Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
W dniu 2.12.2024 o 14:02, Badwolf napisał(a):

Wycena z dziś na case 110 farmal a z pneumatyka i ładowaczem sanarol 1.6 tony 230 netto. Farmal a 120 kmw takiej opcji 237 netto

U kogo dostałeś taką wycenę?

Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 15:55, czaro napisał(a):

U kogo dostałeś taką wycenę?

Poprawiam się, ta cena za farmala a100 z takim ładowaczem bez obciążników tylnych. Ciągnik z tamtego roku. Diler osadkowski 

• Thanks 1
Opublikowano

John deere 6175m 

Przedni tuz

Przedni wom

Przednie wyjścia hydrauliczne

Amortyzowana kabina i przednia oś 

Opony Michelin 600/28 i 710/38

Lodówka

Zaczep piton fix

Oświetlenie premium led

Skrętne przednie błotniki

Obciążniki żeliwny 1250kg

Przykładna Command quad plus Eco

Fotel z podłokietnikiem 

Elektrozawory 

Hydrauliczny łącznik 

4 wyjścia hydrauliczne

Fotel premium 

Przygotowanie pod nawigację 

Wbudowany bluetooth i nagłośnienie premium

Ogólnie full wypas bez anteny Oraz dwa przeglądy w cenie 

Cena 590 netto, co sądzicie o tym ?

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobra cena pewnie u wanickiego .

Za same opony 10 za teleborga 5 dokładki,radio 5tys według standartowego,wałek 15 dokładki tuz tez dokładka,nie wiem jak głośniki premium,4 sekcje bywaja i z 2 lub 3,przygotowanie pod nawigacje 16,balast 12 tylko są 900 1150 i 1500,dziwna ta masa jak by nie orginalny

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
19 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Poprawiam się, ta cena za farmala a100 z takim ładowaczem bez obciążników tylnych. Ciągnik z tamtego roku. Diler osadkowski 

Właśnie się trochę zdziwiłem bo pytałem  o 110c w Techpomie to krzyknęli 250 netto za gołego z placu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, czaro napisał(a):

Właśnie się trochę zdziwiłem bo pytałem  o 110c w Techpomie to krzyknęli 250 netto za gołego z placu.

Selection czy advanced?

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
3 godziny temu, WojtekBuawski napisał(a):

Nowy Steyr 4080plus z ehr, pneumatyką, 3 sekcje reszta standard 278 netto

To drogo. Ja robiłem wycenę 4120 plus to mi powiedzieli 282netto. Z pompą 82 litra hydrauliki, mostem 1.5 heavy duty, pneumatyka u nich w standardzie jest z tego co się orientuję, skrzynia 24x 24, obciążniki tylko na tylnie kola

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Może dlatego tak drogo bo doliczone hamulce dodatkowo, jeśli w standardzie to powinno być w cenie bazowej.

Zastanawiam się gdzie tu logika jak za 280 netto jest steyr multi 120...

Edytowane przez WojtekBuawski
Opublikowano
15 minut temu, WojtekBuawski napisał(a):

Może dlatego tak drogo bo doliczone hamulce dodatkowo, jeśli w standardzie to powinno być w cenie bazowej.

Zastanawiam się gdzie tu logika jak za 280 netto jest steyr multi 120...

Ten plus jest w nowej masce. Tak to nie wiem

Porównując cenowo case farmal c120 selection z steyer 4120 plus to case taniej wychodzi. Bardzo podobne są te ciągniki. Wymiary i część wyposażenia ta sama.

Opublikowano
3 minuty temu, WojtekBuawski napisał(a):

No wychodzi taniej bo to jednak przekładnia 24x24 hi-lo jest dużą różnicą cenową mimo tej samej wielkości ramy nośnej oraz w selection nie ma ehr.

Jeśli chodzi o selection to dopłacając jak dobrze pamiętam 4 czy 5 tys netto masz skrzynie 16x16. Użytkuje ktoś ta skrzynie z Cnh?

Opublikowano (edytowane)

Z ciekawości wszedłem w konfigurator steyr i seria Plus oś 1.5hd jest droższa niż 1.0hd. Tu ewidentnie jest błąd.

19 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Jeśli chodzi o selection to dopłacając jak dobrze pamiętam 4 czy 5 tys netto masz skrzynie 16x16. Użytkuje ktoś ta skrzynie z Cnh?

Tylko 12x12 albo 20x20 z pelzakami.

16x16 to electro command u NH 

Opublikowano
8 godzin temu, WojtekBuawski napisał(a):

Z ciekawości wszedłem w konfigurator steyr i seria Plus oś 1.5hd jest droższa niż 1.0hd. Tu ewidentnie jest błąd.

Screenshot_20241205_205902_Chrome.jpg

Tylko 12x12 albo 20x20 z pelzakami.

16x16 to electro command u NH 

Rację masz znów. 12x12 podstawa. Dopłata nieduza do 20x20 w case farmal c selection...

Jeśli chodzi o EC news Hollanda to duży przeskok jest finansowy z takiego farmala c. Moim zdaniem nie wart

Opublikowano

czy ktoś podawał ciągnik massey farguson 5709M do wniosku mgr jako ciągnik 95 km ? Bo on ma nominalnej 95km a wg homologacji 106km . Ja mam we wniosku zakres mocy 85-96 wiec mogę go kupować czy musze robić aneks ?

W dniu 26.11.2024 o 14:02, WojtekBuawski napisał(a):

Sam miałem ofertę na 5709m za 255netto ale, że nie dostanę zgody na 95KM :(to będzie musiało być 80KM, coś z CNH

czyli mf 5709M by przeszedł jako 95 km ?

Opublikowano

Case Vestrum 120 wyposażenie podstawowe, opony 440 i 540, bez amortyzacji osi i kabiny+ ładowacz Sonarol 400 wersja mechaniczna, bez osprzętu, cena końcowa 295 tys. netto 

• Thanks 3
Opublikowano (edytowane)

Poprawiam poprzednie wyceny dot. Steyr plus. Po wycenie @Badwolf, dobrze, że napisałes cenę bo różnica olbrzymią między jednym a drugim. Ewidentnie dealer ma błąd cennika. Zadzwonilem dziś do 2 różnych dealerów i steyr 4080 plus z ehr, 3 sekcje, instalacja pneumatyczna jest w granicach 230 netto a 4100plus 1.5 około 260netto.

• Thanks 1