Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Masz rację, ale tajfun mi nigdy nie odpowiadał

Tak jak mi Vineta. Jeszcze żeby to gładkie było to pół biedy. A to takie parchate, utytłane w tej ziemi u nas bo zakamarków pełno i ziemia zostaje. 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

On chyba jednak nie tego ten elektryzator skoro tu była afera że jego bydło u kogoś w owsie się pasie 

bo po burzy mu sie zepsuł i wylazło bydło , tak trudno zrozumieć? wypuść Merlinowe mućky w pastuch i zobacz czy nie wylazą

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

tajfun mi nigdy nie odpowiadał

a z ciekawości... jakie lubisz? jaka odmiana?

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

bo po burzy mu sie zepsuł i wylazło bydło , tak trudno zrozumieć? wypuść Merlinowe mućky w pastuch i zobacz czy nie wylazą

My mieliśmy taka krowę co na klęcząco uciekała albo skakała. Sens jej egzystencji opierał się na tym żeby sp***dolic z pastucha a jak na łańcuchu była to szpile wyciągała cały dzień

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

To nie było jednokrotnie z tego co pisali. Toć mamuty zwyczajne w pastuchu a że nie ma po sąsiadach lepszej trawy to i siedzą grzecznie w ogrodzeniu. My nie Niemce żeby je trzymać jak w obozie!

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Odebrał, w szoku był ;)

Volvo jakieś takie znajome było, ale jak powiedział że z Tobą w internecie pisał to już byłem w domu 🤭

A no zapomniałem mu napisać że kurier będzie 🤭

No i dwa Szymony się spotkały 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

My mieliśmy taka krowę co na klęcząco uciekała albo skakała.

u nas jedna wyginała kołki od ogrodzenia i albo wyjadała z koleżankami więcej u sąsiadów albo wyłaziła , doraźnie pomagała antenka z drutu nakręcana na rogi 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Vineta mi odpowiada

w sumie to... nie jadłem.. ale wiem że chwalona w smaku... tyle że w uprawie, jakoś podobno szybko się wyradza...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To nie było jednokrotnie z tego co pisali. Toć mamuty zwyczajne w pastuchu a że nie ma po sąsiadach lepszej trawy to i siedzą grzecznie w ogrodzeniu. My nie Niemce żeby je trzymać jak w obozie!

czasem jak wilki atakują i rozganiają stado to możliwe że wgonią bydło gdzieś na druty , podczas rui albo walk byków też mogą nabroić

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

u nas jedna wyginała kołki od ogrodzenia i albo wyjadała z koleżankami więcej u sąsiadów albo wyłaziła , doraźnie pomagała antenka z drutu nakręcana na rogi 

Dlatego pastwisko grodzi się te 60-70cm od miedzy

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

U mnie tylko obornik przynajmniej jak się ugotuje to nie są czarne za chwile

Ja też tylko obornik i sól potasowa

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

w sumie to... nie jadłem.. ale wiem że chwalona w smaku... tyle że w uprawie, jakoś podobno szybko się wyradza...

Tego nie wiem bo co roku kwalifikat ale jednak szybko usycha... Na zarazę by musiał ze 3 razy kropić albo lepiej.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Coś w tym jest. Z roku na rok słabej plonuje 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Może mniej sadzisz 😉

Baksiu masz rację 🤔. Jak dwa lata temu było 1,02ha, a w ubiegłym roku 0,98ha, to mniej ukopałem. Ja durny, że sam na to nie wpadłem🤦😉🤭

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, slawek74 napisał:

daj link do ogłoszenia

To nie ogłoszenie tylko ziemia państwowa do sprzedania.

Tylko trzeba się odpowiednio zakręcić i możesz mieć.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Baksiu masz rację 🤔. Jak dwa lata temu było 1,02ha, a w ubiegłym roku 0,98ha, to mniej ukopałem. Ja durny, że sam na to nie wpadłem🤦😉🤭

Masz przemiał 1 ha ziemniaków 🙆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v