bkrawczyk7 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 witam, chce sprzedać pszenżyto do Agroloku, powiedzieli mi 1500 netto, cena kusząca. Tylko pytanie czy ktoś z was z nimi współpracował, czy wszystko przebiegało pomyślnie czy waga się zgadzała i czy wypłacili jak należy ?
wojtal24 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 niech Ci przysla umowe na meila bo przez telefon wyglada pieknie. ja mialem kiedys z nimi handlowac ale jak przyslali mi umowy to dalem spokoj 1
bkrawczyk7 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2022 to były jakieś kruczki że dałeś spokój?
bizon1 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Też kiedyś chciałem im coś sprzedać ale powiedziałem im że cenę ustalamy przed załadunkiem i innej opcji nie przewiduję to się pani mocno zdziwiła że mam takie wygórowane wymagania i się rozmowa na tym zakończyła
limousine Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 W zeszłym roku sprzedałem 50 ton do nich i nie było problemu. Wiadomo kontrakt podpisujesz na cenę i ilość a odbiór za miesiąc dwa. Także cena może się zmienić w jedną jak i w drugą w czasie odbioru.
wojtal24 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 bkrawczyk7 napisał:to były jakieś kruczki że dałeś spokój?kiedys sialem groch mialem odbiorce ale cos tam sie wydarzylo i nie mialem gdzie sprzedac oni sie oglaszali ze kupuja zadzwonilem przez telefon wszystko ladnie pieknie wyslalem kurierem probke zeby nie byli nie jasnosci za kilka dni ustalona cena przez telefon gosc wysyla umowe na meila twierdza ze maja takie zasady czytam a w umowie tak cena moze sie zmienic. a kary dla rolnika w umowie byly za wszystko za przeladunek za nie doladunek (dla mnie to problem bo nie mam wagi samochodowej na gospodarstwie) za czas zaladunku (akurat to nie problem bo zaladunek byl i tak ladowarka) potracenia za zanieczyszczenia. i to mnie troche przerazilo i zrezygnowale ze sprzedazy do nich ale maja teraz moj nr w systemie i wydzwaniaja teraz zeby cos sprzedac ale z tego co podaja mi ceny to ja zawsze moge kupic 200zl taniej niz oni proponuja i mam jeszcze u swojego dostawcy rozladunek w cenie. raz kupilem jakies wapno u nich bo mieli w dobrej cenie i na tym sie skonczylo
robert1226 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Akurat te firmę to z daleka pod każdym względem jak od nich kupować wszystko dużo droższe niż u innych handlarzy a jak im sprzedawać to cena ładnie dopóki im towaru nie dostarczysz , a potem to obcinka to za to to za tamto i jeszcze przed cena końcową próbka idzie do laboratorium i dopiero wtedy cena ustalona jak im pasuje.
fogbuse70 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Nic od nich nie kupuję, ale przy sprzedaży zboża żadnych problemów nie było. W tym roku 50t pszenicy. Umowa podpisana, za miesiąc - półtora odebrali. W umowie na samym wstępie potrącenia za parametry, ale w finalnym rozrachunku bez potrąceń. Dzwonią potwierdzić wagę zboża czy zgadza się ze swoja wagą. Ja tam polecam. Kasa szybko na koncie i kontakt telefoniczny też daje radę
plati Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Kupuje czasem material siewny, zdarzało się opryski. Nie było problemu
Rekomendowane odpowiedzi
System załadunku silosa zbożowego
Ursus C-360 3P + Amazone ZA-F 603 & Ursus C-360 & Autosan D-35