Gąsiorek777

Massey Ferguson 7S.155

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Cześć,

mam pytanie czy wyceniał ktoś może ciągnik MF 7S.155? lub którykolwiek ciągnik z gamy MF 6-cio cylindrowy do mocy 200km?

Pozdrawiam.

proximaplus    11

W lutym kosztował 560 netto 7s 155 z ładowaczem wersja exlusive 

• Like 1

Jeżeli nie zainwestujesz to nie będziesz miał...

Ciekawe jak to będzie w 2023 na pewno podwyżki, ale pytanie o ile potrzebuję zestaw ciągnik min 150km i prasa może być stałokomorowa nie ma to znaczenia jednak zależy mi na najlepszym stosunku jakość do ceny. Sprzęt ma rocznie sprasować min 1200bel. Jakieś sugestie co do modeli marek?

proximaplus    11

Z pras jak najbardziej może być Massey Ferguson to dawna Lely, Kverneland, Krone, Fendt to to samo co Massey czyli też dawna Lely, McHale, pojeździj i popytaj o cenę a wtedy będziesz wiedział jak to się kształtuje i w którą maszynę będziesz szedł, wszystkie te marki chodzą u mnie w okolicy i właściciele sobie chwalą są to ilości od 600 do 2000 tysięcy rocznie, głównie sianokiszonka oraz siano 

Mikruss    537

@proximaplus nie wprowadzaj w błąd. Krone to całkiem inna konstrukcja, Kverneland to obecnie Kubota, technicznie związana kilka lat temu z Vicon Kuhn  i Deutz, Mchale to juz zupełnie co innego. Ja po wielu za i przeciw w tym roku kupiłem Kuhn VB 3165 z rotorem i 14 nozy na isobus. Jej minus jet taki ze pewnie nie ma tej wydajnosci co Mchale ale bez problemu sobie z nia radzi ciagnkk 120 km, podwojny stały naped pasów a nie pojeynczy jak w wiekszosci pras, kilka wałkow w komorze co jest pomocne przy mokrej trawie, mocniejsze i wieksze łancuchy, duzo wieksze i z lepszym zabezpieczeniem łozyska, duzy rotor z hardoxa z duzymi bocznymi slimakami. Zrobilem nią 800 belek bo w zasadzie dostalem nią na koniec sezonu i jak na razienstwierdzam ze to bardzo dobry wybor

Mikruss    537

Jak dobrze pamietam 180 tys netto z ha.ulcami hydraulicznymi i sterownikiem CCI800

• Like 1

proximaplus    11
Dnia 28.12.2022 o 08:14, Mikruss napisał:

@proximaplus nie wprowadzaj w błąd. Krone to całkiem inna konstrukcja, Kverneland to obecnie Kubota, technicznie związana kilka lat temu z Vicon Kuhn  i Deutz, Mchale to juz zupełnie co innego. Ja po wielu za i przeciw w tym roku kupiłem Kuhn VB 3165 z rotorem i 14 nozy na isobus. Jej minus jet taki ze pewnie nie ma tej wydajnosci co Mchale ale bez problemu sobie z nia radzi ciagnkk 120 km, podwojny stały naped pasów a nie pojeynczy jak w wiekszosci pras, kilka wałkow w komorze co jest pomocne przy mokrej trawie, mocniejsze i wieksze łancuchy, duzo wieksze i z lepszym zabezpieczeniem łozyska, duzy rotor z hardoxa z duzymi bocznymi slimakami. Zrobilem nią 800 belek bo w zasadzie dostalem nią na koniec sezonu i jak na razienstwierdzam ze to bardzo dobry wybor

A gdzie ja napisałem że to to samo

🤣🤣🤣 

Napisałem że Fendt i Massey Ferguson to to samo co dawna Lely, Krone Jest prasą łańcuchowa, na ten moment weszła pasowa a reszta tych producentów to głównie prasy  walcowe ale też i pasowe 

Edytowano przez proximaplus

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez coolman111
      Witam wszystkich forumowiczów . W tym temacie prosiłbym o pisanie postów związanych z cenami nowych ciągników Fendt i Massey Ferguson. Więc jeśli ktoś zna ceny tych maszy to do dzieła . Pozdrawiam!
    • Przez Morela15
      Czy ktoś kupował maszyny np z Niemiec czy Danii? Jakie strony z ogłoszeniami polecacie?
    • Przez piekarz
      Witam drodzy Panowie Rolnicy,
      Proszę o podpowiedź czy zakup ciągnika jak w tytule to dobry wybór? Cena w granicy 260 netto. Przez 3 lata traktor zrobi u mnie max 100 mth  Potrzebuje zrobić koszty w działalności i go odsprzedać. Może lepiej kupić inny. Proszę o opinie 
    • Przez Michas0907
      Witam.
      Orientuje się ktoś czy ten gniotownik posiada jakaś wartość historyczna(zabytkowa) czy tylko wartość złomu ? 

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj