Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

150 na łąki gdzie dopiero wegetacja rusza 

Te dzikusy będą w tym roku rosły z tego co natura dała. Jakoś naprawdę żal na nie cokolwiek sypać. 

Opublikowano (edytowane)

placek chce na siłę udowodnic że jego zacofanie jest ponad wszystkim i tyle ...To typowe dla małorolnych co zostali w tyle 🤷‍♂️ 

Niczego się nie dorobił i o prawdziwym rolnictwie nie ma pojęcia ...😜

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

mi szkoda tych 16 lat na forum i trzymam jedno konto.. 

Nie mam takich sentymentów. 

Lubię coś trochę inaczej. 

Toż ja , jako ja, nadal zawsze...

7 minut temu, Desperado napisał:

Szczerze, nawet Cię lubię, czasem spuszczę mały opier*ol, ale nie mam powodu żeby nie lubić.

Wzajemnie😉

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

córkę mam 🤭😁😁😁🤦‍♂️

No i dobry wieczór Panu 🙂

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

lato idzie to roboty jest wszystkich zięci przygarnę do jesieni 🤭😁😉

A to jednak dobranoc Panu 😅

• Haha 4
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

moj sasiad stamtad jest- swiat jest maly wiec i moze ogarka zna,niewiele starszy jest..ode mnie to troche dalej  🤣.

mi szkoda tych 16 lat na forum i trzymam jedno konto.. 

wieksze politowanie od ciebie ?? nie moze byc ..

odpowiedz na gownoburze znajdziecie w farmerze w artykule prof.grzebisza z III 2021 r. moze cos zrozumiecie -choc watpie..

Na tych uczonych to za bardzo nie patrz bo jeden mówił że piniendzy nie ma, druga coś o kamieniach i dinozaurach inna że natura jak by chciała itd także może ten profesor też taki 

Opublikowano
42 minuty temu, Qwazi napisał:

Mieciu, a Ty🤔🤔🤔

Już jestem w tym wieku że wiem o tym aby do byka nie podchodzić z przodu, konia z tyłu a kretyna wcale 

34 minuty temu, radekz200 napisał:

dobrze będzie? 😂

E654B50E-7AF8-4384-8C26-9695FF2A2A62.jpeg

Git majonez prawie.

15 minut temu, marulekk napisał:

mleko zbyt drogie jeszcze jest  :P 

Chyba tanie skoro dziury w dachu zostały 

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, marulekk napisał:

mleko zbyt drogie jeszcze jest  :P 

Chyba jednak zbyt tanie 

Dwuteowniki nie pomalowane,drewno nie zaimpregnowane.

Tak się po cichu zastanawiam czy do dizajnu będzie pasowało 🤔

1 minutę temu, radekz200 napisał:

będzie dobry dizajn 😂

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Chyba jednak zbyt tanie 

Dwuteowniki nie pomalowane,drewno nie zaimpregnowane.

Tak się po cichu zastanawiam czy do dizajnu będzie pasowało 🤔

dwuteownik 40 lat nie pomalowany i nic się nie dzieje 😂 

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

widzę radziu że przydziadowales na impregnacie i membranie ...bardzo dobrze z 10 lat i będziesz robił od nowa 🤣🤣🤣...

boguś tyle lat w zawodzie i nie wiesz ze do blachy z filcem membrany nie trzeba?

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

dwuteownik 40 lat nie pomalowany i nic się nie dzieje 😂 

To że się nic nie dzieje wierzę jednak jak to będzie pasowało do dizajnu 🤔

Aaaaa wim ludzie w środku nie będą widzieli 🤣🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano

Się Radka nie czepiajta.  Mucha nie siada, a nietoperz będzie miał gdzie wisieć🤣

Opublikowano
21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

placek chce na siłę udowodnic że jego zacofanie jest ponad wszystkim i tyle ...To typowe dla małorolnych co zostali w tyle 🤷‍♂️ 

Niczego się nie dorobił i o prawdziwym rolnictwie nie ma pojęcia ...😜

przeczytales artykul ??

12 minut temu, Łolek napisał:

Na tych uczonych to za bardzo nie patrz bo jeden mówił że piniendzy nie ma, druga coś o kamieniach i dinozaurach inna że natura jak by chciała itd także może ten profesor też taki 

jesli nie wiesz kto to-to przestan w koncu sie osmieszac...slyszales o iung,coboru ??

zapytam z ciekawosci -ktory z was chco zawodowke rolnicza ma skonczona ??,o technikum czy akademii rolniczej nie wspomne.

5 minut temu, Agrest napisał:

Jacuś, nie mówiłeś że rehabilitacja aż tak działa. No i widzę że trafiłeś pogodę w Kołobrzegu, słońce nieźle dawało🤣

https://vm.tiktok.com/ZGJHdUcD9/

w kolobrzegu to przewaznie pada-zreszta nie bylem prawie rok i nie bede w tym roku,teraz na wakacje inne plany.

Opublikowano
26 minut temu, Leszy napisał:

Te dzikusy będą w tym roku rosły z tego co natura dała. Jakoś naprawdę żal na nie cokolwiek sypać. 

Nigdy na tą łąkę akurat nie sypalem, zapasu mam gdzieś do sierpnia/września z ubiegłego roku sianokiszonki i siana, ale nie wiem co będzie a dwie łąki mam przesiane więc też będzie mniej towaru. 

A czy to dobre posunięcie to się okaże 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v