Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Kasztanka Ty po studiach jakiś jesteś czy taka się już urodziłaś???

Ha, ha! :P Umiesz mnie rozśmieszyć :P .

P.S.- mam trochę latek. Pisałam gdzieś na Agrofoto, że badam męską naturę- a tu jest mnóstwo mężczyzn...

Opublikowano
Ha, ha! :P Umiesz mnie rozśmieszyć :P .

Wazelina :P :P

P.S.- mam trochę latek.

Umiesz mnie rozśmieszyć :P :P

Pisałam gdzieś na Agrofoto, że badam męską naturę- a tu jest mnóstwo mężczyzn...

Już wiem dlaczego się zarejestrowałaś na AF :D:)

Opublikowano
Ha, ha! :) Umiesz mnie rozśmieszyć :) .

P.S.- mam trochę latek. Pisałam gdzieś na Agrofoto, że badam męską naturę- a tu jest mnóstwo mężczyzn...

No nie takie troche -na pewno Jestes starsza od wiekszosci uzytkownikow (z reszta pisalismy na PW :) )

Nie interasoja Cie sprawy rolnicze tylko uzytkownicy :)

Opublikowano

to ja proponuje przeprowadzić Kasztance krótki korespondencyjny kurs mechanizacji rolnictwa i będzie z wami gadała o maszynach jak niejeden z was :) - no i moze ja coś skorzystam przy okazji tego kursu :)

Opublikowano

Ja mogę zająć skromnie stanowisko jakim jest posada dyr. szkoły :) .

Po zatym mogę wystawiać od ręki zaświadczenia o zakończonym kursie na kombajn, prasę, opryskiwacz itp. :)

A dlaczego dla zwierząt :) ?

• Root Admin
Opublikowano
to ja proponuje przeprowadzić Kasztance krótki korespondencyjny kurs mechanizacji rolnictwa i będzie z wami gadała o maszynach jak niejeden z was :) - no i moze ja coś skorzystam przy okazji tego kursu :)

obstawiam lekce indywidualne, a z tego co pamietam ty juz masz nauczyciela :)

Opublikowano
Ja mogę zająć skromnie stanowisko jakim jest posada dyr. szkoły :) .

Po zatym mogę wystawiać od ręki zaświadczenia o zakończonym kursie na kombajn, prasę, opryskiwacz itp. :)

A dlaczego dla zwierząt :) ?

no ale chyba dziewczęta to nie to samo co zwierzęta co :)

Opublikowano

no tak było napisane :)

no ale co sie tyczy "nauczania" to ktos musi prowadzić zajecia z PDŻWR - tak to sie za moich czasów nazywało :) nie wiem jak teraz - chyba na to stanowisko będzie mnóstwo chętnych

@yacenty - no niby mam nauczyciela no ale teorie też ktoś musi wykładać :)

Opublikowano
Wazelina

Umiesz mnie rozśmieszyć :)

Już wiem dlaczego się zarejestrowałaś na AF :)

Wiedźmin...ale miły i bystry :)

No nie takie troche -na pewno Jestes starsza od wiekszosci uzytkownikow (z reszta pisalismy na PW :) )

Nie interasoja Cie sprawy rolnicze tylko uzytkownicy :)

Jasne, że nie takie trochę. Dla Was jestem z czasów Titanica :)

Oczywiście, że interesują mnie w jakimś stopniu sprawy rolnicze- inaczej nie przesiadywałabym tutaj. Na Agrofoto można się i zrelaksować i dowiedzieć się spraw technicznych/elekronicznych/prawnych...

O dzięki dzięki!!! Przyda się taki kurs (chociaż taka zielona to ja nie jestem :) ).

