New Holland 8260 (115KM)
-
Podobna zawartość
-
Przez Pawelwoj90
Witam. Ciagnik Rolniczy New Holland T5.100 skrzynia Electrocommand 2020r. Dzis po skonczonym odsniezaniu placu wyskoczyl blad z kolkiem zebatym i numerem 2582. niestety nie posiadam listy bledow ani programu diagnostycznego do NH. Czy ktos ma moze mozliwosc sprawdzenia co to za blad i czy jest sie czym martwic? mozliwe ze do wiosny bedzie stal juz w garazu i ciezko w takiej niepewnosci wytrzymac do prac wiosennych bo sniegu juz moze nie bedzie. Chcialbym dodac ze zauwazylem roznicy w dzialaniu z tym bledem a po zgaszeniu i zapaleniu ponownym juz sie nie zapalil. Martwie sie jednak ze jak na wiosne bedzie trzeba jechac w pole to usterka sie ujawni.
Z gory dziekuje za pomoc
-
Przez rabit500
Witam niedawno kupiłem forda/new hollanda 8240 i mam pytanie jaka może być przyczyna agresywnego sprzęgła.
Sprzęgło działa tylko że przy ruszaniu bierze odrazu na maksa niema niema i odrazu napęd załączony z dość mocnym szarpnięciem. Czy jest jakaś metoda wyregulowania tego oprócz linki pod pedałem. Sprzęgło prawdopodobnie sterowane hydraulicznie z pompy hydrauliki ciągnika. Albo gdzie szukać przyczyny szarpnięć. Półbiegi wchodzą stosunkowo gładko, z minimalnym szarpnięciem. Skrzynia 16x16.
-
Przez rabit500
Witam.
Mam pytanie czy ma ktoś może opis poszczególnych przełączników/włączników w fordzie/new hollandzie 8240. Interesuje mnie szczególnie do czego służy przełącznik przy lewarkach zmiany biegów.
Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.
-
Przez Dayhin
Witam mam problem od pewnego czasu , mój new Holland t7.200 pc na 19 biegu nie jedzie pełną prędkością tylko np. 39,40 .
Czasem po dłuższej trasie w czasie jazdy sam przyspieszy do 42,5 .
Tak jakby coś się działo z blokadą górnej granicy obrotów silnika
Dodam tylko że czasem wariuje prędkość na wyświetlaczu
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z elektroniką w kabinie New Holland t7040 2009
Przedni WOM New Holland