Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja jutro mam się brać za przygotowania pola pod łubin,,, jeszcze nagnoić muszę, bo za dużo tego mam.

1 minutę temu, malaczarna napisał:

Lubin na 1 ha ma być. Mus owies siać mam zwierzaki do karmienia.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Prezesie to na emeryturze będę nosić 

Przed chwilą, mf362 napisał:

Dużo tego owsa ma być? @malaczarna

3 ha prawie ale zostanie trochę bo się wejść nie da w pole. Pozostawiane będą dołki. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, ippon napisał:

Jakie ma Pani stosunki z mężem?

jak się nie rozwiodła jeszcze to chyba dobre

11 minut temu, Bananek napisał:

Adoptuj gnojka. Pewno ursusy chwali.

zapasie go jak siebie 

14 minut temu, malaczarna napisał:

Coś mój mąż nieśmiało wspomina że urlop by wziął na to sianie. Już tak 3 raz tej wiosny się zabiera do tej roboty.

a na 2 poprzednich urlopach wiosną co robił ? z pogodą nie trafił?

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

ja jutro mam się brać za przygotowania pola pod łubin,,, jeszcze nagnoić muszę, bo za dużo tego mam.

Lubin na 1 ha ma być. Mus owies siać mam zwierzaki do karmienia.

sam🤭 bedziesz gnoił 🤔🤦‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

jak się nie rozwiodła jeszcze to chyba dobre

zapasie go jak siebie 

a na 2 poprzednich urlopach wiosną co robił ? z pogodą nie trafił?

Niestety nie udało mu się wcelować w słoneczne dni

Opublikowano
4 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Wie ktoś jaka stawka za siew zboża?

agregat 200/ha, albo200/h

nie udało mu się wcelować w słoneczne dni

może popracuj nad ustawieniem muszki.... 🤭

Opublikowano

Chciałem zgłosić cielaka i taki błąd wyrzuca , co robię źle 🤔

Screenshot_20230410-205252.png

Opublikowano

...no zależy od... tyłka... 🤭

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Uważam, że bardziej...kilkanaście😉🤔

Opublikowano

To za 3 ha 600 zapłacę tylko? Kuszące jakoś tanio u was.  Ja jestem od planowania tylko

no u mnie tak.

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marcin. Musisz zaznaczyć kolczyk dwa razy. Na każde ucho

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Musisz dwa razy to samo wpisać tzn dwa kolczyki zaznacz. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

...no zależy od... tyłka... 🤭

No właśnie...patrząc na ten spadochron, co Mietek wstawił, to może nawet koło 20🤔🤭...przecież w tym przypadku to musi być tyłeczek, a nie ...zad🤦

Opublikowano

Mała czarna. Nawet lekarz nie wie. Mowi ze to niemożliwe. Nawet uszy mnie bola bo tam mi się ten klej zebrał. I jak wdycham powietrze to te powietrze coś uciska.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No właśnie...patrząc na ten spadochron, co Mietek wstawił, to może nawet koło 20🤔🤭...przecież w tym przypadku to musi być tyłeczek, a nie ...zad🤦

Mariuszku przecież jak by żona twa założyła te spadochrony''to już byś nigdy nie zajrzał....🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no troszkę daleko...

to u Was jakie stawki?

Nie mam pojęcia. 2012 rok to miałam ziemniaki już posadzone 12 kwietnia i wszystko inne zrobione tak się mój mąż wziął za robotę jak chciał żebym jego żona została. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

To meżowi płacisz za sianie 🤔

Ma wysokie stawki

3 minuty temu, ippon napisał:

Mała czarna. Nawet lekarz nie wie. Mowi ze to niemożliwe. Nawet uszy mnie bola bo tam mi się ten klej zebrał. I jak wdycham powietrze to te powietrze coś uciska.

Chyba w mojej okolicy najbliższą pomoc to Suchowola albo Łuków dla takich przypadków.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v