Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemek ty to tylko do bicia 🤷😐

Sławek , rzodkiew oleistą na nasiona to kiedy najlepiej wysiać ?

3 tygodnie temu.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

3 tygodnie temu.

Nie żartuj Sławku 😉 3 tygodnie temu to mróz był 

Opublikowano

Taaa.

Owsy z lutego powschodziły, łubin sprzed 2 tyg kiełkuje,  facelię u ludzi pozasiewane początkiem marca, a Ty w kwietniu pytasz o rzodkiew która podobnie jak gorczyca początkiem marca wysiana być może.

Ty Polska centralna, ciepła...

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Taaa.

Owsy z lutego powschodziły, łubin sprzed 2 tyg kiełkuje,  facelię u ludzi pozasiewane początkiem marca, a Ty w kwietniu pytasz o rzodkiew która podobnie jak gorczyca początkiem marca wysiana być może.

No pierwszy raz będe siał , skąd miałem wiedzieć .  Zbóż jeszcze jarych nie posiałem a gdzie rzodkiew .Śnieg pada 😐

Opublikowano

Ja jak pierwszy raz dorwałem się do internetu to przewertowałem większość gatunków roślin które mogą wydać plon w naszym klimacie.

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No pierwszy raz będe siał , skąd miałem wiedzieć .  Zbóż jeszcze jarych nie posiałem a gdzie rzodkiew .Śnieg pada 😐

Też jeszcze nic nie zasiales ? U mnie bajoro może uda się na górkach w tym tygodniu jak myślisz ?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

5 minut temu, Agrest napisał:

Taaa.

u nas żaden śnieg nie pada 😁🙋‍♂️

Marcin kiedy saletrę na łąki siejesz 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

4 sztuki więcej jest.

pępkowe przewidziane na tą okoliczność?

Opublikowano
26 minut temu, damianos95 napisał:

Też jeszcze nic nie zasiales ? U mnie bajoro może uda się na górkach w tym tygodniu jak myślisz ?

Troche zasiałem tam gdzie suchsze górki

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeszcze dwie

o to widać grubsza impreza była.... 🤭

Opublikowano
Agrest napisał:

Taaa.

ee ja nie zasialem owsa codzień padało....

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

u nas żaden śnieg nie pada 😁🙋‍♂️

Marcin kiedy saletrę na łąki siejesz 🤔

Będzie saletrzak+mocznik mieszanka , Sławku chyba po świętach

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Troche zasiałem tam gdzie suchsze górki

fajnie z agregatem się sieje?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Bywało że wał odpinałem.... 

Popracował,pojadl, poleżeć czas 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jeszcze nie używany, w tym sezonie nie ma warunków

Najpierw musowo przesuszyć ziemie

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chce wam tak się siać najpierw te górki a potem dołki? Nielepiej odrazu całe pole?

Ja zasiałem cale pola gdzie bardziej górki i daje się przejechać 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Ja już zasiałem z 10ha, no ale opryski będzie ciężko zrobić,a siew qq to jeszcze miesiąc.

Opryski dam radę zrobić. Pod qq nie prędko wjadę. Na łąki jeszcze później, a już myślałem, że w tym tygodniu się uda nawóz na trawy posiać. I znowu doładowało. Wody powyżej kostek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v