Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

Pochmurno i pada deszcz.

Wstajemy śpiochy 😁

Siema Adamie. To ciesz się. U mnie niby coś zaczyna. Po 5tej na drugim gospodarstwie pokazywało 17,3 stopnia. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

41 minut temu, wojtal24 napisał:

a kto Ci broni

następnym razem spróbujcie mniej truskawek i szampan zamiast pektyn i dopiero będziesz jęczącą 🤭😁😆

48 minut temu, DANDYS napisał:

widzisz, nikt nie siedzi jak Ty i beczy

35 minut temu, 6465 napisał:

Marcin to taki narzekacz. Ciągle tylko narzeka a boi się wziąść spraw w swoje ręce.

Bardzo dużo zapieprzam 🤷 tylko to wszystko takie tanie że masakra 

a my mamy drogo tylko Ty tanio🤦‍♂️ to może zrezygnuj z dojenia przejdź na opasy i idź do pracy albo zmień mleczarnie teraz masz blisko Mlekpol Mlekovite Polmlek tylko pewnie masz słabej jakości mleko i nikt Ci drożej nie zapłaci i popracuj nad jakością i ilością mleka. Poprostu dziwię się ze jak kiedyś pisałeś i pokazywałeś to że mając taki fach w ręku to wolisz wozić gnój taczkami ale to Twój wybór więc przestań się użalać nad sobą. no chyba że sobie jaja robisz na AF

• Like 4
Opublikowano
malaczarna napisał:

41 minut temu, wojtal24 napisał:

a kto Ci broni

następnym razem spróbujcie mniej truskawek i szampan zamiast pektyn i dopiero będziesz jęczącą 🤭😁😆

To niebezpieczne. Garnek by mi się przypalil

no można I w kuchni próbować zależy kto co lubi😆

Opublikowano
Qwazi napisał:

Dzień dobry. 17°, w nocy spadło 18l

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A w jakim wieku dzieci ma ?

6, 11, 13, 15 i 18 lat

o to wyzwanie facet z 5 dzieci i ma jeszcze do tego gospodarstwo. To tylko jak zawsze piszesz wsparcie w rodzinie to podstawa @aktywnyrolnik7245 widzisz jakie ludzie mają dramaty w życiu a Ty się tu pucujesz o jakieś głupoty

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Karol6130 napisał:

Noo, ja też bidny bo mnie teść mf nie chce kupić żebym se żył lexusowo

Zmień teścia 🤷‍♂️

29 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bardzo dużo zapieprzam 🤷 tylko to wszystko takie tanie że masakra 

Wszyscy tutaj mają drogie tylko Ty masz tanie 

Weź przestań jęczeć  nie masz rodziny, dzieci ludzie mają gorzej i nie płaczą 

27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek co żeś się tak na mnie uwziął 🤷

O tesciu to już lepiej nie wspominaj 

Ja się na ciebie uwziąlem, niby po co, 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano

A jak z wiatrem ,bo teraz z dużą ilością wody wiecha robi się cięzka i leżymy . Kiedyś widziałem jak w czasie nawałnego deszczu kładło zboże u sąsiada i u mnie . Akurat miałem wjeżdżać na drogę z pola ,poważny deszcz i silny wiatr  . A zboże kładło się jak domino ,nie od razu płachta i sru ,tylko kładło się z prędkością szybkiego marszu człowieka ,[ ot taka ciekawostka 😉]

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurła Ty jeszcze pracujesz, hektary, byki , świnie, etat .🙆 musisz mieć piniądzów

Możemy się zamienić

Masz więcej hektarów.

Co do pieniędzy -na życie starcza

Opublikowano
42 minuty temu, soltys48 napisał:

Panie Sławku moim też odpierdacza więc zapraszam pozakłada im Pan kokardki 🤭

Po fakcie to za późno. To trzeba przed odpierdaczeniem.

No i mam napięty grafik akurat🤭

Opublikowano
28 minut temu, PAN88 napisał:

@malaczarna to nie znaczy że u Ryśka nie może padać. Kiedyś na wsi u mnie po jednej stronie drogi padało a po drugiej już nie. A chyba między wami większą różnica km

Między mną a @soltys48 w linii prostej jakieś 3 km a ile razy u jednego pada a u drugiego nic albo pokropi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Łolek napisał:

Zmień teścia 🤷‍♂️

Kurna, to chyba taki typ człowieka.

On jak by miliard wygrał w totka to by narzekał że pewno zaraz ukradną, albo że teraz tylko z tym kłopot co za to kupić 😆 

Deszcz se u mnie pada...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał: Kurła Ty jeszcze pracujesz, hektary, byki , świnie, etat .🙆 musisz mieć piniądzów     no         Chcesz ? Na dwa miesiące mogę ci robotę załatwić.

poczekaj,z miesiąc musi pomyśleć

no koparki fajne oferty są 30_35zl

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, wojtal24 napisał:

a my mamy drogo tylko Ty tanio🤦‍♂️ to może zrezygnuj z dojenia przejdź na opasy i idź do pracy albo zmień mleczarnie teraz masz blisko Mlekpol Mlekovite Polmlek tylko pewnie masz słabej jakości mleko i nikt Ci drożej nie zapłaci i popracuj nad jakością i ilością mleka. Poprostu dziwię się ze jak kiedyś pisałeś i pokazywałeś to że mając taki fach w ręku to wolisz wozić gnój taczkami ale to Twój wybór więc przestań się użalać nad sobą. no chyba że sobie jaja robisz na AF

Po ile żyto i pszenżyto u Ciebie w okolicy ? Bo tu mam 600 i 650 🤦

A czy moje mleko jest dobre dla innej mleczarni to nie wiem 🤷 tylko po co robić coś z czego będę rezygnował

41 minut temu, Łolek napisał:

Zmień teścia 🤷‍♂️

Marek no jak mogę tak robię , więcej mógłbym hodować opasowych ale budynki mnie ograniczają bo już nie chce mi się tyle gnoju naparzać widłami

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 17°, w nocy spadło 18l

6, 11, 13, 15 i 18 lat

Sporo i małe , współczuję . Teść też sam wychował 🤷

34 minuty temu, Baks00 napisał:

Możemy się zamienić

Masz więcej hektarów.

Co do pieniędzy -na życie starcza

Na życie to i mi starcza 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v