lolsik

Problem z podnosnikiem RS 75-14

Polecane posty

lolsik    0

Jak w tytule po wymianie uszczelniaczy na tłoku podnośnika bo opadał i jak się okazało był w kilku kawałkach traktor normalnie podniósł i opuścił kilka razy po czym sam z siebie zaczął podnosić , nie reaguje na dźwignie i jedyny sposób na opuszczeni to poluzowanie przewodu żeby spuści ciśnienie , rozdzielacz był wyjęty i wymyty ale bez zmian.  Jakieś pomysły lub jest ktoś z lubelskiego co ogarnia temat ??

sebe1033    382

Jeszcze raz rozbieraj , coś z dźwigniami Masz nie tak , albo jakaś sprężynka odpadła i zawór cały czas ustawiony na podnoszenie ,

Bo taki sam układ jak w 360 ? Rozdzielacz w plecaku i dźwigienki ?

lolsik    0

konstrukcyjnie to  średnio podobne do 360 , ale sprawdzę dźwigienki bo rozdzielacz wyjęty to jest sporo miejsca

Wiadomość z agroFakt.pl

sebe1033    382

Najlepiej zdjąć podnośnik , rozdzielacz podłączyć i dźwignie , poruszać dźwignią , ramionami i patrzeć który zawórek otwiera czy zamyka .

Chodzi ogólnie czy podobny w budowie , cylinder w pokrywie , rozdzielcza w pobliżu połączony dźwigniami ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez xaa
      Witam mam problem z ciągnikiem, mianowicie podłączyłem prasę i chciałem włączyć wałek ale nie mogłem ruszyć dźwignią. Bez wałka mogę ruszyć dźwignią i wszytko chodzi. Nie wiem co jest przyczyną.
    • Przez Pawel507366
      Mam problem gdyż miga mi kontrolka i na wolnych obrotach tragicznie chodzi wspomaganie 
      Oleju na miarce jest pomiędzy min a max filtry 2 wymieniłem i problem nadal jest 

• Przez krystiab
      Witam wczoraj w Renault75-14 gdy była trochę większa trawa zatrzymywał się wałek (coś takiego jak by zaczynał się ślizgać ) . Wiecie panowie co może być przyczyna, tarcza wom do wymiany ? 
    • Przez Lukasz0515
      Witam podpowiedź mi ktoś jak zmienic obroty walka w renault ares 720rz z 540 na 100 powiem od razu ze nie mam żadnej dźwigni przy siedzenia, tylko zagłuszone trzy okienka, z tyły między belkami również nie ma zadniej dźwigni,  zmieniałem końcówkę walka która kupiłem i jest niby na 1000 też nic nie daje, mam w przełączniku od wycieraczek zmianę z 540 na 1000 ale zmienia mi obroty dosłownie o 100
    • Przez Moriss97
      Witam! Wszystkich. 
      Mam pytanie odnośnie wyjść hydraulicznych i rozdzielacza. W renault 113.14. ^86 rok.

Mam 2 wyjścia. Pod dźwignią 1,2 A 3 dźwignią jest ale nie ruchoma tak jakby nikt jej nie używał. A muszę podłączyć pracę. 1 wyjście na podbierak A drugie to para na klapę. 
      Pytanie brzmi jak to rozwiązać. ? Ruszy ta 3 dźwignią? Czy zastosować jakas przejściówkę jak na podleczenie klapy? 

Dodam e czytalem inne tematy odnośnie tych ciagnikow. I nie znalazłem rozwiązania. 
      Pozdrawiam i dziekije za pomoc.

Jeszcze dodatkowe foto

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj