Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Mam identyczne podejście. 

No bo to podstawa. Jak możesz coś naprawiać nie wiedząc jak działa? Diagnoza usterki nastepywala by po wypiciu kawy i patrzeniu w fusy?

1 minutę temu, Strongman napisał:

Co do drzewa jest różne ty pod mazury to tam mocniejsze ale u mnie jest słabsze i inaczej wszystko się robi.

Tartaki od nas głównie wiozą drzewo z mazur. Masz rację. U nas drzewo nieciekawe ale juz 20km od nas lasy inne. Mowa i prywatnych oczywiście a co w państwowych teraz idzie w s2b to aż serce się kraje 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U mnie tylko późna jesień , zima i początek wiosny ma starczyć kukurydzy , później jak gorąco to tylko niebieska się robi 😐 i w uj odpadu

Tym sposobem nie osiągniesz efektów Będziesz więcej dawał to mniej odpadu będzie ale cały czas mówię musisz przede wszystkim zmienić myślenie 

Marcin, zrobiono badania dotyczące tzw fermentacji wtórnej, która powoduje min ten niebieski odpad. Z tych badań wynika, że aby nie było tego odpadu trzeba tak planować i robić pryzmy bądź silosy, żeby wybierać min 0,5 metra długości pryzmy w czasie jednego tygodnia. Przy czym nie jest to stan idealny. Żeby było idealnie trzeba brać 5 metrów. Wtedy nie ma możliwość tej fermentacji, zagrzewania kiszonki ani wzrostu ph. Oczywiście odpowiednie ugniecenie, czyli wypchnięcie powietrza z zakiszanej masy to stadnard

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Jeden mądry się znalazł i żonę docenił.

bo znalazł się w sytuacji w której udowodniła że może na nią liczyć i jakiekolwiek nieszczęścia nie są problemem czy przeszkodą

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No bo to podstawa. Jak możesz coś naprawiać nie wiedząc jak działa? Diagnoza usterki nastepywala by po wypiciu kawy i patrzeniu w fusy?

Mamy w Rzeszowie takie bardzo stare centrum handlowe Europa II i tam kiedyś na parterze miała lokal wróżka. Stąd do tej pory jak ktoś zadaje mi głupie pytania przez telefon to dostaje odpowiedź: "Wróżka rezyduje pod Europą". 

• Haha 1
Opublikowano

Nawet głupie usytuowanie pryzmy ma na to wpływ 

1 minutę temu, hubertb napisał:

Mamy w Rzeszowie takie bardzo stare centrum handlowe Europa II i tam kiedyś na parterze miała lokal wróżka. Stąd do tej pory jak ktoś zadaje mi głupie pytania przez telefon to dostaje odpowiedź: "Wróżka rezyduje pod Europą". 

Jak pracowałem na warsztacie i ktoś mówił "a bo ja na forum czytałem że to nie to" no to zaprowadź auto n forum 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mnie kiedyś kupiec jeden rozwalił. Przyjechał po auto i mi mowi że ulep a wszystko zgodne z rocznikiem. Naczytał się jakichś bredni to mało na kopach z podwórka nie wyjechał 

Panie ale taki sam jest za 1000 taniej, to jest tekst, to czemu pan go nie kupił i rozmowa się konczy

Opublikowano (edytowane)

Ty lepiej idź tam grzmocić swoją Merlin a nie żeś się tak rozchodził tera wieczorem .

Ja zamiast Gregor to bym cię ochsćił manager.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Mnie kiedyś kupiec jeden rozwalił. Przyjechał po auto i mi mowi że ulep a wszystko zgodne z rocznikiem. Naczytał się jakichś bredni to mało na kopach z podwórka nie wyjechał 

Haha brat sprzedawał audi a3 i przyjechal ojciec z synem odkreca na zapalonym korek wlewu oleju i do. Brata ze olej chlapie i bucha to tak nke powinno byc a byli tiguanem brat mechanik mówi mu ze możemy sprawdzic w tiguanie i tam jeszcze bardziej chlapało i buchało, wtedy było a nie to jednak dobrze jest

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, gregor1284 napisał:

Amortyzacja sprzętu, budynków, właśnie tych kosztów pracy itp itd. Żeby to naprawdę policzyć wszystko to wychodzi ze się nie opłaci 

sprzęty się wymienia kupuje często używane to inaczej się liczy chyba a budynki w większości to pewnie kolejne pokolenie już użytkuje 

Przed chwilą, livebird napisał:

Haha brat sprzedawał audi a3 i przyjechal ojciec z synem odkreca na zapalonym korek wlewu oleju i do. Brata ze olej chlapie i bucha to tak nke powinno byc a byli tiguanem brat mechanik mówi mu ze możemy sprawdzic w tiguanie i tam jeszcze bardziej chlapało i buchało, wtedy było a nie to jednak dobrze jest

jaki motor w tiguanie a jaki w A3? wiadomo że z większego silnika i to nagrzanego po trasie będzie więcej buchać , twój był ciepły czy zapalany po dłuższym postoju ?

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

vin policajt ? To się przeniosło z mercedesa na resztę klasyków tylko nikt ku... nie myśli że np. taki maluch, duży fiat czy polonez nie muszą pochodzić z fabryki. 

O poldka chodziło. Podszybie, licznik,deska, rozstaw kol i układ zapłonowy mu się nie zgadzał. No myślałem że zleje go

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

sprzęty się wymienia kupuje często używane to inaczej się liczy chyba a budynki w większości to pewnie kolejne pokolenie już użytkuje 

jaki motor w tiguanie a jaki w A3? wiadomo że z większego silnika i to nagrzanego po trasie będzie więcej buchać , twój był ciepły czy zapalany po dłuższym postoju ?

Nie całkiem ciepły ale jemu chodziło o to że w ogóle nie powinno 

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Ty lepiej idź tam grzmocić swoją Merlin a nie żeś się tak rozchodził tera wieczorem .

Ja zamiast Gregor to bym cię ochsćił manager.

Przecież to oczywistosc jest skok oddać. Czemu manager?

Opublikowano
5 minut temu, livebird napisał:

W obu jeśli to benzyny powinna być reakcja silnika na otwarcie korka. W przypadku diesla dźwięk się nie zmieni ale masa powietrza widziana przez przepływomierz już tak. 

Opublikowano
6 minut temu, livebird napisał:

Bmw by mu zgasło to by dopiero klapę oznaczało 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W obu jeśli to benzyny powinna być reakcja silnika na otwarcie korka. W przypadku diesla dźwięk się nie zmieni ale masa powietrza widziana przez przepływomierz już tak. 

Ropnioki oba 

Opublikowano

Przypomniało mi się jął robiliśmy Cordobę. Chłop ojca ze sobą wziął jak jechał kupować bo ojciec mechanikiem był UWAGA w pgrze. No i ta Cordoba dwójka tak wyglądała jak jakaś siuntka kupiona z pgru. Na pierwszy rzut oka lala ale głębiej się przyglądając to przód auta był złożony z przednich elementów conajmniej 4 innych aut 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v