Skocz do zawartości

Bizon nie ciągnie - awaria

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam.dzisiaj podczas młócki wjechałem w dziurę coś zgrzytło i kombajn stanął .Nie ciągnie na żadnym biegu.Dodam że biegi wchodzą na włączonym silniku bez sprzęgła ,hamulce działają więc raczej oś nie pękła .Proszę o pomoc co morze być przyczyną

Opublikowano

Daje 100% ze pol oska u mnie tak bylo ze jak kupilismy bizona niezauwazylismy i byla naruszona. Kolo nie trzymalo pionu:) Potem tata ciol na uslugach i walnela, do konca ciecia zostalo doslownie z 20 m, to my wtedu keta do domu po chol sztywny i ciagnikiem pchalismy bizona a kombajn ciol ;)

Opublikowano

Ale mi dwie na w przedziale 2 tygodni pękły. To było 2 lata temu. Teraz nie wiem ile trzeba dać za półośkę, ale ok.7000 zł za 2 dwie to nie przesada. Zapłaciliśmy tyle to wiem.

Opublikowano

Wpisz sobie na Allegro "Półoś Bizon Rekord". Nawet tu masz potwierdzenie tego co pisze. Tam są za 3500 zł za sztukę, czyli tyle samo ile ja zapłaciłem na składnicy. Mi pękły dwie czyli 2 x 3500 zł = 7000zł. Nie wiem dlaczego nie możecie tego pojąć.

Opublikowano

hmmm no teraz wierzę;) i szczerze to się nie spodziewałem my do zo40 płaciliśmy 320 a w tym czasie do zo50/56 kosztowała 350 róznica to inny frez 40 ma gruby. jakby autor napisał jaki kombajn to byśmy wiedzieli jaka półoś;)tak czy tak 99%ze półoś

Opublikowano

Kolego Armi95 półoś do rekorda może i kosztuje 3500 ale do Z056 ceny półosi wahają się w przedziale 500-1200zł.Dzisiaj u znajomego urwała się prawa półoś i dzwoniliśmy po sklepach,i półoś z Wrześni kosztowała 900zł,natomiast w innym miejscu 690zł.Także w te 7000zł nie uwierze,chyba że masz rekorda.

Opublikowano (edytowane)

W Z056 skrzynie to porażka jak nie padnie półośka to wsteczny, jedynka albo rozwali mechanizm różnicowy .Mieliśmy ten kombajn 11 lat i wiele razy leżałem pod nim i naprawiałem skrzynie

Z056, a nie ZO56

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

Chłopaki, a szczególnie @sławek82, jeszcze raz powtarzam, że te dwie półośki za 7000 zł były do Rekorda. Czytajcie poprzednie posty i nie będzie żadnych niedowierzeń.

Opublikowano

Ukręciło je, ale każdą po jednej stronie. Pojechaliśmy na zarobek do wioski oddalonej o 20 km od naszej, ciemno było kombajn wpadł w głęboką bruzdę i ukręciła się jedna. A ta z drugiej strony to z 5 km od domu.

Opublikowano

Teściu skończył żniwa [z 5 lat temu]i przyszła jakaś sąsiadka żeby jaj wykosił 0,5 ha i kilometr od domu.Nawet nie objechał i pękła półoś w Rekordzie. Trzy dni Rekord stał w polu a teściu pilnował w samochodzie.Też zapłacił 3500 z upustami po znajomości.

A jeden jak pękła to roztoczyli,dorobili śrubę skręcili i tak jeździ z 6 lat.