Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 godzin temu, Pcheella napisał:

To coś mi tu nie gra. Byki zaważyły 4260kg (6szt) jak dostałem wyniki wybicia i je dodałem wyszło 2202kg, jak przyjmę że 4260 to 100% a 2202 to x, robię propozycje i wychodzi mi wybicie na poziomie 51,69%. Coś słabo czy źle liczę?

Z handlarskiej matematyki przy brudzie 6% wychodzi mi 54,995% dokladnie. Jak 4 rki i 2 O to NORMALNE wybicie.

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

To teraz powiedz jak zarbia na tym handlarz i firma która potem kupuje od takiego handlarza? Bo handlarz musi mieć na paliwo do tego zazwyczaj dochodzi pracownik i jeszcze dobrze zazwyczaj mu sie żyje nie mówiąc o amortyzacji samochodów i reszcie opłat.

Mój odbiorca ma możliwość rozliczania się w rzezni na żywą wage

Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Z handlarskiej matematyki przy brudzie 6% wychodzi mi 54,995% dokladnie. Jak 4 rki i 2 O to NORMALNE wybicie.

No też mi powiedział że od tej ogólnej mam odliczyć 6% i wtedy wyliczyć wybicie

Opublikowano
8 minut temu, Pcheella napisał:

No też mi powiedział że od tej ogólnej mam odliczyć 6% i wtedy wyliczyć wybicie

No bo tak sie liczy wybicie i kazda normalna osoba Ci to powie. Waga z gospodarstwa, w Twoim wypadku duza, brud i dopiero.

• Confused 1
Opublikowano
Dnia 5.05.2022 o 10:55, Mieciu24 napisał:

Jak jedzie z 1 kilometr to samochód się wysika i jest super waga. Powiedz mi czy handlarz dobry wujek i dokłada na każdym twoim byku 😂🤣

Żaden handlarz jeszcze u mnie nic nie kupił- nie ma szans na kombinacje to jakoś z cena nie może się przebić😂

Opublikowano

Witam sprzedałem krowę po uboju pierwszy raz . I tak w domu ważyła 595 kg na mojej wadze i kupującego na ubojni zaś 549 kg  dała 280kg mięsa po cenie 22 zł netto klasa o -

Opublikowano
2 godziny temu, Dzikusss napisał:

Witam sprzedałem krowę po uboju pierwszy raz . I tak w domu ważyła 595 kg na mojej wadze i kupującego na ubojni zaś 549 kg  dała 280kg mięsa po cenie 22 zł netto klasa o -

No i super ci wyszło kto brał? Żadnej skity z9-10℅   cena super za taką małą. 

Opublikowano
12 godzin temu, soltys48 napisał:

To ile miały wybicia?

I tu je pies pogrzebany. Nie mam jeszcze kwita poczta polska. Kasa jest na wadze 700 z 400 musiało być na haku. 7 skity masz 650 na żywą. Matematyka prosta. Między 55 a 60 wybicie. Cieniasy były. Tera to cena kasę robi. Prawie dwa lata. Mam jeszcze ładnego pięknie karczycho buduje. Dwa miesiące i w czape. Wilcze Błota odbiorca. Miał być pośrednik 13-stke netto dawał to kafla na dwuch nie zarobił bo nie dał rady przyjechać. Telefon i nie musiałem długo czekać. Jałówa miała się gonić to cuda niewidy by się robiły. Trza było spier z nimi.

Opublikowano
14 godzin temu, grey6 napisał:

I tu je pies pogrzebany. Nie mam jeszcze kwita poczta polska. Kasa jest na wadze 700 z 400 musiało być na haku. 7 skity masz 650 na żywą. Matematyka prosta. Między 55 a 60 wybicie. Cieniasy były. Tera to cena kasę robi. Prawie dwa lata. Mam jeszcze ładnego pięknie karczycho buduje. Dwa miesiące i w czape. Wilcze Błota odbiorca. Miał być pośrednik 13-stke netto dawał to kafla na dwuch nie zarobił bo nie dał rady przyjechać. Telefon i nie musiałem długo czekać. Jałówa miała się gonić to cuda niewidy by się robiły. Trza było spier z nimi.

Z twoich danych wynika że dostałeś 14 netto na żywo, poubojowo 23,25- pewnie za U , skoro LM-y. Wybój 62 %. 

17 godzin temu, Dzikusss napisał:

Zawsze myślałem że handlarze robią prezenty a Ty dostałeś od ubojni.

Opublikowano (edytowane)

Pojechała do ubojni ecobeef też mi się wydaje że ubojnia zaniża wagę żywą na zakładzie czy to możliwe że sztuka tyle straciła to była normalna krowa nie habita ani fest . A taki gość Pedro miał wybicir zwykłej krowy prawie 60%a tu ledwo 50

Edytowane przez Dzikusss
Opublikowano
Dzikusss napisał:

Pojechała do ubojni ecobeef też mi się wydaje że ubojnia zaniża wagę żywą na zakładzie czy to możliwe że sztuka tyle straciła to była normalna krowa nie habita ani fest . A taki gość Pedro miał wybicir zwykłej krowy prawie 60%a tu ledwo 50

Bo oddałeś do topowej ubojni 🤭

Opublikowano

parę ubojni pisze minus 7 od wagi na bramie. 

ważyć,mierzyć bo tu tylko chaos 😁

Opublikowano

takie i moje zdanie i nigdy tego nie ukrywałem. 

to chory kraj dla chcących coś robić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v