Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na jesieni za same oleje i filtry na duzy przeglad do 6120r płaciłem nos kolo 4 tys netto

masz nową 140 na małej ramię? w moim olej w skrzyni dopiero na 1500 godzin a nie na 500

• Thanks 1
Opublikowano

Jak brałem Ariona 450 w październiku dealer sprzedał mi materiały na 2 pierwsze przeglądy na 100 h i na 600 h za 3000 netto, jak będą je robić dopłacam za robociznę tylko. jest tam olej silnikowy na oba przeglądy i wszystkie filtry na paliwo, olej, powietrze, wstępny paliwowy plus małe bańki przekładniowego możliwe że do wspomagania. Nie wiem czy to tanio czy drogo za same materiały bo nie miałem wcześniej nowego ciągnika więc w "Agromach" kupowało się wszystko taniej, wiadomo :)

Opublikowano

kiedy @sw_kamil robiłeś wycenę? Ja zamawiałem w lutym 22 za 324 tyś netto 450 first claas, tuz, obciążnik, miękka oś, ledy, trelleborg 600/480, i naprawdę sporo dodatków oprócz luksusu typu najdroższy fotel z wentylacją czy auto klima. Dodam że w tym samym dniu w lutym 22 dealer z innego województwa chciał już 350 tyś netto za tą konfigurację. Obecnie z tego co się orientowałem możliwe że cena zbliża się do 400 za dobry wypas. podobny do mojego na poczatku 2021 r. kiedy się zacząłem interesować to było 290 netto. :(

Opublikowano
9 godzin temu, Darek8787 napisał:

kiedy @sw_kamil robiłeś wycenę? Ja zamawiałem w lutym 22 za 324 tyś netto 450 first claas, tuz, obciążnik, miękka oś, ledy, trelleborg 600/480, i naprawdę sporo dodatków oprócz luksusu typu najdroższy fotel z wentylacją czy auto klima. Dodam że w tym samym dniu w lutym 22 dealer z innego województwa chciał już 350 tyś netto za tą konfigurację. Obecnie z tego co się orientowałem możliwe że cena zbliża się do 400 za dobry wypas. podobny do mojego na poczatku 2021 r. kiedy się zacząłem interesować to było 290 netto. :(

Wyceniałem jakoś październik- listopad. W tej chwili to co było rok czy 2 lata temu to jest przepaść. Ja wziąłem używanego Ariona 530 , aczkolwiek teraz i używki mają szalone ceny

Opublikowano
Dnia 20.02.2023 o 12:13, WojtekBuawski napisał:

T5 power shuttle to stara seria T5 Utility. T5S to nastepca TD 5.

T5 utility to dawna T4, dalej będzie w sprzedaży, teraz odświeżona z silnikiem 3,6l. Nowa T5 power shuttle wygląda mi na powrót pierwszej T5 która była następcą T5000, to są inne ciągniki 

Opublikowano (edytowane)

Wyceniał może ktoś ciągnik okolo 75 km ? Co byście polecili jako główny w tej mocy i najważniejsze czy ktoś orientuje się w cenach? Po pracy w polach ruszam w trasę po dilerach ale orientacyjnie pytam na co być przygotowanym.

Edytowane przez Dontcry