Skocz do zawartości

Kupię ciągnik z ładowaczem do 50-60 tyś Renault Case JD etc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Kupie ciągnik z ładowaczem czołowym do 50-60tyś tylko zachodnie marki. Najlepiej Case, JD, Renault, Massey. Zetor i Ursus odpada. Może być FVAT lub umowa KS

Opublikowano (edytowane)

Do serii 3000 to żeby była dość fajna trzeba 70dac chodź dla mnie to za dużo 

MTZ za tą kasę już może być nawet z turem więc spoko opcja zależy na czym mu zależy ale jak napisał Zetor Ursus odpada to MTZ też raczej chcieć nie będzie 

Edytowane przez damianos95
Opublikowano

Bez przesady przedtem szło takiego kupić za 35-40 tys na chodzie to teraz po inflacji już za 50-60 myślę że by kupił coś w miarę za 70 to seria 6100 sie zaczyna kwestia tylko czy potrzebny mu ciągnik na już czy ma czas żeby coś po przebierać

Opublikowano

Mam pytanie z innej beczki 

Jak bym kupił traktor mf 90kony bez przedniego napędu to czy dałby radę w pługu obrotowym kverlanda 3×40 .Zaznaczę że ziemię mam od4do 6 klasy 

Może ktoś ma taki zestaw to niech się podzieli informacją 

Zgóry wielkie dzięki 

Opublikowano
Cytat

do 50-60tyś tylko zachodnie marki. Najlepiej Case, JD, Renault, Massey. Zetor i Ursus odpada

Za 50 tyś to sobie możesz kupić ursusa 3512 a nie jakiś zachodni sprzęt. Z czym do ludzi. Taki budżet to tylko Ursus i Zetor.

Opublikowano
3 godziny temu, grapen23 napisał:

Za 50 tyś to sobie możesz kupić ursusa 3512 a nie jakiś zachodni sprzęt. Z czym do ludzi. Taki budżet to tylko Ursus i Zetor.

Akurat jak ktoś za 3512 da 50tys to musi mieć coś lekko mówiąc z glowa nie tak 

Ceny są chore tak samo jak Zetora ledwo jeżdżący szrot 35-40tys

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, damianos95 napisał:

Akurat jak ktoś za 3512 da 50tys to musi mieć coś lekko mówiąc z glowa nie tak 

Ceny są chore tak samo jak Zetora ledwo jeżdżący szrot 35-40tys

Owszem, masz racje, ale różnica jest taka że zachodni za tą cenę to będzie jeszcze gorszy szrot. I tanio go nie naprawisz jak zetora. A autor tematu jak kupi tego złoma zachodniego za 50k to będzie płakał przy fakturach za naprawy. Chyba ze sam będzie rzeźbił i jeździł by tylko koła się kręciły.

Edytowane przez grapen23
Opublikowano
1 godzinę temu, grapen23 napisał:

Owszem, masz racje, ale różnica jest taka że zachodni za tą cenę to będzie jeszcze gorszy szrot. I tanio go nie naprawisz jak zetora. A autor tematu jak kupi tego złoma zachodniego za 50k to będzie płakał przy fakturach za naprawy. Chyba ze sam będzie rzeźbił i jeździł by tylko koła się kręciły.

Niby tak ale jak patrzę na jakość zamienników do ursusa czy Zetora to też tanio super nie jest a nie zawsze wydatki pasuje mimo że powinno

Ja bym już wolał Belarusa za tą kasę może części nie są super jakości ale młotek przecinak i 2 klucze ci do naprawy wystarcza a poza tym chyba bardziej oszczędnego w paliwie i tańszego w naprawach podobnej mocy ciągnika nie ma