Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie ma gdzie. A nawet jeśli to mniej się urobi przez dzień czy dwa w roku niż szykować jakieś miejsce "na dole".

To mam w nosie takie coś...

W życiu, na moje życie starczy. Ani grosza już w to nie dołożę.

Ja myślałem już sobie to remontować, taka inwestycja długofalowa 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie będziesz mi tam k*rew ani innych bab sprowadzał.

myślisz że by tak spotrafił?

Opublikowano
Dnia 17.05.2023 o 15:45, Leszy napisał:

Płaczki? To takie dziwnie i mało poważne.... 

bardziej śpiewacy niż płaczki , mają jakieś odręcznie pisane zeszyty z tekstami pieśni , a niektórzy xerówki 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

O nie, to lepiej niech się zawali. Nie będziesz mi tam k*rew ani innych bab sprowadzał.

Pjoter ja o ślubie zaczynam myśleć a Ty taką opinie mi wystawiasz...

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Niechby tylko jedną sprowadził to lepiej niech kupa gruzu zostanie.

...na wszelki wypadek nic mu nie podpisuj... :ph34r:

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pjoter ja o ślubie zaczynam myśleć

jak to szpital potrafi zmienić człowieka...

Opublikowano
szymon09875 napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał:

na te się zgodziła i już wnioski przyjmują nie zgodziła się na te co sprzedaż była po 15kwietnia

A rzepak ?

tu coś piszą https://strefaagro.pl/doplaty-do-rzepaku-jeczmienia-zyta-i-innych-zboz-2023-oto-termin-planowanego-naboru-i-stawki-pomocy/ar/c8-17473175

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nic mu nie podpiszę. Niech się nie waży nawet Merlin sprowadzać.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pjoter ja o ślubie zaczynam myśleć a Ty taką opinie mi wystawiasz...

O nie, nawet Merylin lepiej aby nie deptała u mnie.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

jak to szpital potrafi zmienić człowieka...

Temat walkowany od dwóch tygodni chyba. Jeszcze i jeden z ukraińców zaczął drugą stronę buntować a I mi non stop gadać. Ale mówię do niego na co ja mam się żenić i narzekać jak Ty na swoją? A no po to 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Nic mu nie podpiszę. Niech się nie waży nawet Merlin sprowadzać.

O nie, nawet Merylin lepiej aby nie deptała u mnie.

Z nią byś się dogadał. Dieta podobna, do kobiet też ma takie nastawienie jak Ty a I żniwa bez kombajnu też bysta zrobili 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

a I żniwa bez kombajnu

toż Pioter osobisty kombajn posiada...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

toż Pioter osobisty kombajn posiada...

Merlin niekiedy pomimo że coś jest to woli po staromodnemu. Zboża na kurpiach nie ma bo by jeszcze i kłosy chodziła zbierała 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

lepiej niech kupa gruzu zostanie

albo innego gówna

20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie będziesz mi tam k*rew ani innych bab sprowadzał.

11 przykazanie 😆

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Szału nima. 

u mnie gorzej , co niektórzy widzieli fotki 

a co gorsza oszczędności nie ma by to zmienić a remont na kredyt to głupio byłoby a nawet wstyd

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Trza iść spać

toć nawet donranocki jeszcze nie było... ile godzin snu?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

toć nawet donranocki jeszcze nie było... ile godzin snu?

Zależy o której się obudzę. Jak o 4 to rano trochę skoszę, jak o 5 to się wstanie jak zawsze i popołudniu coś zetnie a resztę w sobotę.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Trza iść spać wnet, od jutra bez deszczu to by może trawę wykosił i podsuszył. W dwa dni trzeba kosić bo potem w jeden nie ogarnę sam wszystkiego złożyć chyba 🤔 

Przestało padać.

Żeby bliżej to był przyszli z kobitą pomogli. Ona grabić elegancko grabiami potrafi i tak na grabiach siano przenosić 

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

Pioter ty tu nam oczu nie maluj, chałupa ładna , ogrzana gazem ,rolety zewnętrzne . Pewnie i w środku odpicowane a ty tylko tu zacofańca zgrywasz i masz z nas beke.

Tak jak Marcin. Zacofańce, a wiedza jak należy...tylko się kamuflują cały czas 🤔

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zależy o której się obudzę. Jak o 4 to rano trochę skoszę, jak o 5 to się wstanie jak zawsze i popołudniu coś zetnie a resztę w sobotę.

Z Rosą lżej kosić. Tak operatorzy 30 i t25 mawiali 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jest jakaś dmuchawa żeby dała radę wdmuchać zboże na wysokość mniej więcej 7m a potem jeszcze ze 4-5m w poziomie?

pewne do ogarnięcia ale trzeba kombinować mocną ale tylko tłoczącą z dozownikiem z augustowa lub kongskilda , ssąco tłoczące będą miały za mały przepływ powietrza i nie ma co tracić mocy na ssanie ziarna 

a na górze to żmijka poziomo

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Żeby bliżej to był przyszli z kobitą pomogli. Ona grabić elegancko grabiami potrafi i tak na grabiach siano przenosić 

taaa. a później chałupe zdepcze...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v