Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

moderator to tu chyba nie zagląda. ceny mleka,pszenicy, nawozow ,itd zeby znaleźć cene trzeba kilka stron przewinąć. Kiedys bylo wiecej cen, jest temat luźne rozmowy mozna tam swoje mądrości pisac, ban na tydzien dla tych którzy zaśmiecają temat i bedzie spokój. Albo sie za to weźmiecie albo będziecie mieli kilka tych samych osób w temacie. Nowy jeśli wchodzi w ceny mleka i widzi ze nie ma cen no to juz drugi raz ominie agrofoto. Według mojej opinii jeśli jest temat jakichkolwiek cen to powinny na stronie od gory do dolu byc ceny zeby mozna bylo porównać.Moj post nie natemat.Tyle w temacie

Opublikowano
6 godzin temu, krzychu121 napisał:

Sierpc to był i jest średniak. Przez ostatnie lata dawali duże premie na koniec roku i to robiło szal. Reszta roku mniej jak w mlekowicie wychodziło 

Przykład, ja odstawiam do Sierpca, Szwagier do Mlekovity Działdowo. Zawsze było tak, on przy 1,5 raza większej liczbie litrów miał te kilkanaście-dziesiąt gr mniej, był taki czas, że chciał do Sierpca ale nie przyjmowali. Dziś Sierpc zapowiedział na marzec - 10 gr a Mlekovita utrzymała. U mnie za luty 2,3zł i perspektywa obniżki a u szwagra 2,65 zł i bez obniżki więc nie ma się co dziwić, że ludzie uciekają bo i mnie ta różnica boli choć jestem małym producentem. Co do tego co ktoś pisał, że środki do produkcji spadają i zaczyna się sytuacja stabilizować, ciekawe gdzie, robiłem rekonesans w śor itp i wszystko drizej względem ub. roku i to dużo. HULKa rok temu kupowałem po 500zł/js, dwa lata temu 470zl a w tym 750zl więc gdzie te spadki? Robert piszesz, że Ganko idzie do Raciąża? Ciekawe, nic nie wiem a dziś kierowca przywiózł zapro podpisane przez Prezesa Gańkę na 21.03 to chyba raczej zostaje do kina-sprawy różne i różniste. Powiedziałem, że warto się wybrać i wygarnąć co mysle o tym co robią z ceną to kierowca powiedział, że należało by się wpier....ć a nie tylko wygarnąć 😉😂Ktoś pytał o średnią z Sierpca za ub rok. Mi wyszło coś koło 2,45zl tj więcej niż u szwagra w Mlekovicie i większych litrach, ogólnie ujnia zaczęła się na początku tego roku a właściwie w lutym bo w styczniu było jeszcze ok, nie wiem co myśleć i robić, likwidować, odchodzić? Nie chciałbym ani tego ani tego ale jak tak dalej będzie to nie wiem... 

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Nieopłacasie napisał:

moderator to tu chyba nie zagląda. ceny mleka,pszenicy, nawozow ,itd zeby znaleźć cene trzeba kilka stron przewinąć. Kiedys bylo wiecej cen, jest temat luźne rozmowy mozna tam swoje mądrości pisac, ban na tydzien dla tych którzy zaśmiecają temat i bedzie spokój. Albo sie za to weźmiecie albo będziecie mieli kilka tych samych osób w temacie. Nowy jeśli wchodzi w ceny mleka i widzi ze nie ma cen no to juz drugi raz ominie agrofoto. Według mojej opinii jeśli jest temat jakichkolwiek cen to powinny na stronie od gory do dolu byc ceny zeby mozna bylo porównać.Moj post nie natemat.Tyle w temacie

Mam nadzieję że to nie nowy stary użytkownik pod nowym nickiem. Jak nie to witamy

Opublikowano
2 godziny temu, Nieopłacasie napisał:

Właśnie jak nowy zajrzy to mu się spodoba i zostanie bo fajny temat idzie a nie jakaś nuda 🙂

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, Bialy2101 napisał:

Ile w tym prawdy ze mlekovita ma przejąć konskie?

2lata temu już chodziły pogłoski że mieli brać a w końcu Ostrowiec wzięli a ich nie.A skąd masz takie informacje?

1 godzinę temu, ubogiwladek napisał:

Ja bym pytał u źródła czyli w końskich :d   pytałem raz to jacy byli oburzeni :D

Dostaliście juz fakturę od nich za luty?ile wyszło?

