Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, karol091193 napisał:

Wielkie mi tu halo z tym nagraniem na ubojni? Jak sztuka nie da rady zejść z samochodu lub iść dalej, to sztukę się ogłusza i jazda na wannie na linię uboju. Miałem taką krowę. Weszła do przyczepki. Położyła się w wygodnej dla niej pozycji i po transporcie na ubojni nie dała rady wstać. Przyszła jakaś Pani. Zrobiła kilka zdjęć i kazała poczekać. 2 wózki widłowe w tym jeden z wanną. Bydło ogłuszono, wannę podstawiono jednym wózkiem. Drugim pociągnięto tyle ile trzeba i pojechała na linię. Czy to takie straszne i tak bardzo cierpiało jak normalnie na ubojni? 

Jak bydło zdrowe i jest normalna rampa do rozładunku. To bydło same schodzi. Pod koniec ostatnie sztuki ktoś pogoni delikatnie i po temacie. Ile taki normalny rozładunek może trwać? Może 15min max przy całym samochodzie bez szarpania się itp. 

To wiedzą ludzie którzy przy tym pracują tj. rolnicy i pracownicy zakładów mięsnych a reszta?  Jakie to okrutne....

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, karol091193 napisał:

Wielkie mi tu halo z tym nagraniem na ubojni? Jak sztuka nie da rady zejść z samochodu lub iść dalej, to sztukę się ogłusza i jazda na wannie na linię uboju. Miałem taką krowę. Weszła do przyczepki. Położyła się w wygodnej dla niej pozycji i po transporcie na ubojni nie dała rady wstać. Przyszła jakaś Pani. Zrobiła kilka zdjęć i kazała poczekać. 2 wózki widłowe w tym jeden z wanną. Bydło ogłuszono, wannę podstawiono jednym wózkiem. Drugim pociągnięto tyle ile trzeba i pojechała na linię. Czy to takie straszne i tak bardzo cierpiało jak normalnie na ubojni? 

Jak bydło zdrowe i jest normalna rampa do rozładunku. To bydło same schodzi. Pod koniec ostatnie sztuki ktoś pogoni delikatnie i po temacie. Ile taki normalny rozładunek może trwać? Może 15min max przy całym samochodzie bez szarpania się itp. 

Powiedz to aktywistom.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, karol091193 napisał:

Dla ciebie, dla mnie to normalne 

Ale dla mieszczuchów to jest "straszne" szczególnie dla tych co mają psy z gołymi d*pami i im sweterki kupują żeby se d*py nie odmroziły 

Taki to myśli że mięso jest ze sklepu a nie ze zwierzęcia 

• Like 2
Opublikowano

https://www.facebook.com/groups/2586955231628071/posts/3200016316988623/

Nie dziwi nic jak coś rośnie to potem musi spadać. Cóż jak mały po seksie. Byli po byki w kwietniu jednego zostawiłem bo mały mi się jeszcze wydał. A miał branie i na niego chęć gość. No i urósł trochę ale cena poleciała i teraz mniej kasy dało za niego jak by wtedy poszedł. Wot i taki to interes. Ze zbożem to samo będzie po żniwach?

Opublikowano

Nie przeżywajcie tych afer  .. już widzę niektórzy głowy spuszczają .. najlepiej to nagrywać filmy na YouTube jak to się głaszcze bydło itp. Jak im dobrze u nas w Polsce itp . I się nie przejmować bo już widzę że np taki Adamro piszę o kontrolach w gospodarstwach a jest handlarzem hehe śmiesznie to brzmi jakby się przejmował a przecież jemu tylko ważne ile wyjdzie od sztuki .. nie panikować i tyle. . cena i tak będzie szła w górę bo wielu likwiduje hodowlę dalej .. mają dość tych huśtawek .. na jesień handlarze znowu będą sr** w majty bo bydła nie będzie... To tyle w tym temacie .. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Nie ma tam nic więcej czego by nie było wcześniej. Ukarać powinni za to, że popchnięto tą sztukę samochodem. Debile. Wystarczyło podjechać z jakąś wanną. Wciągnąć na nią i nie było by żadnego problemu. 

Edytowane przez karol091193
Opublikowano

chciałbym obejrzeć film jak te mądrale rozładowują samochody. 

Opublikowano

Jeszcze sytuację ratuje ta pani prezes, że nie kazała zasłonić twarzy i twardo stawała w obrnie firmy. Myślę, że nic na tym nie ugrają 😛. Cena spadnie parę groszy na miesiąc może 2 i tyle w temacie 

Opublikowano
14 minut temu, HF86 napisał:

chciałbym obejrzeć film jak te mądrale rozładowują samochody. 

Dopiero z ojcem to samo mówiliśmy 😉 

Opublikowano

Zawieź na ubojnie, zapłać trzy stówki za ubój i sprzedaj mięso. Polecę Ci mojego najlepszego odbiorcę.

8 minut temu, ab23 napisał:

To jakie prognozy po tym słabym reportażu coś chyba pujdzie w górę 🙂 

LM 13,5-14 tak tanio nie oddam 

Opublikowano

Nawet nie prowokuj  

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Kiedyś pójdzie.

A do mnie przyszło 

IMG_20220705_175445.jpg

IMG_20220705_200103.jpg

IMG_20220705_200112.jpg

Nawet nie prowokuj 😯 miejsca brak już jedna młodzież się kotłuje 

Opublikowano
14 minut temu, AdamRo napisał:

Zawieź na ubojnie, zapłać trzy stówki za ubój i sprzedaj mięso. Polecę Ci mojego najlepszego odbiorcę.

Ja tam się nie znam na handlu mięsem umiem hodować i chce tylko dobrze sprzedać 🐂

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Ludzie to są najemnicy!-, robią takie filmy z odpowiednim komentarzem na czyjeś zlecenie

Jest taki psychol węgierski pejsaty Georg Soros się nazywa. . Ten miliarder psychol ma różne fundacje i ładuje kasę na chore pomysły garstki oszołomów

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v