?

image.png