Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Hubert10624 napisał:

Nowy cennik Claasa w Roltexie, Arion 610 CIS+ 450 netto. Wczoraj podpisana przedwstępna umowa

Tydzień temu miałem zadatkowac ale się wstrzymałem arion 610cis

650/540 trelleborg ,tuz,wom,amo kabiny osi 390netto 

Nie wiem jak skomentować to co odjebales

Opublikowano
21 godzin temu, Hubert10624 napisał:

Nowy cennik Claasa w Roltexie, Arion 610 CIS+ 450 netto. Wczoraj podpisana przedwstępna umowa

610 to jest popierdółka za takie pieniądze, weź to teraz jeszcze na finansowanie zmienne zaraz 7% to w 5 lat oddasz 600

Opublikowano

Przekładnia 40km/h Super ECO, SMART STOP + zarządzanie tempomatem, hydraulika 150l, 4 elektrozawory, Power-Beyond, przedni tuz 3t, fotel pneumatyczny, radio (1800pln no jaja niezłe) , przygotowanie pod ISOBUS cena na umowie przedwstępnej 450k netto 

Opublikowano

Tylko 4 elektro,dwa jeszcze na środku powinny być pod electropilota(joy).jak będziesz miał sterowanie przedniego tuza?skrzynia 40 to chyba masz tańszy most przedni bez hamulców,jest chociaż amortyzacja osi?

Opublikowano
Dnia 21.04.2022 o 11:13, Hubert10624 napisał:

Dzięki. Skrzynia 40 super Eco to most bez hamulców ale oczywiście że amortyzowany. Amortyzacja jest w standardzie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, melon10641 napisał:

No to ładnie podskoczyło :/ a jaki czas realizacji? 

Mówili, że koło pół roku. Także przy naszej strukturze upraw to może na jakąś późną orkę zimowa będzie

Opublikowano
2 godziny temu, melon10641 napisał:

Możesz wziąć skrzynie 50 ale wtedy musisz dobrać przednia oś hamowana i wtedy masz duży koszt. Jak nie latasz w transporcie 50 to wystarczy 40 super Eco i po gwarancji Ci ja odblokuja ;)

No po tym roku z gwarancją, wleci pewnie chip i odblokowanie skrzyni.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 23.04.2022 o 15:34, melon10641 napisał:

Możesz wziąć skrzynie 50 ale wtedy musisz dobrać przednia oś hamowana i wtedy masz duży koszt. Jak nie latasz w transporcie 50 to wystarczy 40 super Eco i po gwarancji Ci ja odblokuja ;)

I wtedy latasz 50 bez hamulcy w przedniej osi? Niebezpieczne 

Opublikowano

Hamulce są na przednią oś bo chyba wszystkie ciągniki w UE które mają 40km/h muszą hamować przednią osią. Np mój zetor ma hamulce na wale napędowym. Natomiast jak jak jest 50km/h to musi być os gdzie mają być tarcze przy kołach (chyba) no i to o ile pamiętam taka os +20k i 50km/h też dopłata.

Mój nie będzie latał 50km w ciężkim transporcie bo nie ma u mnie takich dróg. Jedynie na pusto albo z jedną przyczepa no i też z głową. 

Opublikowano (edytowane)

Temat wraca jak boomerang, dostałem informacje, że w tym roku fabryka nie produkuje Arion'ów 610... Na wniosku są widełki od 130 do 135 km, a jedyną opcją w Roltexie jest Arion 630 o znamionowej mocy 140km jak się  nie myle, jak myślicie przejdzie to przez agencję po dobrym uzasadnieniu?

Edit: Mogłem sie pierdyknąć jeżeli chodzi o moc ;)

Edytowane przez Hubert10624
Opublikowano
6 godzin temu, Hubert10624 napisał:

Temat wraca jak boomerang, dostałem informacje, że w tym roku fabryka nie produkuje Arion'ów 610... Na wniosku są widełki od 130 do 135 km, a jedyną opcją w Roltexie jest Arion 630 o znamionowej mocy 140km jak się  nie myle, jak myślicie przejdzie to przez agencję po dobrym uzasadnieniu?

Edit: Mogłem sie pierdyknąć jeżeli chodzi o moc ;)

tyle się nasłuchałem od ludzi jak reagowali prowadzący na 5 KM więcej że jestem pewny że to zależy od prowadzącego a nie od przepisów na jakich ta dotacja się opiera. Jeden po prostu macha ręką ma parę koni wiecej (mój prowadzący również tak na lekko podchodził) a u innych się czepia jakby na złość chciał zrobić. Ruletka...

Opublikowano

Miałem taka samą sytuacje na początku roku wnioskowalem kiedyś na 100-120km a w koncu wziąlem ariona 510 (115/125) i skończyło sie na tym że firma prowadząca wniosek złozył aktualizację do agencji co do zakupu maszyn w związku z wojną i covidem i potem dostałem pismo, że nie ma problemu z tym, Mszyny kupiłem takie na jakie złożyłem nową specyfikację.