Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zasieje. Na większy kawałek to jeszcze cza gnój. A tu nawalone jesienią.

No i dziś już wiosna panie Ryszardzie

1 minutę temu, Strongman napisał:

Ładny dzień dzisiaj ale cóż musowo do Radzynia jechać.

A po co?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Jaki problem zbiornik i do większej mleczarni? Nawet I teraz jakbyś chciał zacząć to pafnucy Ci dojarkę sprzeda, kto inny zbiornik i kupisz te 20 mamutów i będziesz się realizował 

Dojarkę i dużą chłodziarkę miałem już wtedy od samego początku jak zaczęły wchodzić dojarki, teraz wszyscy wszystko mają, krowy zbiorniki, maszyny pod krowy i czemu chcą likwidować? :D i jeszcze w jedną stronę ich wożą samochodem po krowy.  xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Dojarkę i dużą chłodziarkę miałem już wtedy od samego początku jak zaczęły wchodzić dojarki, teraz wszyscy wszystko mają, krowy zbiorniki, maszyny pod krowy i czemu chcą likwidować? :D

Bo na oczy przejrzeli

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

Bo na oczy przejrzeli

Kiedyś kukurydzy się nie siało, tylko burak cukrowy i pastewny, głównie żeby była pasza dla bydła, to była robota łapami do samej jesieni, kombajn buraczany i ładowacz to były już przy końcu. Teraz to by chyba nikt by nie myślał nawet o krowach jakby miał tak zapie*dalać.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Strongman napisał:

Na świadka wzywają 

16792950885076849433596191979781.jpg

A mogłeś nie podsłuchiwać...

43 minuty temu, Agrest napisał:

A kogo Ty poznał, że nagle zapragnął zostać fit???

Chyba jakaś młódka musi ma praktyki🤭

Że zwiewał przed nią tą drogą?🤭

9 minut temu, Desperado napisał:

Kiedyś kukurydzy się nie siało, tylko burak cukrowy i pastewny, głównie żeby była pasza dla bydła, to była robota łapami do samej jesieni, kombajn buraczany i ładowacz to były już przy końcu. Teraz to by chyba nikt by nie myślał nawet o krowach jakby miał tak zapie*dalać.

A po co? Jak nic nie robiąc tyle samo zarobią co ten tyrający ciężko rolnik.

Mało tego . Jeszcze i wczasy takim ubogim państwo zafunduje.

A od krów się oderwać ciężko 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
15 minut temu, Desperado napisał:

Dojarkę i dużą chłodziarkę miałem już wtedy od samego początku jak zaczęły wchodzić dojarki, teraz wszyscy wszystko mają, krowy zbiorniki, maszyny pod krowy i czemu chcą likwidować? :D i jeszcze w jedną stronę ich wożą samochodem po krowy.  xD

Wszyscy uciekają 

Opublikowano
Qwazi napisał:

45 minut temu, gregor1284 napisał:
57 minut temu, Leszy napisał:

Dobrze wiem, że dzieci na wsiach raczej robią od prawie kołyski, a poza tym dorosły facet który będzie miał, albo ma żonę i dzieci, nie może być na utrzymaniu rodziców. Niech idzie gdzieś na etat, a jak rodzice czują, że potrzebują jego pomocy bo sami nie dają rady to niech umawiają notariusza. 

Ototo. Jest nadzieja w tym wszystkim ze jednak Ci mlodzi po założeniu rodziny jakoś się będą realizować na etacie a nie na gospo we władaniu seniora. Było okolicy nie raz że gospo w miarę rozwinięte ale tych ludzi do pracy potrzeba a młody spakował walizę i adijos Ba i co gospodarce oczy się zamknęły 

Mam przykład u siebie. Syn miał 20 lat, jak powiedział "tata ja spróbuję na swoim". Od tej chwili wiedziałem, że raczej nie mam następcy. Córka otwarcie mówi, że jeśli ona miałaby mieć przepisaną gospodarkę to ją sprzeda. Zostaje najmłodsza. Ta jest jeszcze maleńka, ale patrząc na nią to póki co, też raczej nie będzie tego ciągnąć. Jeśli kiedyś dzieci będą chciały sprzedać, to przynajmniej będą miały co. Żadnego na siłę nie będę obsadzał w gospodarstwie

no u mnie podobnie i w mojej okolicy młodzież się nie garnie do rolnictwa i nie wiem czy są to powody do radości czy nie. Wiadomo że każdy che dla swoich dzieci jak najlepiej

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A mogłeś nie podsłuchiwać...

Nie wiem poco,przez tel nic nie powiedzą, na miejscu wszystko się wyjaśni, może za wolno po 19 jeździsz i blokujesz ruch motorem:D.

Ale w sumie za dojazd coś tam płacą i czas jak się złoży wniosek.

Opublikowano
17 minut temu, Desperado napisał:

Niema bydła ale jak chcesz od wiosny do zimy cięzko popracować ręcznie to zapraszam😁

Opublikowano (edytowane)

No płacą, ale szału nie ma panie Strongman

27 minut temu, gregor1284 napisał:

Nawet I teraz jakbyś chciał zacząć to pafnucy Ci dojarkę sprzeda, kto inny zbiornik i kupisz te 20 mamutów i będziesz się realizował 

O to to. Jak by kto potrzebował , to mogę sprzedać. Nawet z kilkoma metrami rur.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, ippon napisał:

była niewydymka jeszcze kiedy ją poznałeś?

Pańskie pytania stają się zbyt tendencyjne.

Rodziców pan pyta o takie sprawy?

Z pewnością chętnie będą odpowiadać

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Ten chłopak cały czas widzę tu zadaje takie dziwne pytania, nie wie jak się do baby zabrać wytłumaczcie mu.

Nie ma materiałów dydaktycznych kto zapewnić...

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Qwazi napisał:

Mam przykład u siebie. Syn miał 20 lat, jak powiedział "tata ja spróbuję na swoim". Od tej chwili wiedziałem, że raczej nie mam następcy. Córka otwarcie mówi, że jeśli ona miałaby mieć przepisaną gospodarkę to ją sprzeda. Zostaje najmłodsza. Ta jest jeszcze maleńka, ale patrząc na nią to póki co, też raczej nie będzie tego ciągnąć. Jeśli kiedyś dzieci będą chciały sprzedać, to przynajmniej będą miały co. Żadnego na siłę nie będę obsadzał w gospodarstwie

Mi możesz zapisać, chętnie przyjmę i nie sprzedam 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie ma materiałów dydaktycznych kto zapewnić...

Raczej leków...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v