Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Dzikusss napisał:

Co do Żuromina przedstawiłeś skrajności była oferta teraz 8 ha w dzierżawę np za 1500zł hektar. I te działki które podajecie mają plany i zgody na budowę fermy drobiu gdzie w Żurominie nie można już się ubiegać o zezwolenia ma budowę z tad taka cena ..... w okolicy są normalne ceny od 40 do 60 za działki dobre. Jeśli interesuje cię taka abstrakcja była też działka 1.5 hektara za 1500 000 zł ale miała plan na 4 kurniki plus magazyn i poszła w ciągu miesiąca że względy na pozwolenia

O tym pisałem wcześniej. Że niby cena abstrakcja ale jak widać ziemia jest z pozwoleniami itd i wtedy wydaje się cena bardzo dobra. Wiadomo dla takiego co ma 10 czy 15 ha i nic poza tym  to nadal abstrakcja ale dla kogoś kto ma już jeden czy dwa kurniki i z 50 ha to wtedy ta cena nie jest jakaś straszna. Oczywiście jeśli nie wziął np rok wcześniej miliona czy dwóch kredytu.  Zwłaszcza że jak piszesz pozwoleń już nie wydają na Żurominie. Powtórzę to po raz setny. Ziemia to jest takie dobro którego się nie wyprodukuję. Wiadomo idioci płacą np 100-150 tys za ha torfu gdzie nic innego nie urośnie jak dzika trawa. Ale jak jest grunt orny że urośnie praktycznie wszystko, a i można to przekształcić na grunt budowlany i jest przy jakiejś drodze asfaltowej a tym bardziej jakiejs powiatowce czy wojewódzkiej to dla mnie nie ma lepszej lokaty kapitału niż zakup ziemi. Nie dość że co rok dostaje się dopłatę i wypracowany zysk lub dzierżawę to jeszcze z roku na rok drożeje. A remontów nie trzeba robić tak jak w przypadku mieszkań 

• Like 2
Opublikowano
59 minut temu, tomekskw napisał:

Wiesz co Bodzio Pierdoła,jakbym miał taką moc,to bym cie wy***przył z tego forum.Tylko ferment robisz

Dziwne podejście. Przecież pisze prawde i za prawde chcesz go wyrzucac

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Ta oferta na dzierżawy  jest ciągle tylko że tam nic się nie można dowiedzieć nawet nie wiadomo gdzie te działki. 

Jak masz takie ziemię po 40-60za ha to daj namiary albo dobra dzierżawa hetnie wezmę. 

Była oferta w debsku po 50 , ale było tam więcej niż połowa bardzo kiepskich podmokłych łąk. 

Po 100 jeżeli już, pytałem. Tak jak piszesz dużo nieużytków.

Opublikowano
13 godzin temu, alfa napisał:

Całkiem przyzwoita cena za te 3.37 😁 na Podlasiu już drożej płacą debile 🤣🤣🤣

2,71ha kupione za 268tyś bez kredytu uważam przeliczając na cene mleka że cena adekwatna tymbardziej że klsa III i IV vis a vis mojej działki

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Marcin441 napisał:

Przy krowach tyrasz Ty a kase leniom nabijasz. Ja nigdy więcej niż 60 za ha nie dałem 

Nie dałeś bo nie masz tyle. Przestańcie z tą bezsensowna gadka ze o ja bym tyle nie dał bo coś tam. Każdy robi to co uważa za słuszne dla niego i za to będzie odpowiadał w razie jakiś niepowodzen i tyle w temacie. Po za tym pisze ze bez kredytu bo widać hajsu ma Jak lodu . I uczciwie napisał że za mleko mu dobrze płacą to go stać i ma rację :d

Edytowane przez ubogiwladek
  • Like 2
Opublikowano
26 minut temu, Krzysiek55550 napisał:

Zacytuj i udowodnij,że on piszę prawdę .

Podaj źródła skąd  i ile i do kąd mleka przyjeżdża z UA...

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, czareczek85 napisał:

2,71ha kupione za 268tyś bez kredytu uważam przeliczając na cene mleka że cena adekwatna tymbardziej że klsa III i IV vis a vis mojej działki

Dla czareczka to miesiąc dojenia krów  znaczy cała wypłata za mleko . Zostaje jeszcze 11 miesięcy plus dopłaty . Jak dla niego do udźwignięcia 👍

Opublikowano
5 minut temu, tomekskw napisał:

Dla mnie bogdan nie jest osobą której można zaufać... z jego ciętym językiem

4 minuty temu, greg1985 napisał:

Dla czareczka to miesiąc dojenia krów  znaczy cała wypłata za mleko . Zostaje jeszcze 11 miesięcy plus dopłaty . Jak dla niego do udźwignięcia 👍

Gdyby nie wydatki to każdy mógłby to udzwignąć...

Opublikowano
20 minut temu, ubogiwladek napisał:

Nie dałeś bo nie masz tyle. Przestańcie z tą bezsensowna gadka ze o ja bym tyle nie dał bo coś tam. Każdy robi to co uważa za słuszne dla niego i za to będzie odpowiadał w razie jakiś niepowodzen i tyle w temacie. Po za tym pisze ze bez kredytu bo widać hajsu ma Jak lodu . I uczciwie napisał że za mleko mu dobrze płacą to go stać i ma rację :d

Do mnie pijesz?

