Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Problem w valtrze t120 hydraulika podaję cisnienie nawet gdy jest wszystko wyłączone, zdarza się to bardzo losowo czasami pol dnia jest dobrze a czasami po 5 razy na 10min. Cisnienie idzie na wszystkie sekcje. Oczywiście żeby przestało muszę użyć jednej z sekcji inaczej pompa będzie podawać olej cały czas tak jakby się coś zacięło.

Gdzie tu szukać przyczyny od czego zacząć?

Wiem że było kilka przewodów przetartych od podlokietnika, są podłączone ale czy dobrze to nie mam pojęcia.

Opublikowano

Cześć

1. Problem z hydrauliką w Valtrze T120 może mieć różne przyczyny. Jednym z możliwych źródeł problemu jest uszkodzony zawór ciśnieniowy, który reguluje ciśnienie w układzie hydraulicznym. Może to prowadzić do podawania ciśnienia nawet gdy układ jest wyłączony.
  2. Kolejną możliwą przyczyną jest uszkodzony regulator ciśnienia, który odpowiada za utrzymanie stałego ciśnienia w układzie hydraulicznym. Jeśli regulator nie działa prawidłowo, może to prowadzić do nagłych skoków ciśnienia w systemie.
  3. Innym możliwym źródłem problemu jest przeciekający wąż lub uszkodzony łącznik hydrauliczny. To może prowadzić do niekontrolowanego przepływu oleju hydraulicznego i podawania ciśnienia na wszystkie sekcje.
  4. Aby zdiagnozować problem, należy rozpocząć od sprawdzenia stanu wszystkich węzłów hydraulicznych, włączając w to przewody i łączniki. Następnie należy sprawdzić stan zaworu ciśnieniowego i regulatora ciśnienia.

Jeśli nie masz doświadczenia w naprawach hydrauliki, zalecam skorzystanie z usług mechanika lub specjalisty od hydrauliki. Mogą oni dokładnie zbadać problem i pomóc w naprawie.

• Haha 1