Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ciągnik 86 koni katalogowo, zestaw brona wirowa maschio 2,5m + Amazone d7 Special II w traktor radzi sobie w bardzo dobrze. Ziemie w przewadze 3 klasa, glina też jest.

Opublikowano

Tutaj by szło Steyr Kompakt 4090 HiLo plus brona aktywna 2.5 alpego z wałem ślimakowym i siewnik isaria 2.5m, traktor można dokręcić na 117km to nie problem, bardziej chciałem zapytać o to żeby przodu nie podnosiło, obciążniki komplet jest i przedni napęd ale tuza nie mam

Opublikowano

Ja 95km stary 6cyl z napędem to na rozłożonym hydropaku na pusto kolega siadł na grabki w isari to nie był do opanowania beż obciążników na pusto siewnik. Ponad 200kg na przodzie to jakoś dalo się skręcić na równym ale na górkach składam hydropak

Opublikowano (edytowane)

Nie będzie problemu z udźwigiem ale będzie z dociążeniem. musi być koniecznie jakiś klocek z 400kg. Siałem rzepak 90 konnym ciągnikiem z przymusu broną aktywną z wałem packera i siewnik unia poznaniak  330 na talerzach i na pusto ( nasiona rzepaku)   i z przodu 200kg nie za bardzo dawał radę. Ostatecznie po siewie  padł siłownik od podnośnika.

Edytowane przez Michał88
Opublikowano
3 godziny temu, Michał88 napisał:

Nie będzie problemu z udźwigiem ale będzie z dociążeniem. musi być koniecznie jakiś klocek z 400kg. Siałem rzepak 90 konnym ciągnikiem z przymusu broną aktywną z wałem packera i siewnik unia poznaniak  330 na talerzach i na pusto ( nasiona rzepaku)   i z przodu 200kg nie za bardzo dawał radę. Ostatecznie po siewie  padł siłownik od podnośnika.

Obciążniki z przodu mają ponad 400kg, będzie mało? Dodam że nie mam górek.

Opublikowano
3 minuty temu, Michał88 napisał:

ciężko powiedzieć, masz inny siewnik- lżejszy, na uwrociach możesz składać zestaw. Powinno być dobrze.

Dzięki za pomoc, chyba zaryzykuję i kupię tą bronę, ma wał spiralny więc lżejszego już bardziej nie znajdę. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, rafalus8 napisał:

ta brona co na olx za 18300? Jeżeli tak to cena mocno wygórowana

Tak to ta alpego, wygórowana? Oglądałem ją i wydaje się w dobrym stanie, mało robiła chyba, ekrany boczne nie wytarte, noże tez.Nowa brona kosztuje koło 30 tys netto jakieś włoskiej też firmy.

Edytowane przez krzysieklub