Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
soltys48 napisał:

3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Na 99% pierwsi w Polsce,

sezon rzepaczany 2023/2024 rozpoczęty 

Romek pomiędzy mną a moja gminą wczoraj siał raps

o Pan Sołtys się pojawił to pewnie już on po zniwach

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dlatego nie koszę. Zresztą u mnie dzisiaj tylko jeden się odważył i miał ponad 19%. Dwa dni padało 

Jakiś nie widoczny dzisiaj byłeś co działałeś

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Jakiś nie widoczny dzisiaj byłeś co działałeś

Aj...szanowna małżonka mnie zapędziła....yyyy...zmotywowała....do najbardziej znienawidzonego zajęcia...łokno zamurowywalim🙆🤦

• Sad 1
Opublikowano

U nas taki rok że kombajn szuka zarobku

Jeżdżą nawet do hektara czy tam dwóch 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Aj...szanowna małżonka mnie zapędziła....yyyy...zmotywowała....do najbardziej znienawidzonego zajęcia...łokno zamurowywalim🙆🤦

O masz, się wzięła i dopatrzyła którędy wchodzę

Nie dobrze 

• Haha 2
Opublikowano

Ja w sumie raz wysuszyłem owies 18 w silosie tak jak qq się suszy że najpierw się podgrzewa ziarno do odpowiedniej temperatury i chłodzi owiewa i ona traci wilgotność,a owies sam się nagrzał potem go przewiałem ale to dla siebie a nie na handel.

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

O masz, się wzięła i dopatrzyła którędy wchodzę

Nie dobrze 

To zaplanowany z rozmysłem zamach, ukierunkowany na odcięcie drogi ucieczki, w celu dosięgnięcia uciekającego...kijem od szczotki🤭

7 minut temu, Strongman napisał:

Ja w sumie raz wysuszyłem owies 18 w silosie tak jak qq się suszy że najpierw się podgrzewa ziarno do odpowiedniej temperatury i chłodzi owiewa i ona traci wilgotność,a owies sam się nagrzał potem go przewiałem ale to dla siebie a nie na handel.

Jak będzie pogoda i wyschnie to się wykosi suche, jak nie będzie to się wykosi mokre i pójdzie w rękaw. Narazie jeszcze poczekam chwilę 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Niech unię se kupi....😁

ale zapewne spawać bedzie trzeba 🤭

5 godzin temu, pedro2 napisał:

Biletu powrotnego nie kupuj, odwiozą Cię iło iło 🚑🚑 😁

to i tak lekko , myślałem że w etui⚰️

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Chyba roku nie miała a nie da się tak jak auta z germanii wyklepac pospawać i jak nowe wyglądają?

można tylko w hvj $ trzeba wszystka drobnica plastiki aparaty czujniki wiązki puszki elektronika to wyjdzie z pół nowej 

bo pasy to od biedy z taśmociągu jakieś może by spróbował wsadzić albo z innej prasy tani zamiennik dobrać , ogólnie temat rzeka i skarbonka jak ten dominator96 po dachowaniu 

kiedyś kuhna rv2160 spalonego na złomie widziałem to juz co lepsze grubsze przekładnie powyciągane ,

jak z230 dekade temu widzialem całą w kupie to łezka w oku sie zakręciła bo cała była i już na złom

10 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła ale się podrzemało. Ryśka szkoła.

@Rolnik1973 to jeszcze może go wyswataj🤭

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

5 minut temu, Strongman napisał:

Mi tam to nie potrzebne ale z ciekawości by spróbował żyje się raz.

Najgorzej jak by żony w pobliżu nie było....prze te trzy dni....😆

https://youtu.be/rciKN9xxHIw🙋‍♂️ w separacji i nie wiesz 🤔🤭😎🙊

Opublikowano

Witajcie. No na dzisiaj prognoza idealna. Wczoraj patrzylem pszenzyto na najdalszej dzialce i jeden z lepszych a ziarno juz zaczyna sie osypywac z klosa. Wczoraj stary popoludniu z tekstem: po mojemu owies mozna kosic. A przedwczoraj pare kropli spadlo i slome nawijalo,a ten uwaza ze po nocnej zlewie bedzie suche🤣 Dzisiaj predzej do koszenia. Gdybym sie nie wyrobil to jutro skoncze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v