Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Berthold napisał:

Jakie u was ceny za cielaki hf ok. 2 miesiące ... ? Dałem 1200 brutto za słowaki - dużo ?

Za dwumiesięczne cena wydaje mi się ok 

Pewna ubojnia z Pomorza dziś za byki R(może 2 U) 12.7 u kolegi

Za to to ze zdjęcia 13.5

IMG20230116082359.jpg

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

już w kazdej gminie burgerownia jest .

Nie prawda 

Opublikowano (edytowane)

,, Poszukaj a znajdziesz ''    w gminie Bełchatów jest kilka nawet 

20 minut temu, GABBER85 napisał:

moze jeszcze do  was nie doszły tryndy

ostatnio splajtowała jedna z sieciówek wege ze względe na słabnące zainteresowanie tym rodzajem restauracji 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

tam z burgerami .

kurna bydło tanieje! Jałówka tylko w cenie.... co ten pis wyrabia? czemu oni tak?/ 😪

Opublikowano

Panowie pytanie, jako że nie uprawiam kukurydzy to karmie byki tylko paszami z zboża+ śruta rzepakowa + Sianokiszonki/siano, I zastanawiam się czy nie dołożyć do tego wysłodki melasowe ? (Tofi) na necie czytałem że po wysłodkach nawet najsłabsze sztuki potrafią zaskoczyć  przyrostem 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Pytaj pisdałów 

no ale naprawdę w dół... a kuźwa nie sprzedam. a zaczekam jeszcze..., a do marca... ,a co mi tam..

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, krzysiek277 napisał:

Panowie pytanie, jako że nie uprawiam kukurydzy to karmie byki tylko paszami z zboża+ śruta rzepakowa + Sianokiszonki/siano, I zastanawiam się czy nie dołożyć do tego wysłodki melasowe ? (Tofi) na necie czytałem że po wysłodkach nawet najsłabsze sztuki potrafią zaskoczyć  przyrostem 

Te tofi to du..e otluc.Jaka cena 

U nas plantatorzy suche  po 1700 w górę sprzedają 

Opublikowano
8 minut temu, krzysiek277 napisał:

U mnie 1800 najtaniej. I dwa tysiące cenią. Może i dobre ale drogo to wychodzi.

Opublikowano

a jak pisałem kilka dni temu że bydło tanieje to skakali mi do gardeł że jestem troll a tu prosze złe wiadomości o obniżkach niestety potwierdzają się.

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no ale naprawdę w dół... a kuźwa nie sprzedam. a zaczekam jeszcze..., a do marca... ,a co mi tam..

Coś tam idzie ale nie panikujmy,w listopadzie też szło,w grudniu podobnie a ostatnie dwa tygodnie roku odrobiły wszystko.

Mi osobiście ta sytuacja też nie jest na rękę bo ciut grosza mogłoby wpłynąć początkiem marca ....

4 minuty temu, jacu napisał:

a jak pisałem kilka dni temu że bydło tanieje to skakali mi do gardeł że jestem troll a tu prosze złe wiadomości o obniżkach niestety potwierdzają się.

Ceny które podałem są z ubojni na którą się powoływałeś. 

Wg mnie kolejna zagrywka, słabo do bicia na jutro mają 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v