Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Do mnie ma dojechać t7195S z 2021 z amortyzacja osi, przednim tuz i szybką skrzynią za 416. Obciążniki w kołach i 1500 kg na przód w cenie. Zamawiany na początku listopada, podobno teraz 50 koła droższy.

Opublikowano
6 minut temu, 90210grzesiu napisał:

Do mnie ma dojechać t7195S z 2021 z amortyzacja osi, przednim tuz i szybką skrzynią za 416. Obciążniki w kołach i 1500 kg na przód w cenie. Zamawiany na początku listopada, podobno teraz 50 koła droższy.

Wygrałeś, oprocentowanie zmienne w kredycie czy stałe?

Opublikowano
17 minut temu, 90210grzesiu napisał:

Ale to nie jest tak że cnh jest 5 lat ma 0 % + 2,5% przygotowawcza?>

Opublikowano
9 godzin temu, 90210grzesiu napisał:

Nie wiem czy za gotówkę nie wezmę. Ewentualnie zmienne na 3 lata z opcja wcześniejszej spłaty. 

@90210grzesiu możesz coś więcej napisać na temat twojej oferty finansowania i opcji wcześniejszej spłaty. Ile wynosi opłata za wcześniejszą spłatę?

Ja w marcu mam odbierać Pumę 150 i chcą mnie w konia zrobić z oprocentowaniem.

Jak zamawiałem ciągnik to znegocjowałem prowizję za udzielenie kredytu na 2000 zł, finansowanie na 3 lata i oprocentowanie zmienne 0% (punktem wyjścia dla tego 0% miał być Wibor1m z dnia decyzji kredytowej). Dodam, że warunki miały być ważne przez 3 miesiące od decyzji kredytowej. 

Decyzja kredytowa pod koniec grudnia, stopy wzrosły więc na dzisiaj powinienem mieć niecały 1% odsetek a dostałem w czwartek nieszczęsną kalkulację na 2,84% i ponoć tak się umawialiśmy... Ręce opadają

Jestem wkurzony. Po zwrocie z US i ARiMR będę w stanie spłacić całe finansowanie i tak chcę zrobić. 

9 godzin temu, pawelol111 napisał:

Ma na 3 lata taki kredyt ale oprocentowanie zmienne niestety.

I ubezpieczenie chcą - 1000zl drozej jak normalnie.

@pawelol111Orientujesz się jak wyglądają aktualne oferty finansowania na 2 i 3 lata i opłat za wcześniejszą spłatę?

Mnie chyba chcą policzyć według aktualnej oferty mimo zaklepania starych warunków pod koniec grudnia. 

Co do ubezpieczenia na Pumę 150 w Generali Agro w najwyższym pakiecie można to zrobić 800 złotych taniej. 

Opublikowano

Finansowanie warto negocjować,bo pamietaj,ze nie są to małe kwoty co do prowizji,a jak wiadomo z branży moto,procenty od kredyciku spływają nie tylko do banku,ale też do dilera,stąd takie parcie na finansowanie fabryczne.Nie mowie ze to zle,ale w cnh mozna założyć raty balonowe,i ostro zjechać na procentach (prowizji dodatkowej od sprzedaży dla dilera)

Opublikowano
8 godzin temu, emtezecik napisał:

Ile kosztuje puma 150 powershift tuz obciążnik 4 elektrozawory amortyzacja osi 

opony 580 r 42 trelleborg  bez navi ?

Widziałem tydzień temu Pume 150 z tym co piszesz czyli Tuz, obciążnik, miękka oś w podstawie czyli chyba bez elektrozaworów to cena była 350 netto stał na placu

Opublikowano
Dnia 28.02.2022 o 08:04, Darek8787 napisał:

Widziałem tydzień temu Pume 150 z tym co piszesz czyli Tuz, obciążnik, miękka oś w podstawie czyli chyba bez elektrozaworów to cena była 350 netto stał na placu

Panie chyba w wersji X :D

Opublikowano

Witam, t7.175 SWII na skrzyni power comand 19/6 50km/h, ośka amortyzowana z hamulcami, amortyzowana kabina, przygotowanie pod gps, HTS 2, przedni tuz, LS i wyjście isobus, 4 pary wyjść hydraulicznych, automatyczne odciągi, zaczep suwany 38mm, belka polowa + kulowy 80, sterowanie WOM jedna sekcją hydrauliki i podnośnikiem z tłu, łącznik górny hydrauliczny, koła 540 r28 i 650 r38+ poszerzenia błotników, pakiet kabiny standard komfort, 12 lamp led . Cena 460 netto drogo czy cena w miarę?  

