-
Podobna zawartość
-
Przez Qba66666
Witam. Założyłem wcześniej post odnośnie renault jednak zrezygnowałęm z niej ze wzgledu na skrzynie hydrauliczna. Kupiłem Valtre 705 z 90r. Przeszukałem 6 stron tematów i nie znalazłem tego czego szukam. Szukam instrukcji użytkowania. Ktoś miał w poście z 2008r ale ten użytkownik już jest chyba nieaktywny. Wszystko działa i nie chciał bym zepsuć tej valtry. Nie wiem jak włączać guzik przyśpieszania żeby nie uszkodzić czegoś. W czasie jazdy jak się go przesunie to jedzie się szybciej, a jak cofnie to wolniej. Mam pytanie czy wolno tak w czasie jazdy to włączać? W internecie znalazlem tylko ze ma 85km, zbiornik 180l, i że niby waży 7ton ale nie wygląda na tyle. Jeśli ktoś ma taka to mogę odkupić ewentualnie kopie. Pozdrawiam wszystkich
-
Przez robert1226
Witam wszystkich użytkowników tego modelu , piszcie swoje uwagi spostrzeżenia o opinie .
-
Przez Sdsdsd
Problem w valtrze t120 hydraulika podaję cisnienie nawet gdy jest wszystko wyłączone, zdarza się to bardzo losowo czasami pol dnia jest dobrze a czasami po 5 razy na 10min. Cisnienie idzie na wszystkie sekcje. Oczywiście żeby przestało muszę użyć jednej z sekcji inaczej pompa będzie podawać olej cały czas tak jakby się coś zacięło.
Gdzie tu szukać przyczyny od czego zacząć?
Wiem że było kilka przewodów przetartych od podlokietnika, są podłączone ale czy dobrze to nie mam pojęcia.
-
Przez Wolekk
Witam. Wskakuje mi błąd podczas jazdy e271.raz jeżdżę 1.5godziny i nie wskoczy błąd a raz po 10km wskoczy błąd a raz po przejechaniu 500m błąd oznacza słabe napięcie na pompę paliwową.
czy to coś w instalacji nie tak, czy jakiś przekaźnik ?
czy ktoś ma jakieś pomysły ?
-
Przez Orafał
Witam, posiadam valtre 6400 1996r. Mam problem z zablokowanym 4 biegiem.
Gdy chce wrzucić 4 bieg jednocześnie wyrzuca dźwignie od zakresu prędkości.
Mial ktoś podobny temat? Da się to jakoś łatwo i szybko ogarnąć?
-