Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

Pochmurno i pada deszcz.

Wstajemy śpiochy 😁

Siema Adamie. To ciesz się. U mnie niby coś zaczyna. Po 5tej na drugim gospodarstwie pokazywało 17,3 stopnia. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

41 minut temu, wojtal24 napisał:

a kto Ci broni

następnym razem spróbujcie mniej truskawek i szampan zamiast pektyn i dopiero będziesz jęczącą 🤭😁😆

48 minut temu, DANDYS napisał:

widzisz, nikt nie siedzi jak Ty i beczy

35 minut temu, 6465 napisał:

Marcin to taki narzekacz. Ciągle tylko narzeka a boi się wziąść spraw w swoje ręce.

Bardzo dużo zapieprzam 🤷 tylko to wszystko takie tanie że masakra 

a my mamy drogo tylko Ty tanio🤦‍♂️ to może zrezygnuj z dojenia przejdź na opasy i idź do pracy albo zmień mleczarnie teraz masz blisko Mlekpol Mlekovite Polmlek tylko pewnie masz słabej jakości mleko i nikt Ci drożej nie zapłaci i popracuj nad jakością i ilością mleka. Poprostu dziwię się ze jak kiedyś pisałeś i pokazywałeś to że mając taki fach w ręku to wolisz wozić gnój taczkami ale to Twój wybór więc przestań się użalać nad sobą. no chyba że sobie jaja robisz na AF

• Like 4
Opublikowano
malaczarna napisał:

41 minut temu, wojtal24 napisał:

a kto Ci broni

następnym razem spróbujcie mniej truskawek i szampan zamiast pektyn i dopiero będziesz jęczącą 🤭😁😆

To niebezpieczne. Garnek by mi się przypalil

no można I w kuchni próbować zależy kto co lubi😆

Opublikowano
Qwazi napisał:

Dzień dobry. 17°, w nocy spadło 18l

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A w jakim wieku dzieci ma ?

6, 11, 13, 15 i 18 lat

o to wyzwanie facet z 5 dzieci i ma jeszcze do tego gospodarstwo. To tylko jak zawsze piszesz wsparcie w rodzinie to podstawa @aktywnyrolnik7245 widzisz jakie ludzie mają dramaty w życiu a Ty się tu pucujesz o jakieś głupoty

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Karol6130 napisał:

Noo, ja też bidny bo mnie teść mf nie chce kupić żebym se żył lexusowo

Zmień teścia 🤷‍♂️

29 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bardzo dużo zapieprzam 🤷 tylko to wszystko takie tanie że masakra 

Wszyscy tutaj mają drogie tylko Ty masz tanie 

Weź przestań jęczeć  nie masz rodziny, dzieci ludzie mają gorzej i nie płaczą 

27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek co żeś się tak na mnie uwziął 🤷

O tesciu to już lepiej nie wspominaj 

Ja się na ciebie uwziąlem, niby po co, 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano

A jak z wiatrem ,bo teraz z dużą ilością wody wiecha robi się cięzka i leżymy . Kiedyś widziałem jak w czasie nawałnego deszczu kładło zboże u sąsiada i u mnie . Akurat miałem wjeżdżać na drogę z pola ,poważny deszcz i silny wiatr  . A zboże kładło się jak domino ,nie od razu płachta i sru ,tylko kładło się z prędkością szybkiego marszu człowieka ,[ ot taka ciekawostka 😉]

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kurła Ty jeszcze pracujesz, hektary, byki , świnie, etat .🙆 musisz mieć piniądzów

Możemy się zamienić

Masz więcej hektarów.

Co do pieniędzy -na życie starcza

Opublikowano
42 minuty temu, soltys48 napisał:

Panie Sławku moim też odpierdacza więc zapraszam pozakłada im Pan kokardki 🤭

Po fakcie to za późno. To trzeba przed odpierdaczeniem.

No i mam napięty grafik akurat🤭

Opublikowano
28 minut temu, PAN88 napisał:

@malaczarna to nie znaczy że u Ryśka nie może padać. Kiedyś na wsi u mnie po jednej stronie drogi padało a po drugiej już nie. A chyba między wami większą różnica km

Między mną a @soltys48 w linii prostej jakieś 3 km a ile razy u jednego pada a u drugiego nic albo pokropi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Łolek napisał:

Zmień teścia 🤷‍♂️

Kurna, to chyba taki typ człowieka.

On jak by miliard wygrał w totka to by narzekał że pewno zaraz ukradną, albo że teraz tylko z tym kłopot co za to kupić 😆 

Deszcz se u mnie pada...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał: Kurła Ty jeszcze pracujesz, hektary, byki , świnie, etat .🙆 musisz mieć piniądzów     no         Chcesz ? Na dwa miesiące mogę ci robotę załatwić.

poczekaj,z miesiąc musi pomyśleć

no koparki fajne oferty są 30_35zl

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, wojtal24 napisał:

a my mamy drogo tylko Ty tanio🤦‍♂️ to może zrezygnuj z dojenia przejdź na opasy i idź do pracy albo zmień mleczarnie teraz masz blisko Mlekpol Mlekovite Polmlek tylko pewnie masz słabej jakości mleko i nikt Ci drożej nie zapłaci i popracuj nad jakością i ilością mleka. Poprostu dziwię się ze jak kiedyś pisałeś i pokazywałeś to że mając taki fach w ręku to wolisz wozić gnój taczkami ale to Twój wybór więc przestań się użalać nad sobą. no chyba że sobie jaja robisz na AF

Po ile żyto i pszenżyto u Ciebie w okolicy ? Bo tu mam 600 i 650 🤦

A czy moje mleko jest dobre dla innej mleczarni to nie wiem 🤷 tylko po co robić coś z czego będę rezygnował

41 minut temu, Łolek napisał:

Zmień teścia 🤷‍♂️

Marek no jak mogę tak robię , więcej mógłbym hodować opasowych ale budynki mnie ograniczają bo już nie chce mi się tyle gnoju naparzać widłami

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 17°, w nocy spadło 18l

6, 11, 13, 15 i 18 lat

Sporo i małe , współczuję . Teść też sam wychował 🤷

34 minuty temu, Baks00 napisał:

Możemy się zamienić

Masz więcej hektarów.

Co do pieniędzy -na życie starcza

Na życie to i mi starcza 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v