Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiada ktoś instrukcje obsługi renault 8514? Jaki olej silnikowy, do skrzyni biegów, mostu itd, kolejne pytanie gdzie kupić śrubę końcówki drążka kierowniczego, mam niepodłączoną świecę płomieniową- wpiąć się w układ paliwowy czy na osobnym zbiorniczku? Jak naprawić hamulec ręczny? Roboczy działa bez zastrzeżeń

Opublikowano (edytowane)

8514 to będzie to samo co moje 851.4s . Olej do silnika leje 15w40 delvac albo turdus. W skrzyni zmieniałem na tedex=10w40. W moście i zwolnicach mam 85w140. Śrubę końcówki drążka?  Końcówkę drążka kierowniczego myślę, że bezproblemowo w każdym sklepie z częściami. Świeca jest u mnie podłączoną z układu. Co do hamulca u mnie jest to ten sam co roboczy tylko blokowany dźwignią.

Edytowane przez Mati17
Opublikowano

Tzn do ręcznego muszę znaleźć regulację, poza wymienionymi usterkami nie działa mi obrotomierz z licznikiem motogodzin a drugi zegar poprzedni właściciel wstawił od C-330, gdzie dostanę oryginalny? Co do hydrauliki to nie wiem czy u mnie jest coś przekombinowane.. podłączając siłownik do tura działa jak technika chciała, po podłączeniu do tylnich szybko złączy albo otwiera bez możliwości zamknięcia albo po odwróceniu przewodów nie chce się wysunąć... I chyba ostatnie pytanie czy jest możliwość korzystania z podnośnika przy równoczesnym korzystaniu z tylnich gniazd hydraulicznych?

Opublikowano

Nie wiem jaki w końcu masz ten ciągnik, mój Renault 851.4 s turbo z 85 roku, ma oryginalne 2 wyjścia hydrauliczne z tyłu, do sterowania są dwie dźwignie. Jeżeli podłącze siłownik dwustronny to muszę jedną dźwignię ustawić w pozycję zablokowaną i dopiero drugą sterujesz siłownik. W drugą stronę jest tak samo, drugą dźwignia w pozycję zablokowaną a sterujesz to pierwszą. Dziwne to trochę ale tak jest. W momencie kiedy podnośnik podnosi i użyjesz dźwigni to sterujesz hydrauliką a podnośnik przestaje podnosić do momentu kiedy zwolnisz dźwignie hydrauliki. Mam nadzieję że w miarę jasne.

Opublikowano

Mati możesz wytłumaczyć gdzie wkręcić linkę obrotomierza? Kupiłem z niedziałającym zegarem, ostatnio zauważyłem że nie ma wg linki, nie mogę zlokalizować miejsca gdzie wkręcić kiedy kupię linkę

Opublikowano

Witam ja miałem 75-14 to licznik był elektroniczny - sygnał z alternatora a teraz sprawdzałem w 851.4s to licznik jest napędzany mechanicznie przez Linke napędzana z obudowy rozrządu z przodu silnika.

• Like 1
Opublikowano

Potrzebuję zdjęcie tabliczki znamionowej z danymi do zarejestrowania od RENAULT 851.4s TURBO bo u mnie nie ma jej. Byłbyś w stanie udostępnić mi jej zdjęcie to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
  • Dodaj nową pozycję...
v