Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No widziałem, że ludzie pisali. Ja zacząłem teraz się rozglądać i takie ceny. Nie wiem, czy podrożały po nowym roku, czy rozmawiać nie umiem

Opublikowano
12 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Jeśli chodzi o ciągniki to cenę taka sama zrobią Ci dilerzy jeśli idzie jakaś akcja z góry, jak np promocja w tej chwili na ładowarkę teleskopowa case czy takie jak robil Deutz w tamtym roku, że pisze konkretnie ile za jaki ciągnik. Przyzwyczaili się handlowcy do prow i tłustych czasów. Teraz trzeba oglądać każdy grosz 

Toć od dawna tak jest. Z Farmtrackiem było tak ,że między lokalnym dilerem a Kielcami było około 10 000 różnicy na korzyść Kielc.

Opublikowano
9 godzin temu, kobieras napisał(a):

No widziałem, że ludzie pisali. Ja zacząłem teraz się rozglądać i takie ceny. Nie wiem, czy podrożały po nowym roku, czy rozmawiać nie umiem

podwyżka była teraz w lutym 1%. Jak chcesz wiedzieć za ile realnie możesz kupić case to wpisujesz w google "konfigurator case", zaznaczasz co chesz w ciagniku a kwotę którą Ci konfigurator wypluje mnożysz przez 0,6 i wtedy masz cene netto. Jak robisz ciągnik na zmówienie to niżej jak 0,55 nie zejdziesz raczej. 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, michal_19 napisał(a):

A coś więcej o wyposażeniu? Jaka pompa, oświetlenie, elektrozawory?

Wersja Efficient

Multipad, 4 pary wyjść hydr w tym 2 na elektrozaworach, złącze Powerbeyond, pompa hydrauliczna 110l, ośka amortyzowana, 2x kogut, oświetlenie LED 4 szt. przód, 4 szt. tył, + 2 lampy na poręczach przód i 2 na błotnikach z tyłu,  koła przód 480 tył  600, tuz fabryczny, i datatronic 5 

Opublikowano
27 minut temu, ursus914 napisał(a):

Panowie czy znacie ceny bierzace Steyr multi, Kubota M5, Arbos 5000 Advance, lub ewentualnie Kioti HX1302?

Porównujesz arbuza do steyr czy kubota? 

Opublikowano
37 minut temu, WojtekBuawski napisał(a):

@ursus914 Podaj e-mail to wyślę ci całą ofertę na multi 4110 ELEMENT(300 netto bez amortyzowanej osi), którą otrzymałem ale nie skorzystam.

gospodarstwo.kobus@gmail.com dzięki

35 minut temu, alfa napisał(a):

Porównujesz arbuza do steyr czy kubota? 

Dwie marki mam na swoim  placu a  trzeci przez płot, nie martw się na zapas. 

Opublikowano
jaki ciągnik w przedziale mocy 160-190 km,na dzień dzisiejszy ma najlepszy stosunek ceny do jakości?.Mam oferte na df 190 rc ,ale Deutz ma różne opinie
Opublikowano

Bierz df i nie patrz na opinie jak się trafi. Trafisz i fendt i john deere że się sypie jak choinka po świętach i trafisz taki deutz a drugi będzie chodził i chodził nie ma reguły. Ja z doświadczenia wiem że wiele ma się od użytkownika a wiele właśnie od tego jak się trafi wiem z własnego doświadczenia np z john deere 

Opublikowano
Mf i deutza mam jajbliżej ok 50 km inne marki 120 km dalej .Mam claasa z 2012r kupiony jako używany i jestem z niego zadowolony,ale niewiem jak te nowe no i odległość ok 150km
Opublikowano (edytowane)

NH T5.110 Dynamic Command, przedni tuz, amortyzowana oś i kabina, GSM II, monitor IV plus, climatronic, 4 elektrozawory 1 miedzyosiowy, odciagi automatyczne, oświetlenie LED 360° 16 ledow, alternator 210, podgrzewacz powietrza dolotowego, regulacja podłokietnika elektryczna, radio, zarządzanie uwrociami. Ciągnik do produkcji cena 360 netto? 

Jak myślicie idzie coś z tego urwać jeszcze? 

Claas Arion 430 full opcja wraz z navi rtk isobus kontrola sekcji 395 netto.

Edytowane przez Pronar82a
Opublikowano

na tego nh dobra oferta. mnie koło 400 wołali z firmową nawigacją. Nie brnąłem w CNH bo to jednak marchew 

zamówiłem ariona   430 first claas z chińska nawigacją, isobus, kontrola sekcji, tuz, oś, wzmocniony podnośnik, pakiet led ( bo o dziwo miał haloigeny w standardzie), podgrzewacz płynu w silniku ("zimny start") gwarnacja 2 lata - 365 netto. Rożnica między nawigacją orginalną a chińską jakieś 15 k.  Podobno na claasa od lutego były podwyżki.

Nie wiesz co wybrać to w claasie zawsze masz kompromis: silnik z NH, skrzynia z MF, przednia oś carraro. Taki składak :) Zobaczymy jak to będzie chodziło

Opublikowano
W dniu 3.02.2025 o 07:54, kibix napisał(a):

podwyżka była teraz w lutym 1%. Jak chcesz wiedzieć za ile realnie możesz kupić case to wpisujesz w google "konfigurator case", zaznaczasz co chesz w ciagniku a kwotę którą Ci konfigurator wypluje mnożysz przez 0,6 i wtedy masz cene netto. Jak robisz ciągnik na zmówienie to niżej jak 0,55 nie zejdziesz raczej. 

A to ciekawe, zawsze mnie zastanawiało jaki jest mnożnik przy tym konfiguratorze. Jesteś pewien że nie więcej jak 0,6? 

Pozdrawiam!

Opublikowano

każda marka ma taki konfigurator od JD po valtre mf case nh, Tylko każda marka ma inne współczynniki. Dla case to spokojnie te 0.6 jest osiągalne. Dobrze samemu sobie ten konfigurator zobaczyć bo niekiedy lepiej coś dobrać i skorzystać z paczki. Wtedy masz coś niekiedy gratis praktycznie. Jak bierzesz ciągnik plus maszynę to na spokojnie ten współczynnik powinien wynosić 0.6 beż żadnej historii zakupowej.