Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Input triple droższy o 130 -5 litrów ,ascra 130-5 litrów , a 20 l toprexu prawie 500 zł , a wy mówicie że tanio

Opublikowano
6 minut temu, miwigos napisał:

Input triple droższy o 130 -5 litrów ,ascra 130-5 litrów , a 20 l toprexu prawie 500 zł , a wy mówicie że tanio

To ile input triple?? Ja wziąłem zwykły Input i na pszenżyto dorzucam proquinazid. Pszenica sam Input. 

Opublikowano
2 godziny temu, boogie7 napisał:

W większości przypadków N P K Mg S Ca nie są prawidłowo zbilansowane, o optymalnym Ph już nie wspominając, ale najważniejszakwestia, to czy dać 50 albo 70 g. boru w pszenicy 🤔😎

Detale są dla profesjonalistów 😅

Opublikowano
miwigos napisał:

Na wszystkie jeśli jesteś pod opieką przedstawiciela

Dobrze ku.wa że już duży jestem i nie potrzebuję "opieki" 🤣

bennos napisał:

Kurde modana mają ale jakaś inna etykieta za 115 .. a ja za Windsara w lokalnym dałem 138 za litr

Bo zdjęcie pewnie stare, z poprzednią etykietą.

miwigos napisał:

A mają wogóle dostępnego Inputa Triple i Ascrę ?

Tomek90 napisał:

6 minut temu, miwigos napisał:

To ile input triple?? Ja wziąłem zwykły Input i na pszenżyto dorzucam proquinazid. Pszenica sam Input. 

U mnie od kilku sezonów idzie "stary" Input na pszenice po rzepaku, grochu i troszkę po ziemniaku. Pszenica po pszenicy 150 g. protio + 0.5 kg. unix.

STIG13 napisał:

2 godziny temu, boogie7 napisał:

W większości przypadków N P K Mg S Ca nie są prawidłowo zbilansowane, o optymalnym Ph już nie wspominając, ale najważniejszakwestia, to czy dać 50 albo 70 g. boru w pszenicy 🤔😎

Detale są dla profesjonalistów 😅

W większości niestety dla naiwnych 🤣 Ale co tam.. nawozy tanie, ziarka drogie, to gdzieś tą kasę trza upchać 😂😂😂

Opublikowano
40 minut temu, robercikj100 napisał:

Masz jakieś bonusy , opusty , opiekunów i co tam jeszcze i mówisz ze gdzieś jest drożej? 🤣

Podałem cene przed upustami ,tyle płaciłem, na koniec roku będzie rozliczenie

52 minuty temu, boogie7 napisał:

Dobrze ku.wa że już duży jestem i nie potrzebuję "opieki" 🤣

Ta opieka jest opłacalna

9 minut temu, Szu15000 napisał:

Miwigos ile ha uprawiasz?

Książke piszesz , czy to na razie na okładke tytuł

Opublikowano

U miwigosa jak w TVP 1, same sukcesy, a porażki się przemilcza. Prawda jest iednak taka, że sklepy ze środkami doją ile wlezie i tyle. a Jak ktoś chlapnie, że dostał taniej to ci co kupili drożej krzyczą, że na pewno przeterminowane albo zmyślił cenę. Kiedyś jeden bamber chlapnął po ile kupił Toprex na wiosnę w  pewnym sklepie, pojechałem do innego, mówię że chciałbym Toprex, Podano mi cenę i powiedziałem, że w sklepie X jest po sporo taniej. Skrzywił się i sprzedał, bo większość chemii u niego kupuje, ale na pewno na tym Toprexie i tak zarobił, tylko nie tyle, ile chciał. ;) 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
u mnie poszło 52 kg w saletrosan 26 1 marca teraz będę dawał n2 saletra t1 unix tern plexeo Modus dr green zboża start siarczan magnezu i może mocznik T2 eletus era może jakiś regulator i coś na robala 140kg n tyle dawałem wychodziło 8 t 3-4 klasa glina myślę że jak opad będzie będzie dobrze pozdrawiam 😀
Opublikowano

Mam promaxa i andros muszę kupić bukat czy macie inne propozycje do tego, moze odpuścić całkowicie i co sądzicie o tych dawkach. To NPK I mikro mogę wymieszać z tym?

0,7l/ha promax  prochloraz 315g
0,4l/ha andros  fenpropidyna 300g
0,4l/ha bukat   tebukonazol 200g
Azoplon Nutri 2kg/ha
Azoplon Mikro zboże 1,75kg/ha

Zastosować tą ochronę na pszenicę czy dać te środki na pszenżyta i żyta a na pszenicę cos lepszego kupić? Azoplon idzie na wszystkie zboża.

Septorioza chyba wkroczyła? To BBCH 30? bo kolanko bardzo nisko

IMG_20220405_000327.jpg

IMG_20220405_000314.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, huzieba napisał:

Mam promaxa i andros muszę kupić bukat czy macie inne propozycje do tego, moze odpuścić całkowicie i co sądzicie o tych dawkach. To NPK I mikro mogę wymieszać z tym?

0,7l/ha promax  prochloraz 315g
0,4l/ha andros  fenpropidyna 300g
0,4l/ha bukat   tebukonazol 200g
Azoplon Nutri 2kg/ha
Azoplon Mikro zboże 1,75kg/ha

Zastosować tą ochronę na pszenicę czy dać te środki na pszenżyta i żyta a na pszenicę cos lepszego kupić? Azoplon idzie na wszystkie zboża.

Septorioza chyba wkroczyła? To BBCH 30? bo kolanko bardzo nisko

IMG_20220405_000327.jpg

IMG_20220405_000314.jpg

Tak jest kup tebukonazol, ale nie 500sc tylko zwykły 250 ew. 

Opublikowano

tebukonazol ma słabe działanie na septoriozę, według mnie uzasadnione użycie tej substancji jest tylko do ochrony kłosa przed fuzariozą i to w dodatku do jakiegoś innego triazolu który działa na septoriozę i to jest teraz tylko protiokonazol 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v