Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Toć w piątek mówił że wódkę też postawi. 

Kukurydzę kosił, dobrze dała to i skorzystałem z okazji 😉

Trzeba wiedzieć kiedy zadzwonić 

Wszystko co powiesz/napiszesz może zostać użyte przeciwko Tobie🤭. Zetor przepadł 😜

7 minut temu, HF86 napisał:

po mamusi 🤔

Oczywiście. Wszystko co nie bardzo to jest po mamusi😉. Zasada bezdyskusyjna i niepodważalną😝

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, karolr2 napisał:

20221105_155001.jpg

fajne okonie 🤭

takie same w skrobaniu 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Mariusz ale ty kurna mądry facet jesteś 👍😉

Masz rację bo to my kreujemy smarkom rzeczywistość one same tego kompa czy srjfona nie kupiły 

U nas zawsze był czas na pracę i obowiązki i na rozrywkę 

Oj tam zaraz mądry. Bez przesadyzmu. Każdy ma jakieś doświadczenia, coś widział i przeżył

Opublikowano
5 minut temu, lemik napisał:

Fajnie😗 A dlaczemu nie siedzisz tera ze swoim  chłopem tylko tu z innymi? Jeszcze nie wrócił z pracy, czy nockę odsypia?

a ty ze swoją czemu nie siedzisz/leżysz?

15 minut temu, malaczarna napisał:

To co mam ich wyrzucić? Jak ktoś jest chory? Do domu starców oddać?

no i to jedyny mankament mieszkania z rodzicami , dochowanie w zamian za wspólne życie pod jednym dachem i w teorii niższe koszty utrzymania

19 minut temu, TheraRolnik napisał:

Lepiej plecak założyć i do plecaka rzucić co trzeba 

ty po wertepach tylko latasz to byś urwał 

11 minut temu, Bananek napisał:

Bo zazwyczaj nie chce mi się wygaszać pieca i czekać aż skończy się palić.

zależy ile żaru na dnie , zruszysz popiół jak masz odpopielanie,puscisz wiatru na reszki węgli by wypaliło i pewnie długo nie trzeba byłoby czekać 

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

no jak nikt?

Nie znam takiego, większość gospodarzy z których znam nigdy nie pracowała na etacie

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Żeby mieć krowy to trzeba mieć chęci i zapał do pracy 

możliwość zarobienia na lepszy park maszynowy niż macie to słaba motywacja? jak sam nie zechcesz na to pracować to żaden "sugar teściu" ci tego nie da w prezencie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, konteno napisał:

możliwość zarobienia na lepszy park maszynowy niż macie to słaba motywacja? jak sam nie zechcesz na to pracować to żaden "sugar teściu" ci tego nie da w prezencie

Karol 👆to coś dla Ciebie i chyba o Sławku🤣😂😜

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

Nie znam takiego, większość gospodarzy z których znam nigdy nie pracowała na etacie

a ja większość co ma jakiś światopogląd i obrany cel to większość z etatu przynajmniej za młodu i paru z germanskich wakacji u bauerow. Ci w ogóle inne spojrzenie na gospodarstwa mają. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał:

a ja większość co ma jakiś światopogląd i obrany cel to większość z etatu przynajmniej za młodu i paru z germanskich wakacji u bauerow. Ci w ogóle inne spojrzenie na gospodarstwa mają. 

I co mają po 100ha, dorobili się podobnych areałów z etatu, za młodu to lepiej w siebie zainwestować by później nie żałować młodości

1 minutę temu, konteno napisał:

to jeszcze  @Dziad932 chiba nie znasz

i stać go na zetora, bez urazy dla kolegi

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Ja też pracowałem na etacie. Dopiero od trzech lat nie pracuję 

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

I co mają po 100ha, dorobili się podobnych areałów z etatu, za młodu to lepiej w siebie zainwestować by później nos żałować młodości

nie oto chodzi. 

jak wraca to przynajmniej wie po co, a nie tatusia się trzymać i wegetować, albo straszyć że pójdzie. 

z praktyk hitlerowskich też dobrze wiedzą że nie każda maszyna potrzebna i czym jest pracownik w gospodarstwie. 

Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Ma coś ciekawego?

Na małej rzeczce Głomi. Sporo ludzi za zębatym

Brochard zadbany,nie pordzewiały, napęd własny,hydromotor suchutki, Łańcuchy nie napinane.adapter walki poziome ale nie wypracowane-mym zdaniem nie miał w życiu ciężko.Ale ceni...

Właściciel łaskę zrobił że otworzył.Cwaniak

Opublikowano
37 minut temu, MonteChristo napisał:

A siostry pomagają?

jak śwagry nie rolnicy i dzieci nie mają to pewnie roboty mniej i czasu więcej dla rodziców ale niech zainteresowana się wypowie

20 minut temu, jahooo napisał:

znaczy wszystkie puzzle pasują do siebie, tylko niektóre wymagają więcej perswazji siłowej ?

zależy o których puzlach mówisz

312441320_122467247291155_90629723500964

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

nie oto chodzi. 

jak wraca to przynajmniej wie po co, a nie tatusia się trzymać i wegetować, albo straszyć że pójdzie. 

z praktyk hitlerowskich też dobrze wiedzą że nie każda maszyna potrzebna i czym jest pracownik w gospodarstwie. 

ale nie każdy chce inwestować ciężko zarobione pieniądze,ja bym z etatu z chęcią inwestował tylko nie ma w co ziemię ciezko kupić, i ile oni zarabiali na tym etacie po 10k, u bauera to może tak ale nie na etacie, 

Opublikowano

ja z etatu prawie całe stado kupiłem I systematycznie remonty budynków szły. potem zaczęło się jakoś kręcić z trudnościami.

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

ja z etatu prawie całe stado kupiłem I systematycznie remonty budynków szły. potem zaczęło się jakoś kręcić z trudnościami.

Ja z etatu nie dołożyłem grosza do gospodarstwa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v