Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nie martw się, i nas pompa po regeneracji wytrzymała półtora roku 

W c360

Temat rzeka, większość moich znajomych po fachu nie wstawia turbin wtrysków i innych drogich PO REGENERACJI 

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Mój dziadek ostatni raz w 80 wsiadł mając 86 lat. Rok później nie żył 

A wy tam na kuchni nie macie nic z wczoraj w dobrej cenie ? 

Ma kuchnia w rozsypce😉

Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Za ułamek tej ceny Ci sprzedam 

A nie dziękuję, nie stać mnie🤣

Opublikowano
15 minut temu, Baks00 napisał:

Jeszcze powiedz że zlewki?

Nie.

Jak są odpady to sezonowo dostają 

1 minutę temu, Agrest napisał:

A nie dziękuję, nie stać mnie🤣

Kubajn poprzedany to starczy🤭

Opublikowano
32 minuty temu, Łolek napisał:

No to choć szczery jesteś 

Dawidek rozkręcić produkcję i zachować zdrowotność stada to potrzeba czasu cieriwosci i mnóstwo pracy to długoterminowa zabawa 

Ale jak się zadba to i jakiś tak efekt widać... 

17 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie martw się, i nas pompa po regeneracji wytrzymała półtora roku 

W c360

Ja wsadziłem do siuntki pompę w zeszłym roku i od początku miała problem ze zimna odpaliła i gasła, za drugim razem już po mału wchodziła na obroty i później już ok. Miałem ją oddać na gwarancję ale wyjechałem a jak wróciłem to już robota była i 6miesiecy minęło... 

Co prawda drugi rok już chodzi, pali mało, ciepła to od strzała ale no to ze zimna tak pali to denerwuje 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie.

Cieluny nieaktualne, a by go piorun trafił, jak ma słabe to wydzwania i udaje że przecież zawsze biorę to dzwoni jak sa dobre, a jak coś ładniejszego to sprzedał gdzieś komuś...

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie.

Nowy razy 3,5

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Ale jak się zadba to i jakiś tak efekt widać... 

Ja wsadziłem do siuntki pompę w zeszłym roku i od początku miała problem ze zimna odpaliła i gasła, za drugim razem już po mału wchodziła na obroty i później już ok. Miałem ją oddać na gwarancję ale wyjechałem a jak wróciłem to już robota była i 6miesiecy minęło... 

Co prawda drugi rok już chodzi, pali mało, ciepła to od strzała ale no to ze zimna tak pali to denerwuje 

Cieluny nieaktualne, a by go piorun trafił, jak ma słabe to wydzwania i udaje że przecież zawsze biorę to dzwoni jak sa dobre, a jak coś ładniejszego to sprzedał gdzieś komuś...

Większość pompiarzy robi na pdpierdol a wynika to z ceny. Lepiej zrobić dwa wtryski od cr niż pompę do siuntki a roboty przy wtryskach mniej 

14 minut temu, Agrest napisał:

Nowy razy 3,5

A nie jest aby 4 razy lepszy ? 

Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

Większość pompiarzy robi na pdpierdol a wynika to z ceny. Lepiej zrobić dwa wtryski od cr niż pompę do siuntki a roboty przy wtryskach mniej 

A nie jest aby 4 razy lepszy ? 

Nie tylko od ceny zależy remont pompy.

Co z tego że ja zapłacę 1000 zł za remont pompy do ciapka jak niema pompiarzy z dobrymi stołami probierczymi 

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Co z tego że ja zapłacę 1000 zł za remont pompy do ciapka jak niema pompiarzy z dobrymi stołami probierczymi 

Jak się zna to i na starym stole ustawi jak już wie jak się zachowuje... Z tym że o takich którym by się chciało robić coraz trudniej.

Opublikowano
13 minut temu, stempos1980 napisał:

Pompę od ciapka ustawisz jeśli masz pod ręka tokarkę i dwie menzurki 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie ma opcji, to jest prosta konstrukcja i jakbyś się uparł to i na ciągniku to zrobisz :o

Zrobisz ale trzeba mieć trochę odwagi. Po za tym nie polecam bo skrajnie rozlegulowana rozkręci silnik. Na stole pompę się reguluje, natomiast naprawia ja na warsztacie. Dodaje bo może być to nie jasne. Pompę najpierw się myje potem rozbiera po wstępnej weryfikacji zamawia części następnie składa. Po złożeniu trafia na stół gdzie ustawiamy dawkę maksymalna i równomierność wtrysku na stole pompa spędza może 20 minut a jej cały remont to 3 godziny bite a w trudnych przypadkach i cały dzień 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Zrobisz ale trzeba mieć trochę odwagi. Po za tym nie polecam bo skrajnie rozlegulowana rozkręci silnik. Na stole pompę się reguluje, natomiast naprawia ja na warsztacie. 

