Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

kukurydza zasiana. znajomy juz jedn aprzesiewal-dziki zrobily sobie rajd.

a jaka byla twoja i czemu jest bledna ??

jesli nie stosujesz to po ci ci ta wiedza ??

przelozenie ma proste 1:1 

za to z wiatrem..

wiedza kosztuje- albo czas zeby znalezc wiargodne informacje albo pieniadze zeby dostac je na tacy...

a w domu wszyscy zdrowi ??

i w maserati widziales ilu ludzi siedzi ??

konarem 😂.to jedyna okazja zeby w czyms   wilgotnym sie zaglebil

milion poszedl za 1 podejsciem , wczoraj mialem duzo roboty i rozne zalatwienia..

Wykręcając się odpowiedziałeś na moje pytanie 

Dalsza dyskusja z tobą na ten temat nie ma sensu 

Siemanko 

W centrum narazie bez deszczu 

Opublikowano
7 godzin temu, szymon09875 napisał:

Koszt tych 75g nie duży w porównaniu do reszty nakładów, a jak ma potem parametrów nie mieć to lepiej wcale nie pryskać, 125 chyba w zeszłym roku dałem i średnio byłem zadowolony. 

Ciekawy jestem jak ze sporyszem w tym roku będzie. 

Na psimzycie się nie znam 🤷

Skoro tak mówisz👍 Szymek jak pracowałem to też było z czego dokładać 😉 , u mnie po niedzieli pójdzie 125g azoksy i 125g tebu . I nie zależy na parametrach bo co urośnie i tak na pasze skupują 🤷

Opublikowano
7 godzin temu, konteno napisał:

dobra cena za wypożyczenie , ja też znajomemu kiedyś traktor do owijarki samozaładowczej pożyczałem bo u niego pompa padła 

po co aż tyle po kamienie jechać ? chore ludzie 

przyjedź do mnie nim to tez podczepimy do owijarki 😛

Opublikowano
7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

🤣🤣🤣🤣

i co z tego jak ludzie z litwy zamawiali zwykły tirami 🤔

Ty nie wiesz w jakim celu ten mocznik?

7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Agrest  Szymon i @soltys48 trzecią dawkę N w pszenżycie jest sens dawać 🤔 bo coś takie blade a fajne gęste to corado mi wyszło

7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Szymon bogato 🙂 azoksy to 125 by starczyło . Ale ja się nie znam

Te dwa posty tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że robisz sobie jaja. 

Staram się zawsze pomagać ludziom ale w Twoim przypadku proszę nie wołaj mnie więcej. Nie bardzo mi się uśmiecha być pionkiem w Twojej zabawie

Co do pogody to 7°C a odczucie jak 0

IMG20230217123845.jpg

• Like 3
Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam z rana

@Łolek a taki zestaw zawitał na 6 urodziny syna😀

20230506_055127.jpg

Aligancki tego 👍, niech zdrowo rośnie młodzian 

Chociaż ja bym wolał lely albo nh niż classa 😉

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

A dzieki,najgorzej ze nie było innego wyboru w belarkach, @DANDYS w temacie bruderów to potwierdzi. Ciagnik mial byc steyr,jd nie chcial, c360juz ma,ale koledzy(synowie mojego znajomego mają nh to i taki tez chcial) i najwazniejsze z turem. Jeszcze bele musialem dokupic bo oczywiscie jak sie dzieci bawią to zawsze gdzies jedna zaginie w akcji.

Opublikowano
jacus napisał:

ciężkie ty masz życie i do szkoły było pod górkę....    za to z wiatrem..

może i z wiatrem ale cegły z plecaka mocno ciążyły co ci je koledzy pierwszego dnia włożyli... 🤪😁

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

16 minut temu, Łolek napisał:

A dzieki,najgorzej ze nie było innego wyboru w belarkach, @DANDYS w temacie bruderów to potwierdzi. Ciagnik mial byc steyr,jd nie chcial, c360juz ma,ale koledzy(synowie mojego znajomego mają nh to i taki tez chcial) i najwazniejsze z turem. Jeszcze bele musialem dokupic bo oczywiscie jak sie dzieci bawią to zawsze gdzies jedna zaginie w akcji.

nh elegancki 👍👍 prasy jeszcze nie mamy, ale samozbierająca fajna mają, i musimy nabyć,

jak coś to u nas pada

• Thanks 1
Opublikowano

Dawaj do mnie ten deszcz.

Już siedzę z niecierpliwością go wyglądając.  Ciężki dzień bo do wieczora muszę na niego czekać

Opublikowano

Nie dawno chyba w wodzie pływałeś, ciągle lało u Ciebie.

Podziel się.

Opublikowano

no i wiesz ze tego deszczu nie widać , co spadło tyle ,można gdzieś znalesc ile deszczu spadło w styczniu i luty ?

No weź na godzine ,ale oddaj , taki drobny powolny pada szkoda ze troche zimno

Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

3 stopnie na plusie dejta spokój. Chyba musowo marzannę zrobić 

Co jej będziesz zrobił?

Opublikowano

Utopie urłe! Kiedyś w szkole to paliliśmy bo nie chciało się nikomu 5km nad rzekę iść. Z kumplem za jakąś akcje mieliśmy za karę zrobić tą marzanne żeby poprawić ocenę ze sprawowania ale włożyliśmy w tą słomę chyba dwa dezodoranty i było tylko gorzej... teraz to bym ze dwie butle pianki włożył ale to by się rozwaliło 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Skoro tak mówisz👍 Szymek jak pracowałem to też było z czego dokładać 😉 , u mnie po niedzieli pójdzie 125g azoksy i 125g tebu . I nie zależy na parametrach bo co urośnie i tak na pasze skupują 🤷

20 zł na hektar to aż tak wiele? 

Scieme walisz znowu tak samo jak wczoraj. Nie wiesz kiedy i czym pryskać, t1/r1 nie robisz, a teraz dokładnie wiesz co kiedy i w jakich dawkach. 

Opublikowano

To zrób dwie. Za mnie jedną zdezaktywój 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Utopie urłe! Kiedyś w szkole to paliliśmy bo nie chciało się nikomu 5km nad rzekę iść. Z kumplem za jakąś akcje mieliśmy za karę zrobić tą marzanne żeby poprawić ocenę ze sprawowania ale włożyliśmy w tą słomę chyba dwa dezodoranty i było tylko gorzej... teraz to bym ze dwie butle pianki włożył ale to by się rozwaliło 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

To zrób dwie. Za mnie jedną zdezaktywój 

Jaki wuj?🤭

1 minutę temu, DANDYS napisał:

a jak sie nazywa w srodku ten pręt co zgarnia zboze do sekcji , no kurna brakuje mi slowa zeby znalesc w google 

Może winniczek albo inny helix aspera?😜

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Jaki wuj?🤭

No co? Nie tak się pisze?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v