Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przejrzałem wszystkie strony i nie znalazłem nic na temat montarzu turbo w massey 3085,3095 lub 6160 traktory z silnikiem phaser 1006 YA czyli wersja bez turbo posiadam właśnie 3085 z kodem silnika YA 3125 1*U581866Y* I mam kilka pytań może ktoś coś wie i podpowie 

1.Czy ktoś robił remont silnika i orientuje się czy siedzą tam fabrycznie montowane tłoki I korbowody turbo  czy zwykle zestawy ? Pytam o to dlatego że jeśli są tam zwykle tłoki to może to wszystko przedrożyć a jeśli już tłoki turbo to wystarczy dołożyć kolektor i turbo bez większej ingerencji w silnik 

2. czy traktory z turbo miały inne zawory i gniazda zaworowe w głowicy i montaż turbo wymaga zmiany głowicy  ? 

3. w starszych modelach są montowane turbo bez zmiennej geometrii a ja myślałem o turbo ze zmienna geometria która chyba była stosowana w serii 81.. czy to coś da ?

4.  czy wymiana wtryskiwaczy jest konieczna ? I czy ktoś orientuje się jakie cisnienie jest ustawione w wersji z turbo ?

5. czy wymiana pompy paliwa jest konieczna ze względu na podlaczenie się z turbo żeby działała zmiana wyprzedzenia zapłonu? 

6. czy stara pompa paliwa która pompuje teraz wtryski ustawione na 180 atm (około bo sam nie wiem ile dokładnie jest ustawione ) da rade uciągnąć nowe wtryski turbo o ciśnieniu około 250 bar ? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez sznajdik
      Jak w temacie wie ktoś jak fachowo ustawić prawidłowy kąt wtrysku tu akurat mf 3060
    • Przez manik
      Witam
      Problem leży w pompie Lucas, wycieka paliwo na zaznaczonym na zdjęciu elemencie.
      Jak zniwelować ten wyciek? Czy tą śrubę z talerzem można wykręcić samemu (i jaką spełnia funkcję?) czy niezbędny będzie mechanik/pompiarz? Podejrzewam że jest tam jakiś oring który przepuszcza paliwo?

• Przez marcin80wlkp
      Mam wyciek z pompy paliwowej z elementu zaznaczonego na zdjęciu na żółto. Można tym obracać dookoła i wtedy paliwo wylatuje mniej lub bardziej. Za co jest on odpowiedzialny? Czy dostanę gdzieś coś takiego, nowego? Czy można to ewentualnie wykręcić i zaślepić? Z góry dziękuję za pomoc.

• Przez KamilMF
      Kupował ktoś z użytkowników forum dokumentację od tego sprzedającego ? Chciałbym wiedzieć czy te tłumaczenia są dobre. https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-serii-5400-serwisowa-instrukcja-napraw-j-pol-CID751-IDJOmxl.html
    • Przez Danioboss
      Cześć. Mam problem z Fergusonem 3610. Podczas przełączania na zająca czuć jakby bieg był załączony ale nie jedzie na żółwiu jedzie prawidłowo czasami nie chce ruszyć na 1 biegu. Elektrozawór sprawny. Wymieniony czujnik żółw zajac. Kontrolki świeca się prawidłowo. Cisnienie na gniazdach diagnostycznych w normie. Rok temu zalany nowy olej wraz z filtrem. Wszystko w miarę chodziło.
  • Dodaj nową pozycję...
v