Kiedyś dłubałem, w książce było to dość dobrze opisane, jak odpalalismy to kumpel ze szmata czekał przy ssącym żeby w razie co go zadusic. Ustawiona na słuch, po sprawdzeniu na stole za wiele nie odbiegała od tego co powinno być. Bo wtryski jak raz na polu ustawiałem w swojej to później się okazało że na 200 otwierają 3, a jeden na 115 🤣 ale chodziła dosc równo

Opublikowano

Najlepiej równomierność pracy ustawić na wtrykach z ciągnika. Wtedy na rzędowe silnik pracuje jak na rozdzielaczowej 

Co ciekawe seria ciężka ma dwa rodzaje regulatorów pomp starsze wkręcają się lepiej ale maja czarny dym nowsze posiadają korektor momentu obrotowego i dymu mniej ale reakcja na gaz gorsza. Z tego bierze się mit o mulowatosci tych ciągników 

Opublikowano

A jak już temat jest, masz jakiś zakład który potrafi zregenerować wtryskiwacz cr? I jak to jest z nadaniem nowego kodu ? Dobrze rozumiem że po regeneracji powinien być nadany nowy kod ? Bo wymieniłem już w nastu silnikach i ani razu się nie spotkałem z tym żeby nadali nowy numer, a wtryskiwacz po regeneracji i tak po kilkuset godzinach się zacinal. Kończyło się to zwykle wtedy wymiana na fabrycznie nowy. Dawaliśmy do 4 różnych zakładów. 

Opublikowano

Szymku nie ma takiego zakładu w przypadku wtrysków cr piezo. Starsze generacje zrobią ale i tak nie polecam. Tak jak w przypadku turbin i dwumas regeneracja się nie sprawdza. 

Jeśli spóźnisz się z wymiana wtrysków układ wydechowy najpewniej z turbina rowniez powinien zostać wymieniony. 

Opublikowano

Znów się drzemnąłem.. Pamiętam kiedyś w kango 1.5 bodajże jakie jaja były z wtryskami. Ze 3 komplety przekładane, mieszane a i tak cyrk był. Potrafiła przejechać 500m po kodowaniu i zapominała, gasła i wtedy kodowanie od nowa. 

Opublikowano

Czyli tak jak myślałem. Ostatnio znajomy dzwonił że mu zgasł silnik i nie chce odpalić, się okazało że na dwa tylko chodzi, a miesiąc prawdopodobnie jeździł na 3 garach bo coś klekotalo a jak zaczęło mocniej to zgasła ładowarka i nie chciała odpalic. No i rzeczywiście na 1i 3 nie paliła. Odblokowałem je dość drastycznie i mówię że najsensowniejsze wyjście to 4 nowe bo szkoda pieniędzy na regenerację tym bardziej że dwa razy zapłaci za uszczelniacze, montaż bo też nie mógł pojąć że sam bez komputera nic nie zrobi... 

No ale teraz chodzi to po co wymieniać 🤷 

Opublikowano

Na nieprzypisanych wtrykach silnik odpali    Resztę informacji udzielę tylko prywatnie bo czary to nie są ale wiedza w rękach szamanów kończy się śmiercią silnika. 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Znów się drzemnąłem.. Pamiętam kiedyś w kango 1.5 bodajże jakie jaja były z wtryskami. Ze 3 komplety przekładane, mieszane a i tak cyrk był. Potrafiła przejechać 500m po kodowaniu i zapominała, gasła i wtedy kodowanie od nowa. 

Jak byś zadzwonił to bym Ci powiedział ale nie zadzwoniłeś 😜 

Godzina 23:52 opel odpalił bój był ciężki i zażarty. Teraz jeszcze tylko dzień pracy i samochód oddam klientowi rachunek za robotę 1300zl ….. nie kupujcie opli 1.7 skarbonka na kołach 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v