Opublikowano
1 godzinę temu, ubogiwladek napisał:

Ja bym pytał u źródła czyli w końskich :d   pytałem raz to jacy byli oburzeni :D

W sumie mogę być w błędzie. Ale ja z innych niż końskie miejsc. W sumie to już nawet za dobrze nie orientuje się gdzie są te końskie 😜 

Opublikowano
6 godzin temu, MlekpolLover napisał:

Zero

To po co się udzielać w temacie skoro nic o tym nie wiesz

15 minut temu, MlekpolLover napisał:

W sumie mogę być w błędzie. Ale ja z innych niż końskie miejsc. W sumie to już nawet za dobrze nie orientuje się gdzie są te końskie 😜 

Opublikowano

OSM Końskie puszcza takie pogłoski ze niby jak sie chce przejsc do Mlekovity to puszczaja bez zadnych kar, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile chceci zatrzymania dostawców. U mnie w rejonie nie jezdzi mlekovita wiec ja sie nie skuszę.

Wybieram sie do prezesa jak tylko dostane fakture za luty. Jeszcze jej nie bylo moze będzie dzisiaj.

Jak oceniacie mleczarnie Polmlek?

Opublikowano
6 minut temu, Bialy2101 napisał:

OSM Końskie puszcza takie pogłoski ze niby jak sie chce przejsc do Mlekovity to puszczaja bez zadnych kar, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile chceci zatrzymania dostawców. U mnie w rejonie nie jezdzi mlekovita wiec ja sie nie skuszę.

Wybieram sie do prezesa jak tylko dostane fakture za luty. Jeszcze jej nie bylo moze będzie dzisiaj.

Jak oceniacie mleczarnie Polmlek?

Jak się wynegocjuje indywidualna cenę to ok a tak to chyba średnio u nas w okolicy dwóch odeszło do nich do Łazorka z tym że oni mali i mówili że Polmlek bardzo słabo ostatnio placil

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Grinch1 napisał:

Przykład, ja odstawiam do Sierpca, Szwagier do Mlekovity Działdowo. Zawsze było tak, on przy 1,5 raza większej liczbie litrów miał te kilkanaście-dziesiąt gr mniej, był taki czas, że chciał do Sierpca ale nie przyjmowali. Dziś Sierpc zapowiedział na marzec - 10 gr a Mlekovita utrzymała. U mnie za luty 2,3zł i perspektywa obniżki a u szwagra 2,65 zł i bez obniżki więc nie ma się co dziwić, że ludzie uciekają bo i mnie ta różnica boli choć jestem małym producentem. Co do tego co ktoś pisał, że środki do produkcji spadają i zaczyna się sytuacja stabilizować, ciekawe gdzie, robiłem rekonesans w śor itp i wszystko drizej względem ub. roku i to dużo. HULKa rok temu kupowałem po 500zł/js, dwa lata temu 470zl a w tym 750zl więc gdzie te spadki? Robert piszesz, że Ganko idzie do Raciąża? Ciekawe, nic nie wiem a dziś kierowca przywiózł zapro podpisane przez Prezesa Gańkę na 21.03 to chyba raczej zostaje do kina-sprawy różne i różniste. Powiedziałem, że warto się wybrać i wygarnąć co mysle o tym co robią z ceną to kierowca powiedział, że należało by się wpier....ć a nie tylko wygarnąć 😉😂Ktoś pytał o średnią z Sierpca za ub rok. Mi wyszło coś koło 2,45zl tj więcej niż u szwagra w Mlekovicie i większych litrach, ogólnie ujnia zaczęła się na początku tego roku a właściwie w lutym bo w styczniu było jeszcze ok, nie wiem co myśleć i robić, likwidować, odchodzić? Nie chciałbym ani tego ani tego ale jak tak dalej będzie to nie wiem... 

Z tym ganko tak słyszałem ale nie wiem czy to prawda. Co do zebrania to też mam na 21 03 ale co z tego jak się człowiek odezwie a reszta siedzi cicho albo jeden dupe liże że cena 2 zł jest super tak było w tamtym roku.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
1 godzinę temu, Bialy2101 napisał:

Tak

No to nie było by tak źle bo oni za marzec zostawili cenę bez zmian a Końskie obniżyli o 15groszy także różnica już na litrze byłaby z 50groszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v