ZTS 16245 obroty WOM
-
Podobna zawartość
-
Przez Szymon94
Pytanie do użytkowników tych ciągników. Jak wygląda dostępność części do ww. modelu? Do silnika wiem że są. A co z podnośnikiem np? Jest tam system EHR Bosh co z czujnikami, osprzętem typu rozdzielacz? Niektóre modele Zetora były krótko produkowane i do nich są problemy z częściami zwłaszcza nietypowymi które rzadziej ulegają awarii. Forterra 9641 była ładnych parę lat klepana. Bardzo podobają mi się te ciągniki. W porównaniu do U 914 to naprawdę przepaść pod względem komfortu. Tylko wiadomo do ursusa to części są i będą. A do Zetora za parę lat nie wiadomo jak to może wyglądać. Tym bardziej że firma już na rynek europejski zrezygnowała ze swoich skrzyń i silników i klepią składaki z tego co czytałem.
-
Przez agrosoltys13
Witam! Kupiłem w tym roku prasę nh 654 do Zetora 7011 i przyznam że brakuje mu parę koni i przychodzę do was z pytaniem czy opłaca się zakładać Turbo do Zetor 7011 jaki byłby tego koszt. Słyszałem że Turbo uszkadza silnik.
-
Przez MK2025
Dzień dobry, Szukam tylne opony do Zetora Forterra 10641, ale nie wiem na jakie felgi, średnica 38". Jaki to profil felgi (zdjęcia)?. Prawdopodobnie montowane fabrycznie, ale nie mam pewności, ciągnik kupiony używany.
Google twierdzi, że szerokość mierzy się od środka, ale tu to wykluczone. Szerokość do zagięcia przed zaokrągleniem obrzeża zaznaczona na czerwono (zdjęcie) to 36,5 cm, a strzałką żółtą to 38-38,5 cm (to chyba ta szerokość jest oznaczona jako nr 2), czyli jest to felga szer. 15"?
Opony aktualne to 18.4R38 i takie szukam, pasują do przednich. Sprawdzałam etykiety opon Alliance i Mitas i są na felgi: W16L, DW14L, DW15L, DW16L (Alliance), W14, W,15, W16 (Mitas). Co oznacza to L? Jaka jest różnica między DW i W (W to rolnicze, a DW?) Czy DW mogą być zamontowane do Zetora 10641 z 2002 r.?
-
Przez jasiek96
Witam. Jestem na etapie demontażu serwomechanizmu w zetorze 5245 w celu uszczelnienia go. Niestety nie mogę sobie poradzić z wybiciem go od strony przedniej ciagnika. Chyba nigdy nie był wyciągany i strasznie jest zapieczony. A dostęp kiepski. Czy macie panowie jakieś rady jak łatwo go wymontować.
Pozdrawiam.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Koszenie łąk na stałych obrotach
Czytaj dalej »
Renault Ares 656RZ i rozrzutnik obornika 6T