Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
lamboEVO100 napisał:

1 godzinę temu, Camel_2159 napisał:

ważony cały samochód przed i po załadunku

A na drugim aucie ważyliśmy na mojej wadze i na kupującego i niestety oszukuje parę kilo moja na minus

Jaką masz wagę ? Ja mam elektroniczną i to samo u mnie mniej 🤭

mam taką zwykła zwierzęcą do 1 t, o tym sikaniu samochodów wiedziałem i dlatego jechałem od wagi do wagi za nim i patrzyłem, jeszcze żonę wziąłem do obserwowania

Opublikowano
5 godzin temu, EmilPlayP napisał:

Z tymi wagami całych aut to też jest różnie, sprzedawałem auto pszenżyta na miejscu ważyłem na pobliskim skupie złomu... Cedrob u siebie również ważył i u nich w porównaniu do tej "mojej" to różnica 480 kg na moją korzyść.... Ciężko uwierzyć prawda? Tara była taka sama tu i tu. Na ogonach to jak nie na wadze, to na cenie skubną i tak muszą wyjść na swoje.

Bo skup złomu też wali na wadze .. mnie też prawdopodobnie jeden oskubał na 5 tonach złomu jakieś ponad 500 kg... ale chcę zawieźć mniejsza partię zważoną na mojej elektronicznej co do kilograma i zrobię raban jak będzie za mało .. i mu powiem że wcześniej też mnie oszukał. Trzeba tępić wszędzie te cwaniactwo

Opublikowano
Dnia 10.08.2022 o 07:59, ab23 napisał:

U mnie już jedna pasza idzie 

Pszenżyto 50%

Jęczmień 50%

Soja 25kg

Sr rzepakowa100kg 

DDGS kukurydzy 100kg 

Premix 25kg

Kreda 25kg 

Jeszcze melasa idzie 30kg wszystko na tone mieszanki pasza znika w oczach jak i kasiora że sprzedanych byków😁😁

Średnia waga netto z kojca kręci się ok. 740kg w wieku 19-20misięcy 

Czekam na hejt🤭

Ile w tym momencie kosztuje tona takiej mieszanki paszowej? Liczyłeś? Moje to przy twoich bida z nędzą 

Opublikowano
2 godziny temu, tomaszmab napisał:

Bo skup złomu też wali na wadze .. mnie też prawdopodobnie jeden oskubał na 5 tonach złomu jakieś ponad 500 kg... ale chcę zawieźć mniejsza partię zważoną na mojej elektronicznej co do kilograma i zrobię raban jak będzie za mało .. i mu powiem że wcześniej też mnie oszukał. Trzeba tępić wszędzie te cwaniactwo

Złom jestem tani to pewnie cię nie skobną 

Opublikowano
Dnia 11.08.2022 o 13:26, EmilPlayP napisał:

Z tymi wagami całych aut to też jest różnie, sprzedawałem auto pszenżyta na miejscu ważyłem na pobliskim skupie złomu... Cedrob u siebie również ważył i u nich w porównaniu do tej "mojej" to różnica 480 kg na moją korzyść.... Ciężko uwierzyć prawda? Tara była taka sama tu i tu. Na ogonach to jak nie na wadze, to na cenie skubną i tak muszą wyjść na swoje.

Bo to trzeba ważyć u tych co tylko sprzedają a nie tylko kupują 😜 w mojej okolicy kiedyś spór wyszedł z wagą znajomemu po wagach zaczęli jeździć to rozrzut wagowy dość spory był 😏

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 8.08.2022 o 22:01, Robertb napisał:

Jaka realna cena za HF wielkopolska POS,PK?

podłanczam się do pytania, choć wiem, że tutaj ciężko dowiedzieć się cenę, siedzący w tym temacie ciągle pisza pierdoły a nie cenę.......

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, martinezo napisał:

podłanczam się do pytania, choć wiem, że tutaj ciężko dowiedzieć się cenę, siedzący w tym temacie ciągle pisza pierdoły a nie cenę.......

Pkr 12 netto

Opublikowano
Dnia 11.08.2022 o 21:04, malaczarna napisał:

Ile w tym momencie kosztuje tona takiej mieszanki paszowej? Liczyłeś? Moje to przy twoich bida z nędzą 

1420 liczę na kupnym zbożu po 1230/t bo tak kupowałem a na swoim to za cztery miechy  pojadę 🙂

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Daj ich do mnie. 13 i to z problemem w środę TATA ładuje. Ja tymczasem zbroję się 

IMG_20220813_190858.jpg

Tomusia to kopnij ....

Po co mi te zdjęcia pokazujesz jałówek nie kupuje 😁

Opublikowano

Tylko 3 byki a reszta jałówki.

Skąd oni? Jeżdżą na północ?

Generalnie było 3 i żaden się wyżej nie wychylił, Tomuś jedynie jako bonus gotówkę tj przelew natychmiastowy oferował.

Dobre a nawet bardzo dobre jałówki ale nie za ciężkie (wszystko LM)koledze we wtorek dał 14.5 netto

Opublikowano
47 minut temu, ab23 napisał:

1420 liczę na kupnym zbożu po 1230/t bo tak kupowałem a na swoim to za cztery miechy  pojadę 🙂

To jak ja mam liczyć swoje zboże? Pszenżyto i owies z jęczmieniem? Tak 2/1 kreda i koncentrat do smaku na koniec plus siano? Jeszcze z 2 miesiące dostawały tylko owies z jęczmieniem bo mi się pszenżyto skonczylo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v