Sierpc za luty 3,85 tł 3,55 bi odstawione 207 tyś 2,40 brutto 

Opublikowano
grzesiu napisał:

To nie ferment to chyba prawda. 

jemu tylko chodzi o to by czepić się mnie i mi dokuczać taka menda społeczna ...

Krzysiek55550 napisał:

59 minut temu, tomekskw napisał:

Wiesz co Bodzio Pierdoła,jakbym miał taką moc,to bym cie wy***przył z tego forum.Tylko ferment robisz

ty chyba ślepy jesteś 🤦‍♂️

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, rotor32 napisał:

Po 100 jeżeli już, pytałem. Tak jak piszesz dużo nieużytków.

Rozmawiałem i byłem zainteresowany kupnem ale jak i za łąki  potyle samo co za ziemię i jeszcze te łąki jak zobaczyłem zaraz zrezygnowałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomekskw napisał:

Nie bój się prawdy, tylko prawda zwycięży 

30 minut temu, tomekskw napisał:

Tak napewno wszyscy drą mordę ze mleko z upainy tak jak i drą mordę ze nakupili zboża od ukropow 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, czareczek85 napisał:

Tu nie ma się czym chwalić i nie ma czegoś takiego jak adekwatna do ceny mleka bo tak właśnie się robi cenę ziemi .A czy za gotówkę czy na kredyt to jeden h*j przepłacone i to dużo.   A przeliczać to trzeba na pszenice . 40 50 to maks co można zapłacić czy na mleku w poatnicy czy na pszenicy uprawie. Wszystko powyżej to nabijanie kasy dla leni którzy później przy wodce się cieszą że znaleźli idiote co po 100 zapłacił za ziemię.  Jesli rolnik jest w stanie tyle płacić to jednak za dobrze w tym kraju albo trzeba zeby dopłat nie było albo ceny mleka ok 1.5zl . To uważasz że to normalne za 10 ha zapłacić 1 mln za słabe klasy 3 4 cY jeszcze niżej ?  

42 minuty temu, ubogiwladek napisał:

Nie moja sprawa jak kolega uważa że warto tyle płacić niech placi  . A czy kasy jak lodu to cholera wie bo pisał że miałem być na traktor A poszło na Pole . W tym roku z 100 dojnych można było lekko 1mln odłożyć ale to nie znaczy żeby wszystko oddac na ziemię po 100 tys . Lepiej pomyśleć na czymś innym 

Edytowane przez alfa
  • Like 7
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, tomekskw napisał:

A ja mimo wszystko lubię Pana Bogdana 🙂

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Bercik92 napisał:

Dla mnie bogdan nie jest osobą której można zaufać... z jego ciętym językiem

Gdyby nie wydatki to każdy mógłby to udzwignąć...

Piszą już o tym na fb... Wystarczy poczytać... Kierowcy ciężarówek którzy tam jeżdżą to widzą i o tym piszą... Żadna tajemna wiedza... Ser z upadliny jest paczkowany np. w Sokołowie i sprzedawany u nas  ... Byc może to dary od nas 🤷‍♂️🤭

Ktoś tu wklejał już to wcześniej ten ser... 

Możesz udawać że czegoś nie ma ale to już się dzieje i ludzie o tym piszą.. 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Piszą już o tym na fb... Wystarczy poczytać... Kierowcy ciężarówek którzy tam jeżdżą to widzą i o tym piszą... Żadna tajemna wiedza... Ser z upadliny jest paczkowany np. w Sokołowie i sprzedawany u nas  ... Byc może to dary od nas 🤷‍♂️🤭

Podpatrzyles ten ser bo ktoś wrzucił tu zdjęcie jakiś czas temu. 

Może jakiś inny przykład? 

Opublikowano
31 minut temu, alfa napisał:

Tu nie ma się czym chwalić i nie ma czegoś takiego jak adekwatna do ceny mleka bo tak właśnie się robi cenę ziemi .A czy za gotówkę czy na kredyt to jeden h*j przepłacone i to dużo.   A przeliczać to trzeba na pszenice . 40 50 to maks co można zapłacić czy na mleku w poatnicy czy na pszenicy uprawie. Wszystko powyżej to nabijanie kasy dla leni którzy później przy wodce się cieszą że znaleźli idiote co po 100 zapłacił za ziemię.  Jesli rolnik jest w stanie tyle płacić to jednak za dobrze w tym kraju albo trzeba zeby dopłat nie było albo ceny mleka ok 1.5zl . To uważasz że to normalne za 10 ha zapłacić 1 mln za słabe klasy 3 4 cY jeszcze niżej ?  

Nie moja sprawa jak kolega uważa że warto tyle płacić niech placi  . A czy kasy jak lodu to cholera wie bo pisał że miałem być na traktor A poszło na Pole . W tym roku z 100 dojnych można było lekko 1mln odłożyć ale to nie znaczy żeby wszystko oddac na ziemię po 100 tys . Lepiej pomyśleć na czymś innym 

Nie martw się ciagnik też kupiony

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v