Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Orka
Opublikowano
17 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Wziął ktoś przedłużenie gwarancji przy zakupie ciągnika ostatnio? Jakie mieliście ofert za jakie ciągniki na 3/5 lat gwarancji?

W nh 7 albo 8 tys netto każdy dodatkowy rok. 

Opublikowano
57 minut temu, krzychu121 napisał(a):

W nh 7 albo 8 tys netto każdy dodatkowy rok. 

Właśnie chodzi też o model, cena przedłużenia gwarancji zależna od modelu. Dla przykładu Deutz fahr 5125 przedłużenie gwarancji do 3 lat ( czyli dwa lata, gdyż 1 rok w pakiecie każdy ma) chcą coś około 11tys netto

Opublikowano
12 minut temu, Orkidea89 napisał(a):

John Deere daje bez łaski na 5 lat, udział własny od drugiego roku 800 zł.

Przy 250 mtg rocznie czyli maksymalnie do 1250 mtg, gdzie np: Case daje 3 lata ale do 2500 mtg i to dopiero jest faktycznie bez "łaski" żadnego się proszenia i żadnych dopłat.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, farcry90 napisał(a):

Przy 250 mtg rocznie czyli maksymalnie do 1250 mtg, gdzie np: Case daje 3 lata ale do 2500 mtg i to dopiero jest faktycznie bez "łaski" żadnego się proszenia i żadnych dopłat.

W każdym case jest 3 lata w standardzie? Czy tylko na wybrane modele

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
55 minut temu, Orkidea89 napisał(a):

Jak wyżej. 5 lat lub 1250 godzin. Więc to taki trochę chwyt marketingowy. 2 lata i po gwarancji. 
Nie zagłębiałem się w tą gwarancję jd. Ale gdzieś widzielem ze to chyba chodziło tylko o skrzynie autopower?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Orkidea89 napisał(a):

Dziwne, bo jeszcze pod koniec zeszłego roku trzeba bylo płacić za dodatkowe lata. Może dodali do ceny ciagnika. Jeżeli dobrze pamiętam to było kilka rodzaji. W sensie mozna było wziąć tylko na przekładnie lub wszystko.

Edytowane przez maniek0987
Opublikowano
Godzinę temu, kamil18fmr napisał(a):

Tylko od maxxuma w górę. mniejsze maja rok gwarancji

No właśnie. Myślę o przedłużeniu gwarancji do 3 lat przy zakupie. Robił ktoś tak, jak wrażenia?

Opublikowano

Wszystko ma wady i zalety. Jak jest gwarancja to zawsze głowa spokojniejsza jak coś się zepsuje i trzeba naprawić. Ale trzeba też pamiętać o tym że gwarancja obejmuje tylko i wyłącznie wtedy gdy ciągnik jest serwisowany przez autoryzowany serwis. Wszystkie wymiany olejów i filtrów muszą być zrobione przez serwis.  I wtedy może zacząć się nieprzyjemnie. Gdy wyjdzie ile serwis bierze za dojazd czy roboczogodzinę. Więc to też warto sprawdzić przy zakupie ciągnika. Może czapka z głowy spaść gdy się zobaczy ceny niektórych serwisów. 
Nie pamiętam kto pisał tu o przeglądach chyba w valtrze. Ale ceny w serii t jak dobrze pamiętam to koszt około 15 tys za taką usługę. Zamiany wszystkich olei i filtrów. @alfa to nie ty o tym pisałeś ? 

Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Wszystko ma wady i zalety. Jak jest gwarancja to zawsze głowa spokojniejsza jak coś się zepsuje i trzeba naprawić. Ale trzeba też pamiętać o tym że gwarancja obejmuje tylko i wyłącznie wtedy gdy ciągnik jest serwisowany przez autoryzowany serwis. Wszystkie wymiany olejów i filtrów muszą być zrobione przez serwis.  I wtedy może zacząć się nieprzyjemnie. Gdy wyjdzie ile serwis bierze za dojazd czy roboczogodzinę. Więc to też warto sprawdzić przy zakupie ciągnika. Może czapka z głowy spaść gdy się zobaczy ceny niektórych serwisów. 
Nie pamiętam kto pisał tu o przeglądach chyba w valtrze. Ale ceny w serii t jak dobrze pamiętam to koszt około 15 tys za taką usługę. Zamiany wszystkich olei i filtrów. @alfa to nie ty o tym pisałeś ? 

