Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, KamilSokoowski napisał:

sołtys widać że masz bardzo słabe stosunki z weterynaria

Uważam że normalne

36 minut temu, Bercik92 napisał:

Jak na dopłaty był składany to nie można sprzedać aż skończy 6msc😉

Bzdura

• Thanks 1
Opublikowano
15 godzin temu, KamilSokoowski napisał:

sołtys widać że masz bardzo słabe stosunki z weterynaria

za to z żoną ma bardzo dobre 🤭, a tak na poważnie to chyba każdy dobrze wie, że dwóch inspektorów może całkiem inaczej przeprowadzić tą samą kontrolę.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Farpro napisał:

Witam pogoniłem jałówkę Jersey waga 485 kg po 8 zł poszła byk typowy hf  560 kg wiek 22msc  po 10  swoja waga nie oszukałem się ? Brak paszy i susza zmusiły wypchnąć co gorsze są mięsne w ładnej wadze ale jeszcze nie ich wiek i pora ..

Czemu tak tanio?

Opublikowano (edytowane)

OSI kolejna korekta na 20,80 O

Czyli już 2,20 mniej 🤕

Tłumaczą że towaru jest w opór a sprzedaż siadła.

W Dobrej Trochę lepiej 21,80 O

Sokołów jest w stanie zapłacić 22,00 O więc rozstrzał jest.

Nie wiem co w ABP Pniewy pan Grobelny płaci.

Edytowane przez focusst
Opublikowano

Sokołów bardzo często dopasowywał wagę do ceny 🤫

Opublikowano
1 godzinę temu, kris82 napisał:

za to z żoną ma bardzo dobre 🤭, a tak na poważnie to chyba każdy dobrze wie, że dwóch inspektorów może całkiem inaczej przeprowadzić tą samą kontrolę.

Tak samo jak dwuch radców prawnych może interpretować dany zapis na korzyść klienta

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Bzdura

Wiem że te większe sztuki można sprzedawać po 30 dniach ale małe cielaki bodajrze jak skończą 6msc... 🤔 Przynajmniej tak kiedyś zasłyszałem... 

Opublikowano
18 minut temu, Bercik92 napisał:

Wiem że te większe sztuki można sprzedawać po 30 dniach ale małe cielaki bodajrze jak skończą 6msc... 🤔 Przynajmniej tak kiedyś zasłyszałem... 

Może dlatego że kiedyś 🤷🏼‍♀️😊

Opublikowano (edytowane)

A ja głupi myślałem że on sobie jaja robi. A on gdzieś słyszał :). Pare lat temu czytałem gdzieś że cieląt nie można przemieszczać do momentu nie zagojenia się pępowiny. Nie pamiętam czy to bylo jakies źródło wiarygodne. Teraz chciałem odnaleźć tą informację i nie mogłem znaleźć.

Edytowane przez gregory81
Opublikowano

Jest zapis w ustawie o ochronie zwierząt ,że nie można transportować zwierząt z RANAMI czytaj pępowina. Krow bezpośrednio po porodzie też nie można transportować ale ubić już można

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Za grubsze dają więcej? Jaki rejon Polski?

Północno wschodnia polska za ładne i w dobrej wadze teraz max 15.5 zł. Obniżki też były bo 2 tyg. temu to około 0.8zł było więcej. Rynek jest teraz nie przewidywalny i trudno powiedzieć w jakim kierunku to pójdzie. 

Krążyły też już u mnie na rejonie opowieści że nawet 18 zł za kg dostawali tylko nikt nie chciał pokazać faktury.🤣🤣

Edytowane przez roman099
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v