Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

kukurydza zasiana. znajomy juz jedn aprzesiewal-dziki zrobily sobie rajd.

a jaka byla twoja i czemu jest bledna ??

jesli nie stosujesz to po ci ci ta wiedza ??

przelozenie ma proste 1:1 

za to z wiatrem..

wiedza kosztuje- albo czas zeby znalezc wiargodne informacje albo pieniadze zeby dostac je na tacy...

a w domu wszyscy zdrowi ??

i w maserati widziales ilu ludzi siedzi ??

konarem 😂.to jedyna okazja zeby w czyms   wilgotnym sie zaglebil

milion poszedl za 1 podejsciem , wczoraj mialem duzo roboty i rozne zalatwienia..

Wykręcając się odpowiedziałeś na moje pytanie 

Dalsza dyskusja z tobą na ten temat nie ma sensu 

Siemanko 

W centrum narazie bez deszczu 

Opublikowano
7 godzin temu, szymon09875 napisał:

Koszt tych 75g nie duży w porównaniu do reszty nakładów, a jak ma potem parametrów nie mieć to lepiej wcale nie pryskać, 125 chyba w zeszłym roku dałem i średnio byłem zadowolony. 

Ciekawy jestem jak ze sporyszem w tym roku będzie. 

Na psimzycie się nie znam 🤷

Skoro tak mówisz👍 Szymek jak pracowałem to też było z czego dokładać 😉 , u mnie po niedzieli pójdzie 125g azoksy i 125g tebu . I nie zależy na parametrach bo co urośnie i tak na pasze skupują 🤷

Opublikowano
7 godzin temu, konteno napisał:

dobra cena za wypożyczenie , ja też znajomemu kiedyś traktor do owijarki samozaładowczej pożyczałem bo u niego pompa padła 

po co aż tyle po kamienie jechać ? chore ludzie 

przyjedź do mnie nim to tez podczepimy do owijarki 😛

Opublikowano
7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

🤣🤣🤣🤣

i co z tego jak ludzie z litwy zamawiali zwykły tirami 🤔

Ty nie wiesz w jakim celu ten mocznik?

7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Agrest  Szymon i @soltys48 trzecią dawkę N w pszenżycie jest sens dawać 🤔 bo coś takie blade a fajne gęste to corado mi wyszło

7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Szymon bogato 🙂 azoksy to 125 by starczyło . Ale ja się nie znam

Te dwa posty tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że robisz sobie jaja. 

Staram się zawsze pomagać ludziom ale w Twoim przypadku proszę nie wołaj mnie więcej. Nie bardzo mi się uśmiecha być pionkiem w Twojej zabawie

Co do pogody to 7°C a odczucie jak 0

IMG20230217123845.jpg

• Like 3
Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam z rana

@Łolek a taki zestaw zawitał na 6 urodziny syna😀

20230506_055127.jpg

Aligancki tego 👍, niech zdrowo rośnie młodzian 

Chociaż ja bym wolał lely albo nh niż classa 😉

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

A dzieki,najgorzej ze nie było innego wyboru w belarkach, @DANDYS w temacie bruderów to potwierdzi. Ciagnik mial byc steyr,jd nie chcial, c360juz ma,ale koledzy(synowie mojego znajomego mają nh to i taki tez chcial) i najwazniejsze z turem. Jeszcze bele musialem dokupic bo oczywiscie jak sie dzieci bawią to zawsze gdzies jedna zaginie w akcji.

Opublikowano
jacus napisał:

ciężkie ty masz życie i do szkoły było pod górkę....    za to z wiatrem..

może i z wiatrem ale cegły z plecaka mocno ciążyły co ci je koledzy pierwszego dnia włożyli... 🤪😁

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

16 minut temu, Łolek napisał:

A dzieki,najgorzej ze nie było innego wyboru w belarkach, @DANDYS w temacie bruderów to potwierdzi. Ciagnik mial byc steyr,jd nie chcial, c360juz ma,ale koledzy(synowie mojego znajomego mają nh to i taki tez chcial) i najwazniejsze z turem. Jeszcze bele musialem dokupic bo oczywiscie jak sie dzieci bawią to zawsze gdzies jedna zaginie w akcji.

nh elegancki 👍👍 prasy jeszcze nie mamy, ale samozbierająca fajna mają, i musimy nabyć,

jak coś to u nas pada

• Thanks 1
Opublikowano

Dawaj do mnie ten deszcz.

Już siedzę z niecierpliwością go wyglądając.  Ciężki dzień bo do wieczora muszę na niego czekać

Opublikowano

Nie dawno chyba w wodzie pływałeś, ciągle lało u Ciebie.

Podziel się.

Opublikowano

no i wiesz ze tego deszczu nie widać , co spadło tyle ,można gdzieś znalesc ile deszczu spadło w styczniu i luty ?

No weź na godzine ,ale oddaj , taki drobny powolny pada szkoda ze troche zimno

Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

3 stopnie na plusie dejta spokój. Chyba musowo marzannę zrobić 

Co jej będziesz zrobił?

Opublikowano

Utopie urłe! Kiedyś w szkole to paliliśmy bo nie chciało się nikomu 5km nad rzekę iść. Z kumplem za jakąś akcje mieliśmy za karę zrobić tą marzanne żeby poprawić ocenę ze sprawowania ale włożyliśmy w tą słomę chyba dwa dezodoranty i było tylko gorzej... teraz to bym ze dwie butle pianki włożył ale to by się rozwaliło 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Skoro tak mówisz👍 Szymek jak pracowałem to też było z czego dokładać 😉 , u mnie po niedzieli pójdzie 125g azoksy i 125g tebu . I nie zależy na parametrach bo co urośnie i tak na pasze skupują 🤷

20 zł na hektar to aż tak wiele? 

Scieme walisz znowu tak samo jak wczoraj. Nie wiesz kiedy i czym pryskać, t1/r1 nie robisz, a teraz dokładnie wiesz co kiedy i w jakich dawkach. 

Opublikowano

To zrób dwie. Za mnie jedną zdezaktywój 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Utopie urłe! Kiedyś w szkole to paliliśmy bo nie chciało się nikomu 5km nad rzekę iść. Z kumplem za jakąś akcje mieliśmy za karę zrobić tą marzanne żeby poprawić ocenę ze sprawowania ale włożyliśmy w tą słomę chyba dwa dezodoranty i było tylko gorzej... teraz to bym ze dwie butle pianki włożył ale to by się rozwaliło 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

To zrób dwie. Za mnie jedną zdezaktywój 

Jaki wuj?🤭

1 minutę temu, DANDYS napisał:

a jak sie nazywa w srodku ten pręt co zgarnia zboze do sekcji , no kurna brakuje mi slowa zeby znalesc w google 

Może winniczek albo inny helix aspera?😜

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Jaki wuj?🤭

No co? Nie tak się pisze?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v