Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Chłopie jakie biedne?

@MonteChristo ile ten plug waży? To jest 3+1, a pełna 4 pewnie troche mniej? Ile koni bedzie robic,80?

3+1 550kg, 75km 30-33-37-40

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

👏👍🤦‍♂️😂

Kurła nie wierzę 

🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Destrukt asfaltowy nędzy dobry na utwardzenie podwórza ?

Dobry bedzie,ale pamietaj ze jak lato gorące to i zapachy tez bedą nieprzyjazne. Ale niech wypowie sie lepiej ten kto tym utwardzal(sam myslalem w hali tym wysypac) bo znam kogos kto ma asfalt na podwórku

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Mariusz kiedyś nam starsza pani powiedziała że d*pa nie ciągnik a mocniej ciągnie jak ciagnik🤩

👍👍👍skończyły mi się reakcje

8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz już będzie pierwsza niedługo , ale zdrowe krowy ważniejsze

Nawet nie podejmiesz rękawicy, żeby spróbować trochę bardziej profesjonalnie🤔

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pogratulować takich maszyn 🙋  na takim gospodarstwie 

Malina w 2021 dała zarobić,

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

👍👍👍skończyły mi się reakcje

Nawet nie podejmiesz rękawicy, żeby spróbować trochę bardziej profesjonalnie🤔

No co będe , później inseminator kosztuje , zastrzyki itd . I do tego się chłop denerwuje jak musi do powtórki przyjechać 

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Malina w 2021 dała zarobić,

No tak Sławek na porzeczce , ty malinka , Przemek na  zbożu , Sławek z Markiem i Radkiem na mleku ...tak możecie świat doganiać 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Marcin, jo mam tylko 100😂

Sojowej trochu więcej 

Ty dokupisz 😉

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A to musi być Kverneland odrazu? 

Chłopie zejdź na ziemię

Idę do roboty bo nic tu po mnie 

Opublikowano
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co patriotyzm jak ja nie mam ani na Unie a gdzie kvernalanda 

I nie będziesz miał do puki nie ruszysz głową i nie przestaniesz pieprzyc bzdur i nie zaczniesz myśleć, bo w kółko pierniczysz tylko że się nie da, nie opłaca się, brakuje kasy itp, 

Nikomu się nie przelewa, samo się nic nie zrobi trzeba zacząć myśleć naprzód i działać, nawet @Agrestchoć ma gospo zaawansowane i rozwinięte nie siedzi z założonymi rękami tylko coś ulepsza, zmienia idzie do przodu, ale to trzeba zacząć zmiany od głowy 

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No tak Sławek na porzeczce , ty malinka , Przemek na  zbożu , Sławek z Markiem i Radkiem na mleku ...tak możecie świat doganiać 

A ty pokrzywdzony, nic tylko usiąść i płakać 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No co będe , później inseminator kosztuje , zastrzyki itd . I do tego się chłop denerwuje jak musi do powtórki przyjechać 

Czy Ty zawsze z góry musisz czynić negatywne założenia, które Ci wszystko zepsują zanim jeszcze zaczniesz?

Zbilansujesz i będzie dobrze

• Like 1
Opublikowano

Oj jak dobrze że Sławek rozyebał tylko stodołe a nie głowę 

Wtedy to by były zmiany 😂

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ty dokupisz 😉

Ale ja mam mleko tanie, nie mam za co 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dajesz do mnie, trza w 4 ciągnikach zmienić🤣

Kup jeszcze z 5 traktorów to będzie łatwiej 😛

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

O to właśnie, za poważnie się tu zrobiło 

Oleje w dwóch suzukach wymienione, karnąłem się po wsi, mało mi ryja nie zamroziło , stwierdzam że jeszcze nie czas na motor 

IMG_20230225_121657_340.jpg

Gdzieś chrustu nazbierał ?

Opublikowano
marulekk napisał:

11 minut temu, MonteChristo napisał:

@marulekkJak lewactwo dojdzie do władzy to utworzą resort praw zwierząt i przy następnej kotce możesz beknąc, a w najgorszym wypadku kila lat więzienia 🤣

kupi sobie prosięta i będzie chodził przy nich

A wiesz że mam też psa  wykastrowanego 😅 

Normalnie rzeźnia domowych zwierząt

😂

Jak się TVN dowie to już po mnie 

następny możesz być Ty 🤭

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ha do orania mam 5,5

Kuźwa masz rozmach 🙆

🤣🤣🤣🤣🤣 a Ty dalej v becz 🙆🙆🙆🙆🤣🤣🤣🤣🤣🤭🤣

Opublikowano
stempos1980 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

Na ul Struga 3 do ZSME 6 lat chodziłem, ech piękne to czasy były, z perspektywy czasu to mówię bo wtedy byłem innego zdania 

To tanio co za rasa może też bym kupił 🤔

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

A co mu? 

Szczepienie przeciw wściekliźnie było na wsi

u nas też 40zl

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

następny możesz być Ty 🤭

Prędzej ty

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Jak wszyscy takie podejście mają do życia jak ty to się nie dziwię że taki popularny sposób sprawdzania wytrzymałości linek u was popularny...

do tego nie trzeba linki , mój ojciec skończył ze sobą na zwykłym sznurku od kostki

2 godziny temu, HF86 napisał:

widziałem jak ludzie gasna w oczach. 

a żal jest bo mało co można zrobić aby proces odwrócić. 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Często sami sobie nie jesteśmy w stanie poradzić ze swoją psychiką i tym, co się w niej dzieje. To jest głębia nierozpoznana

dokładnie , pomimo prowadzonych badań psychologia i neurologia nie są w stanie stwierdzić co jest tego przyczyną , nawet hipotez nie ma ale to zapewne taka sama cena za postęp cywilizacyjny jak wszelkie inne choroby cywilizacyjne czy wady rozwojowe 

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Taka osoba ma już spokój ale nie pomyśli przed co z jego rodziną

jak rodzina odeszła i odwróciła się od niego to już od dawna było wiadomo że miała go gdzieś 

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

A zapomniałem się pochwalić za robotę przy ursusie sobie zapłaciłem 

Kup taki to  cię pochwalę 

Taki pług to nie moje biedne gospodarstwo 

biednego nie stać a byle gófno 🤭😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v