Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

6km w jedną stronę. Zanim zapniesz, odepniesz, wjedziesz, wyjedziesz przez wybieg kur. Zanim się przeturlasz na obrotach 1400-1600. 40-50 minut w jedną stronę (tzn jeden kurs) i tyle samo drugi. Czyli 12km przejechać i zapiąć/ odpiąć.

Kurna Pioter... ruszaj się trochę szybciej...

Daj wyższe obroty i... zapiąć i odpiąć to razem tak z 5 minut...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

no i co nawet jak by wróciła to wiesz ze będzie tylko gorzej między wami bo chciała by Ci coś udowadniać

Eee może tak źle by nie było , ja też przemyślałem co powinien był zrobić

słuchaj jak by wróciła i się byś ugiol to już po tobie był byś pod butem

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Daj wyższe obroty i... zapiąć o odpiąć to razem tak z 5 minut...

Wtedy za bardzo spalanie rośnie, niewspółmiernie do czasu. Staram się nie przekraczać w ogóle 1700-1800 obrotów. Ewentualnie w orce czasem pod 2000 coś.

Nie da rady 5 minut, rozrzutnik bez stopki, wcisnąć się pod wiatę, wycisnąć się spod ciasnej wiaty.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wtedy za bardzo spalanie rośnie

A niech se rośnie... stać Cię... po za tym po co masz oszczędzać? Dla dzieci?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Daj wyższe obroty i... zapiąć i odpiąć to razem tak z 5 minut...

Co go poganiasz,na zdrowie mu to wyjdzie 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

A niech se rośnie... stać Cię... po za tym po co masz oszczędzać? Dla dzieci?

Mi tłumaczyli, że im mniej ładowania w gaz tym żywotność dłuższa a mam cichą nadzieję, że ten silnik wytrzyma do mojego końca.

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Co go poganiasz,na zdrowie mu to wyjdzie 

Nie poganiam.

Narzeka że długo, no to mówię że może krócej...jak se zechce...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wtedy za bardzo spalanie rośnie, niewspółmiernie do czasu. Staram się nie przekraczać w ogóle 1700-1800 obrotów. Ewentualnie w orce czasem pod 2000 coś.

Nie da rady 5 minut, rozrzutnik bez stopki, wcisnąć się pod wiatę, wycisnąć się spod ciasnej wiaty.

W ciapku, na pusto?...no coś Ty Piotrze...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał:

W ciapku, na pusto?...no coś Ty Piotrze...

Nigdy szybciej. 2000 to bardzo rzadko na liczniku, właśnie w orce ewentualnie, czasem w uprawie. Ogólnie tak jak piszę, 1600-1800 staram się nie przekraczać.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Sądzę że to nie jest zależne od nadanego imienia.

Przed chwilą, Baks00 napisał:

Hmm ja mam na drugie....

A ja od bierzmowania...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nigdy szybciej. 2000 to bardzo rzadko na liczniku, właśnie w orce ewentualnie, czasem w uprawie. Ogólnie tak jak piszę, 1600-1800 staram się nie przekraczać.

Daj mu trochę pooddychać, bo go dusisz. Niech się dosmaruje porządnie. Jak orałem ciapkiem, to zawsze ile fabryka dała. Teraz parkocze koło podwórka, to jak pojedzie gdzieś po belki i dwie przyczepy targa, widać, jak się nagary wypalają. I jak się tak dogrzeje i rurę mu przeprostuję to zaraz inny silnik. Diesla powinno się trochę pogonić

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A ja od bierzmowania

Do bierzmowania nie wybiera się imienia tylko patrona😂

Opublikowano
Przed chwilą, Mr_Rolas napisał:

Do bierzmowania nie wybiera się imienia tylko patrona😂

Ale tak miał na imię.

Opublikowano

Ja mam Józef, bo ksiądz kazał wybrać i coś opowiedzieć o swoim patronie, a tylko o Józefie coś tam wiedziałem no to padło na niego

Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał:

Piotry to takie leniwe ludzie i uparte za wziente i im nie przetłumaczysz.

Wypraszam sobie! Tylko nie leniwe. Który nie myśli co by robić żeby zarobić a się nie narobić?🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v