Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Chłopie jakie biedne?

@MonteChristo ile ten plug waży? To jest 3+1, a pełna 4 pewnie troche mniej? Ile koni bedzie robic,80?

3+1 550kg, 75km 30-33-37-40

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

👏👍🤦‍♂️😂

Kurła nie wierzę 

🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Destrukt asfaltowy nędzy dobry na utwardzenie podwórza ?

Dobry bedzie,ale pamietaj ze jak lato gorące to i zapachy tez bedą nieprzyjazne. Ale niech wypowie sie lepiej ten kto tym utwardzal(sam myslalem w hali tym wysypac) bo znam kogos kto ma asfalt na podwórku

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Mariusz kiedyś nam starsza pani powiedziała że d*pa nie ciągnik a mocniej ciągnie jak ciagnik🤩

👍👍👍skończyły mi się reakcje

8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz już będzie pierwsza niedługo , ale zdrowe krowy ważniejsze

Nawet nie podejmiesz rękawicy, żeby spróbować trochę bardziej profesjonalnie🤔

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pogratulować takich maszyn 🙋  na takim gospodarstwie 

Malina w 2021 dała zarobić,

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

👍👍👍skończyły mi się reakcje

Nawet nie podejmiesz rękawicy, żeby spróbować trochę bardziej profesjonalnie🤔

No co będe , później inseminator kosztuje , zastrzyki itd . I do tego się chłop denerwuje jak musi do powtórki przyjechać 

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Malina w 2021 dała zarobić,

No tak Sławek na porzeczce , ty malinka , Przemek na  zbożu , Sławek z Markiem i Radkiem na mleku ...tak możecie świat doganiać 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Marcin, jo mam tylko 100😂

Sojowej trochu więcej 

Ty dokupisz 😉

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A to musi być Kverneland odrazu? 

Chłopie zejdź na ziemię

Idę do roboty bo nic tu po mnie 

Opublikowano
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co patriotyzm jak ja nie mam ani na Unie a gdzie kvernalanda 

I nie będziesz miał do puki nie ruszysz głową i nie przestaniesz pieprzyc bzdur i nie zaczniesz myśleć, bo w kółko pierniczysz tylko że się nie da, nie opłaca się, brakuje kasy itp, 

Nikomu się nie przelewa, samo się nic nie zrobi trzeba zacząć myśleć naprzód i działać, nawet @Agrestchoć ma gospo zaawansowane i rozwinięte nie siedzi z założonymi rękami tylko coś ulepsza, zmienia idzie do przodu, ale to trzeba zacząć zmiany od głowy 

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak Sławek na porzeczce , ty malinka , Przemek na  zbożu , Sławek z Markiem i Radkiem na mleku ...tak możecie świat doganiać 

A ty pokrzywdzony, nic tylko usiąść i płakać 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No co będe , później inseminator kosztuje , zastrzyki itd . I do tego się chłop denerwuje jak musi do powtórki przyjechać 

Czy Ty zawsze z góry musisz czynić negatywne założenia, które Ci wszystko zepsują zanim jeszcze zaczniesz?

Zbilansujesz i będzie dobrze

• Like 1
Opublikowano

Oj jak dobrze że Sławek rozyebał tylko stodołe a nie głowę 

Wtedy to by były zmiany 😂

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ty dokupisz 😉

Ale ja mam mleko tanie, nie mam za co 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dajesz do mnie, trza w 4 ciągnikach zmienić🤣

Kup jeszcze z 5 traktorów to będzie łatwiej 😛

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

O to właśnie, za poważnie się tu zrobiło 

Oleje w dwóch suzukach wymienione, karnąłem się po wsi, mało mi ryja nie zamroziło , stwierdzam że jeszcze nie czas na motor 

IMG_20230225_121657_340.jpg

Gdzieś chrustu nazbierał ?

Opublikowano
marulekk napisał:

11 minut temu, MonteChristo napisał:

@marulekkJak lewactwo dojdzie do władzy to utworzą resort praw zwierząt i przy następnej kotce możesz beknąc, a w najgorszym wypadku kila lat więzienia 🤣

kupi sobie prosięta i będzie chodził przy nich

A wiesz że mam też psa  wykastrowanego 😅 

Normalnie rzeźnia domowych zwierząt

😂

Jak się TVN dowie to już po mnie 

następny możesz być Ty 🤭

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ha do orania mam 5,5

Kuźwa masz rozmach 🙆

🤣🤣🤣🤣🤣 a Ty dalej v becz 🙆🙆🙆🙆🤣🤣🤣🤣🤣🤭🤣

Opublikowano
stempos1980 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

Na ul Struga 3 do ZSME 6 lat chodziłem, ech piękne to czasy były, z perspektywy czasu to mówię bo wtedy byłem innego zdania 

To tanio co za rasa może też bym kupił 🤔

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

A co mu? 

Szczepienie przeciw wściekliźnie było na wsi

u nas też 40zl

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

następny możesz być Ty 🤭

Prędzej ty

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Jak wszyscy takie podejście mają do życia jak ty to się nie dziwię że taki popularny sposób sprawdzania wytrzymałości linek u was popularny...

do tego nie trzeba linki , mój ojciec skończył ze sobą na zwykłym sznurku od kostki

2 godziny temu, HF86 napisał:

widziałem jak ludzie gasna w oczach. 

a żal jest bo mało co można zrobić aby proces odwrócić. 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Często sami sobie nie jesteśmy w stanie poradzić ze swoją psychiką i tym, co się w niej dzieje. To jest głębia nierozpoznana

dokładnie , pomimo prowadzonych badań psychologia i neurologia nie są w stanie stwierdzić co jest tego przyczyną , nawet hipotez nie ma ale to zapewne taka sama cena za postęp cywilizacyjny jak wszelkie inne choroby cywilizacyjne czy wady rozwojowe 

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Taka osoba ma już spokój ale nie pomyśli przed co z jego rodziną

jak rodzina odeszła i odwróciła się od niego to już od dawna było wiadomo że miała go gdzieś 

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

A zapomniałem się pochwalić za robotę przy ursusie sobie zapłaciłem 

Kup taki to  cię pochwalę 

Taki pług to nie moje biedne gospodarstwo 

biednego nie stać a byle gófno 🤭😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v