Skocz do zawartości

Filtry hydrauliczne Claas Ares 657ATZ

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam 🙂
Pacjent Claas Ares 657ATZ skrzynia Hexashift gdzie znajdują się filtry hydrauliczne?
Zlokalizowalem tylko dwa wkłady,jeden z siatki metalowej za lewym tylnym kołem a drugi materiałowy za prawym tylnym kołem.
Wg instrukcji obsługi powinien być jeszcze jeden filtr nakręcany na rozmiar gwintu M45 x 2 
I tu pojawia się moje pytanie czy występowały rodzaje skrzyni z dwoma lub trzema filtrami ponieważ nie mogę się go nigdzie doszukać 
W instrukcji obsługi na obrazkach są te filtry a u mnie w ciągniku nie ma czegoś takiego
Za podpowiedzi wielkie dzięki 😀

IMG_20221105_203900503~2.jpg

Opublikowano
Dnia 17.11.2022 o 10:32, artur04c napisał:

chyba dobrze model znalazłem i widzę tylko dwa filtry, budowa zgadza się ? 

image.png

image.png

Budowa by się zgadzała bo mam ten duży i jeden ten mniejszy który na obrazku jest w poziomie 

Ale znalazłem jeszcze jeden jest on po prawej stronie ciągnika pomiędzy dwoma akumulatorami hydraulicznymi taki mały w skręcanej z dwóch części obudowie 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rafal20
      Witam. 
      Podczas orki na przycisku od amortyzacji jazdy zaczyna migać kontrolka, wszystko oczywiście działa lecz wydaje mi się że gdy zacznie migać ta kontrolka szybkość podnoszenia ramion podnośnika jest wolniejsza. Czym może być spowodowana taka sytuacja? panel ehr to TCE 15T Proszę o wskazówki i porady jak wyeliminować tą usterkę.
    • Przez Maniolo
      Witam. Mam problem z podnośnikiem w claas ares 657, a mianowicie po chwili pracy z pługiem zaczyna migać kontrolka amortyzacji podnośnika, wszystko działa możliwe, że podnośnik podnosi trochę wolniej. Miał ktoś może taki problem?
    • Przez Dawid1156
      Witam, czy ktoś wie jak przeprowadzić kalibracje skrzyni w ciągniku claas axion 810 cebis, skrzynia hexashift.  Wymieniłem olej hydrauliczny i chciałbym na nowo przeprowadzić kalibrację.
    • Przez Agriceltis
      Witam  
      Mam problem z WOM w Claas Elios 220 nie idzie włączyć walka. Kontrolka na zegarach świeci a wałek nie rusza. Prąd do włącznika dochodzi na cewkę tak samo. Ktoś podpowie gdzie szukać? Dzięki 👍
    • Przez Michaln360
      Szukam elektronika specjalizującego się w ciągnikach marki Claas. Najlepiej z woj łódzkiego. Mam problem z podnośnikiem EHR. 
  • Dodaj nową pozycję...
v