No ja właśnie to sprawdzam w tej chwili. W Deutz 3 zł netto/km za dojazd do klienta ( nie płaci się za czas serwisanta w aucie tylko na podwórku). Serwis przy 50 mtg niecałe 1500 netto + dojazd, serwis na 600 mtg niecałe 3500 netto + dojazd do klienta. To przy ciagniku 5125

• Thanks 1
Opublikowano

Sprawdź jeszcze ile kosztuje roboczogodzina serwisanta i roboczogodzina z komputerem. Do mnie jak z claasa przyjechali to się przeżegnałem jak przyszła faktura. Chłopak przyjechał , siedział i klikał, czujnik wymienił . Faktura potężna przyszła a ciągnik nadal z awaria 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Sprawdź jeszcze ile kosztuje roboczogodzina serwisanta i roboczogodzina z komputerem. Do mnie jak z claasa przyjechali to się przeżegnałem jak przyszła faktura. Chłopak przyjechał , siedział i klikał, czujnik wymienił . Faktura potężna przyszła a ciągnik nadal z awaria 

Chodzi Ci o przyjazd po gwarancji? 

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
18 minut temu, Badwolf napisał(a):

Chodzi Ci o przyjazd po gwarancji? 

Tak to był po gwarancji. Myślałem że jak przyjedzie autoryzowany serwis to ogarną ale ten chłopaczek z kompem nie wiele ogarniał. 
Ale jak przyjeżdżają na przegląd w trakcie gwarancji to liczą tak samo 

Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Tak to był po gwarancji. Myślałem że jak przyjedzie autoryzowany serwis to ogarną ale ten chłopaczek z kompem nie wiele ogarniał. 
Ale jak przyjeżdżają na przegląd w trakcie gwarancji to liczą tak samo 

No ja wiem . Pisałem wyżej ile na początku roku w deutzu wychodzi przegląd na 50 i 600 mtg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, maniek0987 napisał(a):

Napisałeś raczej tylko cenę czesci, bo watpie żeby w to były wliczone roboczogodziny serwisantów

Tak mi wczoraj pisał ich handlowiec

IMG_20250228_100722.jpg

Edytowane przez Badwolf
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, maniek0987 napisał(a):

No to tanio. Jeszcze nigdy z góry nie wyliczyli mi tak przeglądu. Ze względu, że czasami przyjezdza dwóch serwisantow, a czasami jeden.

Tyle kosztowały ostatnie przeglądy robione w tym roku, na taki ciagnik. Gadałem o liczbie serwisantów. Płaci się tyle samo, bez względu na ilość serwisantow

Opublikowano

To mały ciągnik więc i nie ma jakoś tam dużo oleju. Jeszcze zależy ile filtrów od hydrauliki itd. Deutz ogólnie też nie jest drogi w serwisowaniu. Ale niech ci poda dokładną cenę za godzinę pracy 

Opublikowano
19 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To mały ciągnik więc i nie ma jakoś tam dużo oleju. Jeszcze zależy ile filtrów od hydrauliki itd. Deutz ogólnie też nie jest drogi w serwisowaniu. Ale niech ci poda dokładną cenę za godzinę pracy 

No ja właśnie koszt utrzymania  ciagnika biore pod uwagę. Szczerze mówiąc ile tam oleju wchodzi to nie wiem i nie sprawdzałem tego u konkurencji. W deutzu na plus na pewno pojemność silnika 3850 przy 3600 konkurencji ( mówię o podobnej półce cenowej)