Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Na 99% pierwsi w Polsce,

sezon rzepaczany 2023/2024 rozpoczęty 

Romek pomiędzy mną a moja gminą wczoraj siał raps

o Pan Sołtys się pojawił to pewnie już on po zniwach

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dlatego nie koszę. Zresztą u mnie dzisiaj tylko jeden się odważył i miał ponad 19%. Dwa dni padało 

Jakiś nie widoczny dzisiaj byłeś co działałeś

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Jakiś nie widoczny dzisiaj byłeś co działałeś

Aj...szanowna małżonka mnie zapędziła....yyyy...zmotywowała....do najbardziej znienawidzonego zajęcia...łokno zamurowywalim🙆🤦

• Sad 1
Opublikowano

U nas taki rok że kombajn szuka zarobku

Jeżdżą nawet do hektara czy tam dwóch 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Aj...szanowna małżonka mnie zapędziła....yyyy...zmotywowała....do najbardziej znienawidzonego zajęcia...łokno zamurowywalim🙆🤦

O masz, się wzięła i dopatrzyła którędy wchodzę

Nie dobrze 

• Haha 2
Opublikowano

Ja w sumie raz wysuszyłem owies 18 w silosie tak jak qq się suszy że najpierw się podgrzewa ziarno do odpowiedniej temperatury i chłodzi owiewa i ona traci wilgotność,a owies sam się nagrzał potem go przewiałem ale to dla siebie a nie na handel.

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

O masz, się wzięła i dopatrzyła którędy wchodzę

Nie dobrze 

To zaplanowany z rozmysłem zamach, ukierunkowany na odcięcie drogi ucieczki, w celu dosięgnięcia uciekającego...kijem od szczotki🤭

7 minut temu, Strongman napisał:

Ja w sumie raz wysuszyłem owies 18 w silosie tak jak qq się suszy że najpierw się podgrzewa ziarno do odpowiedniej temperatury i chłodzi owiewa i ona traci wilgotność,a owies sam się nagrzał potem go przewiałem ale to dla siebie a nie na handel.

Jak będzie pogoda i wyschnie to się wykosi suche, jak nie będzie to się wykosi mokre i pójdzie w rękaw. Narazie jeszcze poczekam chwilę 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Niech unię se kupi....😁

ale zapewne spawać bedzie trzeba 🤭

5 godzin temu, pedro2 napisał:

Biletu powrotnego nie kupuj, odwiozą Cię iło iło 🚑🚑 😁

to i tak lekko , myślałem że w etui⚰️

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Chyba roku nie miała a nie da się tak jak auta z germanii wyklepac pospawać i jak nowe wyglądają?

można tylko w hvj $ trzeba wszystka drobnica plastiki aparaty czujniki wiązki puszki elektronika to wyjdzie z pół nowej 

bo pasy to od biedy z taśmociągu jakieś może by spróbował wsadzić albo z innej prasy tani zamiennik dobrać , ogólnie temat rzeka i skarbonka jak ten dominator96 po dachowaniu 

kiedyś kuhna rv2160 spalonego na złomie widziałem to juz co lepsze grubsze przekładnie powyciągane ,

jak z230 dekade temu widzialem całą w kupie to łezka w oku sie zakręciła bo cała była i już na złom

10 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła ale się podrzemało. Ryśka szkoła.

@Rolnik1973 to jeszcze może go wyswataj🤭

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

5 minut temu, Strongman napisał:

Mi tam to nie potrzebne ale z ciekawości by spróbował żyje się raz.

Najgorzej jak by żony w pobliżu nie było....prze te trzy dni....😆

https://youtu.be/rciKN9xxHIw🙋‍♂️ w separacji i nie wiesz 🤔🤭😎🙊

Opublikowano

Witajcie. No na dzisiaj prognoza idealna. Wczoraj patrzylem pszenzyto na najdalszej dzialce i jeden z lepszych a ziarno juz zaczyna sie osypywac z klosa. Wczoraj stary popoludniu z tekstem: po mojemu owies mozna kosic. A przedwczoraj pare kropli spadlo i slome nawijalo,a ten uwaza ze po nocnej zlewie bedzie suche🤣 Dzisiaj predzej do koszenia. Gdybym sie nie wyrobil to jutro skoncze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v