Opublikowano

Teraz to nic nie wiadomo. wszystko w oczach drożeje... Ja podpisywałem w listopadzie umowę na o serię większy, ale prostszy to był dużo tańszy. ps ja mam 4 pary wyjść hydraulicznych sterowane z zewnątrz;P Wystarczy za linkę pociągnąć, a Ty musisz lecieć do kabiny;)

Opublikowano
1 godzinę temu, KamilK199 napisał:

Witam, t7.175 SWII na skrzyni power comand 19/6 50km/h, ośka amortyzowana z hamulcami, amortyzowana kabina, przygotowanie pod gps, HTS 2, przedni tuz, LS i wyjście isobus, 4 pary wyjść hydraulicznych, automatyczne odciągi, zaczep suwany 38mm, belka polowa + kulowy 80, sterowanie WOM jedna sekcją hydrauliki i podnośnikiem z tłu, łącznik górny hydrauliczny, koła 540 r28 i 650 r38+ poszerzenia błotników, pakiet kabiny standard komfort, 12 lamp led . Cena 460 netto drogo czy cena w miarę?  

moim zdaniem jest to cena normalna dla tych niby "droższych marek"  typu Claas, Valtra, Massey itp. widocznie NH już tyle kosztuje co tzw."premium" bo jak wybierałem Ariona 450 na bogato za 324 netto to NH za T5.130 Dynamic Command na bogato zawołali 360 netto i to z placu już stał a Claas na zamówienie.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 90210grzesiu napisał:

Teraz to nic nie wiadomo. wszystko w oczach drożeje... Ja podpisywałem w listopadzie umowę na o serię większy, ale prostszy to był dużo tańszy. ps ja mam 4 pary wyjść hydraulicznych sterowane z zewnątrz;P Wystarczy za linkę pociągnąć, a Ty musisz lecieć do kabiny;)

Niestety, potrzebuje regulowany przepływ hydrauliki na sekcjach, na linkach jest to paskudnie zrobione, ze trzeba wysiadać, ciulowy dostęp z boku rozdzielacza.  W starym MF ma to  zaraz koło tylnie szyby z góry i jest idealnie.

1 godzinę temu, Darek8787 napisał:

moim zdaniem jest to cena normalna dla tych niby "droższych marek"  typu Claas, Valtra, Massey itp. widocznie NH już tyle kosztuje co tzw."premium" bo jak wybierałem Ariona 450 na bogato za 324 netto to NH za T5.130 Dynamic Command na bogato zawołali 360 netto i to z placu już stał a Claas na zamówienie.

Właśnie myślę tez nad Arionem 610 na hexa w wersji CIS+ może wiesz znasz cenę za takiego?, Który sprzedawca claasa ma w miarę dobrą renomę?, ja z łódzkiego.

Edytowane przez KamilK199
Opublikowano
2 godziny temu, KamilK199 napisał:

Właśnie myślę tez nad Arionem 610 na hexa w wersji CIS+ może wiesz znasz cenę za takiego?, Który sprzedawca claasa ma w miarę dobrą renomę?, ja z łódzkiego.

Nie znam dokładnie ceny za takiego Ariona 610 ale myślę że minimum 50 - 60 tysi netto do podstawy trzeba doliczyć a podstawa podobno na 350 - 360 netto do zrobienia ale golas (tak z ciekawości podpytałem handlowca) 

co do renomy to mam w okolicy dość chwalony serwis i podejście dealera (okolice Malborka - Żuławy) 

dodam że pomiędzy dealerami Claasa cena Arion 450 w tej samej konfiguracji i na ten sam termin dostawy różniła się nawet do 30 tysięcy zł netto więc warto szukać.

Opublikowano
5 godzin temu, Darek8787 napisał:

Co zamówiłeś w końcu? 

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Co zamówiłeś w końcu? 

Claas Arion 450 First Claas i dość sporo opcji za 324 netto ostatecznie. Temat zamknięty - zadatek poszedł, odbiór późne lato może jesień.

Dokładnie opisane co i jak z wyposażeniem w temacie "ceny ciągników 2022" posty około tydzień temu.

• Like 1
Opublikowano

Steyr Multi 4100, amortyzacja osi i kabiny, lepszy fotel, dwa zawory elektrohydrauliczne+2 mechaniczne, opony michelin, S-stop, przedni tuz, pompa 80l, 8 świateł LED,

Wyceniony na 328tyś netto do małej negocjacji, odbiór w styczniu.

• Confused 1