Skocz do zawartości

Wymiana listew w podajniku pochyłym Claas Mercator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wymieniał listwy w podajniku pochyłym ? może ktoś napisze w jaki sposób to zrobił z czego były listwy, czym i jak je przykręcił do podajnika oraz czy trzeba było zdjąć heder i łańcuchy w podajniku ?

Opublikowano

Wymieniałem w tamtym roku . Listwy kupiłem gotowe  JAG . Ja odpinałem heder i łańcuch też rozpinałem , wygodniej robić i dostęp lepszy . Mocowałem na nity zrywalne można też na śruby przykręcić .

Opublikowano

na śruby m8, wystarczy zdjąć heder i piękne dojście, łańcucha lepiej nie rozpinaj bo potem łatwo założyć nie będzie, listwy gotowe są do kupienia w większości sklepów z częściami do maszyn zachodnich.

Opublikowano

W tamtym roku wymieniałem te listwy, kupiłem je bez nawierconych otworów bo u mnie otwory nie były w rzędzie a fabrycznych miejscach gdzieniegdzie blacha była słaba. Heder zdejmowałem, łańcuchy też oraz ośkę (od strony hedera) z kołami od tych łańcuchów ale jak kto lubi. Po zdjęciu ktoś chudszy spokojnie może się położyć w gardzieli i kręcić pod tą blachą co są mocowane listwy. Łańcuchy spokojnie można wciągnąć dwoma sznurkami zaczepionymi po brzegach.