Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Case 856xl 956xl, 1256.

Fiat Agri serii 90, czy inne modele, ford które później sprzedawano jeszcze pod marką NH 

Może jakiś JD 3050?

Do czego to ma być ciagnik?

Moc między 80 a 120 koni to duży rozstrzał i może to być leki, zwrotny ciagniczek, a może być już i spory 6 cylindrowy  "klocek" 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jaco512 napisał:

Nie było modelu 1256

Myślałem o 1056 i 1255 a napisałem co innego.

Ale wszystko wiekowe i trzeba długo szukać 

Edytowane przez Alchemik
Opublikowano

Reanult 110-54 do 133-54

Case 5120 do 5150

Jednak lepiej jakbyś opisał jakie masz gospodarstwo, jaka produkcja, jakie maszyny bo dużo łatwiej by się coś proponowało, w tym przedziale są lekkie ciągniki jak i ciężkie konie pociągowe.

Opublikowano
dzikidaniel napisał:

Reanult 110-54 do 133-54

Case 5120 do 5150

Jednak lepiej jakbyś opisał jakie masz gospodarstwo, jaka produkcja, jakie maszyny bo dużo łatwiej by się coś proponowało, w tym przedziale są lekkie ciągniki jak i ciężkie konie pociągowe.

do 50 tys to teraz tylko trup do remątu

• Like 1
Opublikowano

Ciągnik by był jako główny koń. Areał 15 ha, myślałem nad MF 3080 albo Case 5120-5150, ale bliżej by mi było do Masseya. Jakieś opinie na temat modelu 3080?

Opublikowano

Co by to nie było, to i tak trzeba się nastawić na oglądanie najlepiej z dobrym mechanikiem testując przy pracy od A do Z. ( Mało który sprzedający pozwoli) mimo tego i tak trzeba się nastawić i mieć rezerwę, że wyskoczy jakaś grubsza naprawa...

Zwracać uwagę na osprzęt, bo często nie mają mediów do przyczep i są oskubane z zaczepów, obciążników itp. później koszta rosną, bo trzeba dokupować.

Warto zobaczyć co naprawiają mechanicy w okolicy. W moich rodzinych stronach MF robią, ale wolą silnik, a na skrzynię krzywo patrzą. Wolą naprawiać jakiegoś Case, czy JD.

Dokładnie o samym 3080 to najlepiej jakby wypowiedzieli się posiadacze.

Opublikowano

Posiadaczem 3080 nie jestem ale mój sąsiad był. Sporo problemów miał z skrzynią biegów i ehr.

Jeśli o mf chodzi radził bym skierować się w kierunku serii 61xx, Jest bardziej dopracowana i mniej awaryjna.

6110 czy 6120 są aż nad to co potrzeba na 15ha.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v