Opublikowano

najpierw zacznijcie od odstaw i przeprowadźcie kurs z budowy cepa, a potem jego obsługi. tak stopniowo przejdziecie do silnika spalinowego, a dopiero potem niewątpliwie trudna rzecz jaką jest kombajn zbożowy jako egzamin kończący tę szkołę :) przydałoby się to każdemu kto siedzi na AF

Opublikowano
najpierw zacznijcie od odstaw i przeprowadźcie kurs z budowy cepa, a potem jego obsługi. tak stopniowo przejdziecie do silnika spalinowego, a dopiero potem niewątpliwie trudna rzecz jaką jest kombajn zbożowy jako egzamin kończący tę szkołę :) przydałoby się to każdemu kto siedzi na AF

to ja wole kombajn bo już umiem :)

Przepływ masy omłotowej przez kombajn typu Bizon !!!

...źdzbła zboża nagarnięte przez nagarniacz są ścinane za pomocą typowego palcowego zespołu tnącego i za posrednictwem przenośnika ślimakowo palcowego podawane jest na przenosnik pochyły który kodaje masę omłotową na zespół młócący składający się z 8-cepowego mębna młócącego i klepiska typu kratowego po przejściu przez zespół omłotowy masa zbożowa kierowana jest za posrednictwem odzrzutnika słomy na wytrząsacze gdzie zachodzi separacja ziarna od słomy nastepnie słoma spada z wytrzasaczy na pole. ziarno które zostało odseparowane na zespole omłotowym i na wytrzasaczach kierowane jest na podsiewacz gdzie oddzielane są zgoniny i plewy - ziarno oczyszczone kierowane jest za posrednictwem przenosnika łańcuchowo łopatkowego do zbiornika a zgoniny za pomocą podobnego przenośnika na ponowny omłot. ziarno zgromadzone w zbiorniku wyładowywane jest na przyczepy przenosnikiem ślimakowym ...

no i jak oceniacie stan mojej wiedzy mechanizacyjnej :) :) :)

Opublikowano
to ja wole kombajn bo już umiem :)

Przepływ masy omłotowej przez kombajn typu Bizon !!!

...źdzbła zboża nagarnięte przez nagarniacz są ścinane za pomocą typowego palcowego zespołu tnącego i za posrednictwem przenośnika ślimakowo palcowego podawane jest na przenosnik pochyły który kodaje masę omłotową na zespół młócący składający się z 8-cepowego mębna młócącego i klepiska typu kratowego po przejściu przez zespół omłotowy masa zbożowa kierowana jest za posrednictwem odzrzutnika słomy na wytrząsacze gdzie zachodzi separacja ziarna od słomy nastepnie słoma spada z wytrzasaczy na pole. ziarno które zostało odseparowane na zespole omłotowym i na wytrzasaczach kierowane jest na podsiewacz gdzie oddzielane są zgoniny i plewy - ziarno oczyszczone kierowane jest za posrednictwem przenosnika łańcuchowo łopatkowego do zbiornika a zgoniny za pomocą podobnego przenośnika na ponowny omłot. ziarno zgromadzone w zbiorniku wyładowywane jest na przyczepy przenosnikiem ślimakowym ...

no i jak oceniacie stan mojej wiedzy mechanizacyjnej :) :) :)

Basiu Ty to masz wiedze :) A moze Marek bylby dobrym nauczycielem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bergman31
      Dziś o 21:20 zerowy odcinek programu.
    • Przez Lilii
      Zapraszam chętnych
    • Przez marcin974
      Witam
      Na pewno komuś sie przyda...
      Mianowicie, jakie Wy macie sposoby na poderwanie dziewczyny (jak to robicie)??
      Czy sa jakieś sprawdzone na to sposoby. A możne Panie użytkowniczki pochwala sie co na nie działa

Cześć pierwsza znajduje sie tutaj:
      http://www.agrofoto....304#entry308304
      Zapraszam
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez bergman31
      Już w najbliższą niedzielę 31 marca 2024 roku o 21:20  w TVP1 pokazane zostaną wizytówki rolników kandydujących do 11 edycji programu Rolnik szuka żony.
      https://www.facebook.com/100068842099677/posts/pfbid0cmEG3uYipVmh5j7CKx9xVcTAvyg1s4gNy4PNBRZXXxQ5jzPjzsYio44uA9iw4osel/?app=fbl

• Dodaj nową pozycję...
v